Sari la conținut

Ce e bun si ce se poate imbunatati la Dacia Duster?

Postări Recomandate

Scuze ca ma repet! Dar cred ca problema noastra e ca Dusterul nu e apreciat in Romania, asa cum merita, dupa succesul obtinut la vanzari pana acum.

Primim ceea ce platim si nimeni nu ne obliga sa cumparam Duster cand putem cumpara ce dorim cu banii nostrii.

Dar sa ne lamentam tot timpul de calitatea pieselor si finisajului....tocmai noi care producem aceasta masina, nu e constructiv!Ce se poate imbunatatii? Atitudinea!

Un lucru e clar ,si anume, la pretul platit pentru un Duster,fie si FULL, nu exista concurenta.Pe la 24.000 Euro gasesti ceva ....care are si antena mai smekera.,

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 190
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Bai fratilor, când citesc expresii de genul: " chiar nu puteau sa pună un capacel acolo?" imi vine rau )) Cand am luat decizia de a schimba masina am gandit asa: vreau un diesel cu garda mare la sol

Ce e bun: - design-ul general al masinii - motorizarea 1,5 DCI - pretul   ce se poate imbunatati la Dacia Duste: - grupul de indicatoare din bord spre digitizare eventual ecran led, mai multe in

Da', uneori stirile sunt bune (ca aflii info utile de pe drumul tau). Eu ma intreb cum te poate enerva (vizual) o antena lunga in timp ce mergi cu masina prin afara localitatilor...? Sau mai bine zis

Posted Images

Am remarcat, rasfoind forumul, faptul ca aprecierile, criticile la adresa Dusterului precum si polemicile pe marginea acestui subiect sunt destule si nu stiu daca acest lucru este unul neaparat rau. Toti cei care acum va declarati extrem de multumiti de asa cum este Dusterul acum (si ma refer la facelift) trebuie sa admiteti faptul ca el arata acum asa si datorita criticilor aduse in timp de la lansarea primului model. Critici venite de la utilizatorii primei generatii de Duster..de la cei din media..ce la concurenta..etc. Eu chiar nu ii inteleg pe cei care primesc o critica constructiva si nu una denigratoare la adresa Dusterului facelift ca pe un afront persoanl. Mai fratilor..e o mare diferenta in a critica carcotas si nejustificat sau complet aiurea ceva si a critica sau atrage atentia in mod constructiv asupra unor aspecte care daca ajung unde trebuie, poate, vor fi avute in vedere la noile generatii de Duster. De ce unora le place suficienta eu nu stiu e nu e treaba mea. Eu sunt o fire progresista si imi place sa vad lucrurile mai complex putin decat sa ma rezum la superficial. Cine studiaza postarile mele de la sectiunea "Dusterul meu" va vedea ca sunt foarte multumit de Duster asa cum este el acum si la banii astia. Si asta pentru ca stiu si inteleg suficient din domeniul auto ca sa pot compara si sa vad ce am primit pentru acesti bani. Dar asta este una si nu inseamna ca nu pot sa remarc anumite chestii fara ca sa insemne faptul ca nu as fi un bun patriot sau un sustinator al Dusterului. Asta se intampla peste tot in lumea larga si acolo producatorii tin cont de toate cele venite de la utilizatori si fac o analiza si fac cate un pas inainte tinand cont si de feedback. De ce la noi nu se poate? Nu e voie? Trebuie ca Dacia sa evolueze doar dupa cum cred/vor niste sefi de acolo de sus sau dupa cum dicteaza unele interese externe? Si inca ceva. Unii poate au cumparat Dusterul strict pentru ca sa se tavaleasca cu el in noroaie si atunci Dusterul putea, din partea lor, sa nu aiba foarte multe din ceea ce are actualmente pe partea de finisaje pentru ca ele nu conteaza pentru acest segment de utilizare. Insa mai sunt poate altii care nu au cumparat aceasta masina pentru asa ceva (este cazul meu) ci pentru alte motive obiective (poate si subiective..dar e fix treaba noastra..dupa cum e fix treaba celor ca folosesc aceasta masina preponderent pentru offroad) si atunci acest segment are alte asteptari si pretentii si le vrea de la Duster..si nu de la alte marci. Dusterul nu e o masina conceputa pentru un singur gen de utilizare. Iar daca este asa atunci este firesc ca parerile utilizatorilor sa fie impartite, nu? Si asta pentru ca pentru unii dintre noi e loc si de mai bine si daca Dusterul va evolua spre noi chestii o va face si datorita celor care vor mai mult de la aceasta masina care, chiar cu unele mici lipsuri, imi place foarte mult. Deci hai sa discutam constructiv si sa nu ne mai lamentam aiurea daca cineva gaseste ceva ce ii place sau nu sau daca gaseste ceva ce ar putea fi imbunatatit. ;)

