Sari la conținut

Geometrie Roti - Unghi De Cadere (Camber)

Postări Recomandate

Eu de aceea sunt asa nedumerit de ce nu a putut regla ungiul, pentru ca la mine, cauciucul si janta sunt fara urme de lovire.

Bratul si planetara la inspectie vizuala, par neatinse, amortizorul la fel.

Editat de vsebas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 37
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai mentioneaza nu doar ca geometria e aiurea, dar si troncane cand treci peste mici denivelari ale asfaltului.   Parerea mea e ca oala/flansa telescopului (bucsa aia mare de plastic si/sau cauciuc

Din cunostintele mele de amator:   Unghiul de cadere (la valorile astea) iti va afecta foarte putin uzura cauciucurilor. Avand in vedere ca e aproape in specificatii nu cred ca e ceva super urgent.

Am ramas dator cu o rezolvare de "troncanit" dreapta fata. Au fost de vina bucsele de la bara stabilizatoare. Cea de pe stanga era mai bine, dar tot uzata, asa ca le-am schimbat amandoua. Acum este li

Posted Images

La o cafea intre colegi a venit unul cu idea ca daca ambele roti ti-s cis oare nu ai ceva la caseta de directie si aia sa traga ambele roti, ziceai \\ , ceva slabit, miscat din pozitie...la absurd sa fi sarit un dinte...

Link spre post

Este de investigat. Totusi sper ca nu e asa. Pe stanga fata este mult mai putin si cred ca m-am exprimat gresit. Corect e /\ la pozitie roti fata, adica amandoua au cu minus(inclinare spre interior). Eu am pe stanga fata -0grade,07min. (fata de specificatia -1grade,08min. / -0grade,08min.) adica aproape ca e in specificatii, iar pe dreapta fata am mult, adica -1grade,24min.

Link spre post

La o cafea intre colegi a venit unul cu idea ca daca ambele roti ti-s cis oare nu ai ceva la caseta de directie si aia sa traga ambele roti, ziceai \\ , ceva slabit, miscat din pozitie...la absurd sa fi sarit un dinte...

Daca prin absurd s-ar intampla ce zici tu, ar sta amandoua rotile virate. Cand volanul ar fi drept, rotile ar fi intr-o directie, stanga sau dreapta. Pe langa asta, pana sa ajunga la caseta de directie, mai are de indoit o bara de directie , care aia e "veriga slaba" din lantul cinematic, si asa e gandita sa fie. Adica e mai simplu si ieftin sa inlocuiesti o bara de directie decat sa schimbi o caseta de directie. Nu are treaba cu unghiul de cadere.

Daca un dinte ar fi spart in caseta de directie, ori nu ar mai putea vira (dintele sau aschiile produse de el ar bloca angrenajul) ori ar simti in directie ca roteste de volan si masina nu vireaza.

Editat de kidu79
Link spre post

Din cunostintele mele de amator:

Unghiul de cadere (la valorile astea) iti va afecta foarte putin uzura cauciucurilor. Avand in vedere ca e aproape in specificatii nu cred ca e ceva super urgent. La manevrabilitate iti va afecta comportamentul masinii cand ii impingi limitele pe viraje. Teoretic, poti lua cu viteza ceva mai mare virajele spre stanga si cu viteza mult mai mica virajele spre dreapta, dar la condus normal unghiurile care le ai acum nu ar trebui sa afecteze mai nimic.

Ce mi se pare mai grav e la convergenta. Se pare ca rotile tale sunt amandoua orientate spre stanga, cand ar trebui sa fie orientate egal, foarte usor spre exterior. Super nasol e ca in urma reglajelor pe care ti le-au facut aia au reusit sa ti le aduca la o valoare dubla fata de toleranta! Deci daca erau orientate prost, cine ti le-a reglat le-a facut aproape de doua ori mai prost. Eu as fi preferat sa raman cu unghiul de cadere mai dereglat decat sa stric convergenta asa tare. Sunt aproape convins ca daca iei mainile de pe volan, pe un drum fara declivitate mare, masina ta pleaca singura spre stanga. La fel, daca dai prin gropi va avea tendinta sa sara spre stanga.

Partea interesanta e ca deoarece rotile tale sunt aproape paralele nu cred ca o sa ai o uzura prea mare la cauciucuri.

Legat de cauza, sunt foarte multe piese care se pot stramba. Cand am avut si eu o problema de geometrie si am rasfoit tot netul cautand informatii am vazut multi care au schimbat toata suspensia pana au gasit problema. As zice sa mergi la mai multe service-uri sa vezi ce zice fiecare iar daca tot nu e clar ce e indoit mai bine incepi cu piesele cele mai ieftine care sunt suspecte. De ex bucsele.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...