Sari la conținut

Postări Recomandate

Am implinit 150.000 km azi asa ca urmeaza un schimb de ulei + filtre.

Ce recomandati? Ulei m-am gandit sa bag cel original? adica ELF (de care intra in 1.5 dCI si cati litri? 5w40 sau?), filtrele, de care anume? Are filtru de polen masina asta?

Mersi de sfaturi! Mentionez ca nu voi apela la reprezentanta. Mersi!

Apropo, am intalnit si o mica problema ieri si anume ca, de pe pedala de ambreiaj a cazut "furca" aia ce actioneaza ambreiajul sau ce o fi chestia aia care vine din compartimentul motor si intra pe "nuca" din capatul pedalei de ambreiaj si care actioneaza ambreiajul, in fine, am prins-o cu putina sarma si nu mai iese de pe "nuca" asa ca nu merita inlocuita acea piesa (nu stiu daca intelegeti la ce ma refer dar nu stiu sa explic altfel).

Editat de laptiucu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 221
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am ajuns la 172.000 km (tinand cont de bordul schimbat la 92.000 km am ajuns la 264.000 km reali/faptici sau cum vreti sa le zicem). Topicul nu l-am facut sa laud masina cat e de buna, ce sa tin (mai

180.000 km & counting   Consumul mediu dupa ~ 800 km e de 6.7 A ajuns cardanul din Anglia, l-am montat in mai putin de 10 minute (2 persoane), e ca nou si ca aspect si ca functionalitate deci s

In ultimele 2 saptamani a aparut un zgomot pe la directie cand treceam peste denivelari/gropi (directie la care am schimbat tot in afara de bieletele antiruliu si un capat de bara) ... am tinut sub su

Posted Images

La diesel ai nevoie de Ulei Elf Evolution Fulltech FE 5W30 (inainte se numea ELF Solaris DPF) si ai nevoie de 4,5 Litri.

Filtre ai nevoie de: filtru ulei, motorina, aer si habitaclu (polen).

Ai aici o oferta completa cu tot ce ai nevoie.

Link spre post
  • 3 weeks later...

Mersi mult de link, azi am comandat un set (ulei + filtre), m-au sunat sa-mi ceara seria de sasiu sa fie 100% convinsi ca piesele sunt ceea ce trebuie, pe maine ajung la mine. Abia astept!

Legat de masina, am implinit intre timp 151.000 km, consumul pe ultimii ~2400 km e de 7.3, media fiind de 33.7 km/h. Cauciucurile fiind un set de Michelin all season (nu mai stiu modelul exact). In rest doar motorina + pedala nici o problema la activ.

Daca mai stiti pe undeva un set de discuri + placute frana fata la pret bun, va rog sa imi dati un link. Apropo, la discuri + placute recomandati originale sau merg si ATE, eventual TRW sau alta marca ce o recomandati voi ca fiind ok raport calitate/pret?

Inca o intrebare: de cand am luat masina, pedala de ambreiaj se apasa putin mai greu (intra perfect in viteze, etc), e un lucru "normal" adica se mai intalneste si la altele sau sa fie obosita placa de presiune? La servici avem un Logan MCV 1.6 16v, ambreiaj schimbat tot acum 100 km, adevarul ca pedala se apasa de nici nu simti.

Multumesc frumos.

Link spre post

Azi au ajuns uleiul si filtrele de pe site-ul indicat de colegul de mai sus, am ramas surprins putin sa vad ca filtrul de polen original e facut de Valeo, filtrul de aer original de Mahle, filtrul de motorina original de nu mai stiu cine. Am schimbat filtrul de aer si polen si bine am facut ca asa negre erau cele de pe masina, au mama. :)

Maine/poimaine rezolv si cu schimbul de ulei + filtru si filtrul de motorina.

Treaba e buna!

Link spre post
  • 2 weeks later...

Update: la efectuarea schimbului de ulei am avut placuta surpriza de a vedea ca am scut motor metalic asa ca am scos dupa lista achizitia unui scut.

Masina a trecut de 152.000 km cu brio, consumul pe ultimii 750 km, viteza medie de 45 km/h, este de 6.6 pe cb. In rest, placut surprins, doar motorina si pedala.

Intrebare: se poate pune tempomat pe Dusterul meu?

Link spre post

Mersi mult de link, azi am comandat un set (ulei + filtre), m-au sunat sa-mi ceara seria de sasiu sa fie 100% convinsi ca piesele sunt ceea ce trebuie, pe maine ajung la mine. Abia astept!

Legat de masina, am implinit intre timp 151.000 km, consumul pe ultimii ~2400 km e de 7.3, media fiind de 33.7 km/h. Cauciucurile fiind un set de Michelin all season (nu mai stiu modelul exact). In rest doar motorina + pedala nici o problema la activ.

Daca mai stiti pe undeva un set de discuri + placute frana fata la pret bun, va rog sa imi dati un link. Apropo, la discuri + placute recomandati originale sau merg si ATE, eventual TRW sau alta marca ce o recomandati voi ca fiind ok raport calitate/pret?

Inca o intrebare: de cand am luat masina, pedala de ambreiaj se apasa putin mai greu (intra perfect in viteze, etc), e un lucru "normal" adica se mai intalneste si la altele sau sa fie obosita placa de presiune? La servici avem un Logan MCV 1.6 16v, ambreiaj schimbat tot acum 100 km, adevarul ca pedala se apasa de nici nu simti.

Multumesc frumos.

Pedala "tare" te paste kit-ul de ambr...

Pe sistemul de franare nu te juca- este sistem de securitate si daca ai o asigurare teapana de viata si vrei sa lasi vaduve bogate :frantics: ia si alte modele low cost...

Pune o siguranta originala la prinderea pedalei de ambr pe sistemul de actionare ca te trezesti la o depasire cand vrei sa schimbi treptele in jos ca nu mai ai pe ce apasa...lasa sarma pentru altii...pe vest eu am pretentii ca cica au influenta Austro-=nemteasca...

Apropo - farurile cum arat pe exterior...s-au matuit?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...