Sari la conținut

Postări Recomandate

P.S. AT/MT au zgomot de rulare comparativ cu all season-urile (cel putin).

fara suparare, dar nu ai dreptate. Am pe masina de scandal un set de roti de iarna (Cooper Discoverer M+S, cu fulg si munte si tot tacamul), si mai am un set de MT-uri (Cooper Discoverer STT, un MT "clasic", dar care e au eticheta de M&S deci sunt all season) ... si crede-ma ca e diferenta mare intre cele 2 seturi de anvelope:

- la rulare pe asfalt M+S-urile sunt mult mai silentioase decat STT-urile.

- consumul e mai redus cu M+S, fata de STT. Nu e mare diferenta dar exista, e masurabila usor la pompa (M+S-urile au 265/75/15, iar STT-urile sunt 31x10.5xR15, care e echivalentul pe standard american).

- ultima iarna am pastrat STT-urile pe masina, din lene sa schimb rotile...si crede-ma ca MT-urile, pe asfalt inghetat si/sau zapada batatorita sunt patine fata de M+Surile dedicate de iarna. In zapada afanata, sau batatorita dar nu cu pojghita de gheata, MT-urile sunt peste M+S-urile de iarna...dar e singurul caz in care MT-urile sunt mai bune iarna... cel putin ptr ce si pe unde umblu eu iarna.

Toate cele de mai sus sunt pe aceeasi masina (aproximativ 1.9T la gol, probabil cam 2.3T masa normala), acelasi sofer (prost sau bun, altul nu conduce masina asta :fear: ) , in general pe aceleasi drumuri.

Comparatia pe drumurile de iarna am facut-o pe drumurile TM-> Garana, sau TM-> Muntele Mic, sau TM-> Baia Mare si imprejurimi. Drumurile astea le-am facut de mai multe ori , in mai multe ocazii, cu fiecare dintre seturile astea de anvelope, pe diverse feluri de zapada (batatorita, afanata, polei, asfalt inghetat, etc...)

Dupa parerea mea, ptr ce stiu ca are nevoie @vsebas (ma rog, nu stiu asa bine ca nu-s nevasta-sa, dar am iesit cu el si stiu cam cum si pe unde merge si se baga), as zice sa tina gumele de iarna, nu se compara cu nimic iarna. Iar ptr vara, sa caute un set de anvelope de vara cu talon intarit.

Ideal ar fi o anvelopa cu profil de autostrada, compozitie cauciuc de strada, dar ranforsari ale caii de rulare si ale talonului ca la anvelopele AT. Nu stiu daca exista ceva care sa indeplineasca cerintele astea.

Am zis mai devreme ca profil de strada ar fi OK, asta deoarece in 99,99% din timp gumele astea vor fi folosite pe asfalt. Ptr putinele cazuri in care vor iesi in teren, se pot folosi lanturi in caz de nevoie de tractiune/aderenta sporita. In schimb ranforsarea caii de rulare si a talonului ar fi mai utila cam tot timpul.... dupa cum spuneam, nu stiu daca exista asa ceva.

Eventual un profil AT mai cuminte, mai de asfalt, care sa asigure un confort decent si siguranta la viteze mari majoritatea timpului si siguranta ca nu tai gumele daca iesi de pe asfalt. Iar ptr tractiune, cand e necesar, lanturi...

Editat de kidu79
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 221
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am ajuns la 172.000 km (tinand cont de bordul schimbat la 92.000 km am ajuns la 264.000 km reali/faptici sau cum vreti sa le zicem). Topicul nu l-am facut sa laud masina cat e de buna, ce sa tin (mai

180.000 km & counting   Consumul mediu dupa ~ 800 km e de 6.7 A ajuns cardanul din Anglia, l-am montat in mai putin de 10 minute (2 persoane), e ca nou si ca aspect si ca functionalitate deci s

In ultimele 2 saptamani a aparut un zgomot pe la directie cand treceam peste denivelari/gropi (directie la care am schimbat tot in afara de bieletele antiruliu si un capat de bara) ... am tinut sub su

Posted Images

Intru totul deacord cu ce zici atat doar ca colegul are all season nu cauciucuri de iarna, cauciucuri care nu sunt mai bune ca A/T-urile pe gheata, zapada batatorita, mazga.

@vsebas, are un set de iarna (Barum parca...) pe care le-a dmeontata ca cica o venit primavara..., si are setul de Conti all season originale de pe masina.

Ideea e ca all-season-urile sunt cam vechi/coapte si se gandeste sa le schimbe.

Intrebarea/dilema lui sunt ce sa faca? sa ia un set de gume de vara/asfalt normale, sau sa ia un AT cu care sa circule acuma vara, si cand se consuma Barumurile sa le foloseasca si iarna (sa ramana doar un singur set).... cam asa am inteles eu problema lui

Editat de kidu79
Link spre post

Da, asa e si cred ca voi lua niste AT-uri mai cuminti. Am tot socotit si al doilea rand de jante nu iasa la bani. Adica 4jante x 200ron =800RON; considerand 4 sezoane pt. un rand de cauciucuri, nu merita pretul platit si durerea de cap cu stocatul / manevratul rotilor functie de sezon. Un schimb complet de cauciucuri + echilibrare e aprox. 160ron pe sezon. Echilibrare oricum trebe sa faci cam la 6 luni ( asa fac eu, as face mai des, dar nu ma dau banii afara).

Link spre post
Echilibrare oricum trebe sa faci cam la 6 luni ( asa fac eu, as face mai des, dar nu ma dau banii afara).

serios? :getlost:

io nu le-am echilibrat decat cand le-am pus pe jante...si de atunci n-au vazut numa "talpa si gaz"... si la masina mica, si la masina mare...

apropo...exista si Matador Izzarda AT, care e un AT de iarna... si e decent ca pret...

Editat de kidu79
Link spre post

Salut,

E primul meu post pe forum ca viitor posesor de Duster (aprilie) :). Ca varianta M+S am mai vazut atractiv si General Grabber AT2 -> http://www.1010tires.com/images/tires/General/general_GrabberAT2_lg_super.jpg . Unele sunt chiar snowflake approved, din pacate nu dimensiunile de Duster.

Pagina officiala: http://generaltire.com/tires/custom-rides/grabber-at2

Reviews: http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/General-Grabber-AT-2.htm

Link spre post

Salut bajeti. Dupa cum se vede eu nu dorm. ...Sau ca sa se subscrie ideii unui pamflet la adresa lui Fuego: "Eu iarna nu dorm". Anyway. Sustin, in mare parte, ideile lui @vsebas si kidu79,cu mentiunea ca, pe acest tip de masina si pentru categoria ei de utilizare, este recomandat sa folosesti vara gume all seaseon inscriptionate M+S, iar iarna, unele dedicate. Noi folosim pentru vara Comtinental Cross Contact M+S Iar iarna, Pirelli sottozerro, daca nu ma insel. Pe un alt lot masini folosim pentru iarna un brand din gama Kumho si/sau Mischelin.

Editat de Ucidutzu
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...