Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

• 3 weeks later...
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

• 2 months later...

Blande salutari tuturor! Acu doua zile am fost cu "utilajul" la prima revizie. M-am programat in prealabil si nu a durat mult revizia in sine. S-au schimbat filtrelede ulei, motorina, de aer si de habitaclu. Evident s-a schimbat si uleiul si garnitura de la busonul de golire ulei. Cu tot cu manopera costul reviziei a fost de exact 628.73 lei. Mi-au bagat in deviz si un spray cu vaselina (nu stiu daca l-a consumat tot pe masina mea dar ..inapoi nu l-am primit :D ). Mi-au dat un bidon cu cca jumate de l de ulei. Nu a fost nevoie de alte interventii/schimbari. S-au verificat inclusiv inregistrarile din computerul masinii si totul a iesit OK. Mi-au zis sa revin cu prima ocazie doar ca sa actualizeze softul pe motiv ca de la cumparare si pana acum ar fi aparut doua update-uri de soft pe care le-am ratat. Habar nu aveam eu de astea daca nu mi-a zis nimeni din partea dealerului. :D Am avut o singura remarca la o chestiune care, ca principiu, pare de la sine rezolvata odata cu revizia. O sa o descriu si voua caci poate si altii s-au intalnit cu asta si nu au stiu de ce. In manual nu exista referinte la chestiunea ce am sa v-o descriu. In ultimele doua luni de zile, in rarele ocazii cand mai apasam si eu pe "Eco", remarcam faptul ca dupa cateva zeci de secunde (oricum..sub un minut) martorul din bord, corespunzator functiei, se stingea si, banuiam eu, functia se dezactiva singura. Am anuntat in prealabil inainte sa ajung cu masina la revizie ca sa aiba ce le trebuie in caz de ceva. Dupa ce s-au tot zgait meseriasii peste eventuale erori (dar nu au gasit decat un singur avertisment de cauciuc dezumflat..de la un cui "magnetizat" in cauciuc de pe aiurea) au sunat si ei pe la Dacia..aia la randul lor au sunat nu stiu unde mai departe..si in cele din urma s-a venit spre mine cu o explicatie care pare plauzibila pentru ca, de la revizie si pana acum, functia "Eco" e iarasi functionala ca la inceput. Cica ar exista pe Duster implementata ceva calculare automata (si permanenta) de vascozitate a uleiului intre anumiti parametrii si daca nu se incadreaza atunci se dezactiveaza functia "Eco". Un inginer mi-a aratat niste inregistrari luate de pe computerul de bord unde existau ceva referiri legare de evolutia gradului de vascozitate. Eu nu sunt atat de harsit cu diversele chichite la masini si am acceptat explicatia intucat avea un anume sens. Oricum, la butonul respectiv nu i-au facut absolut nimic ci doar mi-au explicat ca daca daca la primele serii de Duster acest buton era de tip "ON/OFF" acesta, pe facelift, e de tip impuls si ca la apasari succesive se activeaza sau se dezactiveaza functia "Eco". Am iesit cu inginerul respectiv la o scurta proba prin oras si functia a ramas activata asa cum o stiam eu ca a functionat pana sa remarc dezactivarea ei de la sine inainte de revizie. In rest...Merge masinuta de zbarnaie si sunt tare multumit de ea. :)

Editat de taz
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti spun sigur ca exista calculatie (estimare) a vascozitatii uleiului ca am vazut-o ieri la mine pe masina.

Adica mi-a aratat-o Torquemada pe laptop "live"

Nu stiu daca de la vascozitate se dezactiveaza ECO dar garantat aia cu vascozitatea uleiului estimata asa e.

Link spre post

e o statistica in functie de niste parametrii: nr kilometri, temperatura exterioara,etc. nu te gandi ca au un laborator de masurare sub capota...

Link spre post

Evident ca, daca e sa fie ceva, atunci trebuie sa fie un algoritm de calculatie/estimare bazat pe niste parametri si dupa cum mi-a zis si inginerul ala de la service nu exista niste masurari tipice de laborator (el imi explica spunandu-mi ca nu e vorba ca se fac, automat, masurari pe probe de ulei specifice de laborator sub capota) ci sunt niste chestii corelate si nu stiu daca neaparat tin de statistici insa e posibil sa exista o baza de raportare ce isi trage seva din statistici cu date culese din citiri de computere de masini de la diverse revizii sau interventii. Cum spuneam, parerea inginerului ca functia Eco se dezactiveaza in anumite conditii ce tin de vascozitatea uleiului spre apropierea termenului de revizie reprezinta pentru mine o explicatie logica oarecumva caci oricum alta hiba nu parea sa existe. Si omul chiar nu parea ca a scos de la el un text doar asa ca sa ma expedieze si sa nu il mai plictisesc. Chiar l-am vazut preocupat de chestie si a incercat sa afle si din alte surse cat a putut despre asta. De fapt, ca sa fiu sincer in tot timpul cat s-a procedat la revizia masinii am avut parte de explicatii oferite cu rabdare si logica de toti cei cu care am intrat acolo in contact si, per amnsamblu, am ramas cu o impresie foarte buna despre felul cum decurg la acel service Dacia treburile. Spun asta caci am auzit multe cazuri si exemple in care clientii nu au avut parte de treburi bune.. :)

Link spre post

Are sens, si ma gândesc ca se poate face empiric o tabela de mapare intre presiunea X la temperatura Y - senzorii exista, maparea se configureaza. Nu e laborator ca nici nu are nevoie sa fie, o fost altii in laborator si o măsurat ce trebe ca sa faca tabelu'.

Deci foarte tare ca are algoritmul si maparea!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...