Editat de taz
Link spre post

(....) Toti cei care acum va declarati extrem de multumiti de asa cum este Dusterul acum (si ma refer la facelift) trebuie sa admiteti faptul ca el arata acum asa si datorita criticilor aduse in timp de la lansarea primului model. Critici venite de la utilizatorii primei generatii de Duster..de la cei din media..ce la concurenta..etc.

(...)

Asta se intampla peste tot in lumea larga si acolo producatorii tin cont de toate cele venite de la utilizatori si fac o analiza si fac cate un pas inainte tinand cont si de feedback. De ce la noi nu se poate? Nu e voie? Trebuie ca Dacia sa evolueze doar dupa cum cred/vor niste sefi de acolo de sus sau dupa cum dicteaza unele interese externe?

Te lansezi in prea multe povesti interminabile si ajungi chiar sa te contrazici singur...

Evolutia de la PH1 la PH2 a fost, in mare masura, influentata de ceea ce s-a scris pe aici. Chestiuni de genul "in mileniu doi, nu mai exista masini care n-au comanda de geamuri pe usa"... Dacia s-a conformat si le-a pus acolo. Ghici ce?!? Dupa ce au fost puse acolo au inceput comentarii de genul... "zapada cade direct pe butoane", "ploaia cade direct pe butoane", "carcasa aia incomodeaza piciorul stang" s.a.m.d. Comentarii care au fost citite de cei de la Dacia! Deci... s-a adus o inbunatatire (la un cost mai mare decat varianta initiala) chiar fara sa influenteze costul masinii per ansamblu.

Dar, acum, intreb eu: daca ar tine cont de toate doleantele (pentru ca se face afirmatia "eu nu fac pe mine sa consider anumite mici operatii implicite ca fiind netarifate separat daca tot trebuie sa le fac..." (bravo tie cu astfel de abordare)) tuturor, fie ca e vorba de o antena, un buton, un capac, un motor de 2000 cc, un carenaj sau mai stiu eu ce, atunci la ce costuri de productie s-ar ajunge si unde s-ar mai vinde un produs care a fost conceput sa fie ieftin!

Eu stiu un singur lucru! Un produs are anumite caracteristici. Orice utilizator al acelui produs POATE interveni asupra lui si poate sa-l modifice dupa propriul gust facand orice cu acel produs.Deci, tinand cont de pretul fara concurenta al Duster-ului, daca vrei sa-i aduci modificari, poti s-o faci in orice directie (fie off-road, fie street racing, fie family) ca nu te opreste nimeni da' fa acest lucru pe banii tai si cu firma dorita de tine de customizare (asta ca tot se facea comparatia intre Duster si zugravi).

Eu unul, sincer, mereu mi-am pus problema ce POT EU imbunatati la Dusterele mele si... am facut-o cu mare placere. Nu am cerut nimanui sa-mi imbunatateasca suspensia sau caracteristicile motorului. Am gasit ce si pe cine trebuia si... am inceput modificarile. E adevarat ca am tins spre off-road cu una din ele.

@dr_dumi si-a facut modificarile dorite de el prin propria lui putere. El a tins spre aspect si utilitate on-road.

Asta cred ca ar trebui sa fie atitudinea tuturor iar vaicarelile de genul "Dacia ar trebui sa faca!" sunt, din punctul meu de vedere, inutile. Dacia tinteste ceva si... fiecare utilizator de Duster ori este multumit de ea asa cum este, ori se-apuca el s-o faca dupa gustul lui.

Link spre post

Scuze ca ma repet! Dar cred ca problema noastra e ca Dusterul nu e apreciat in Romania, asa cum merita, dupa succesul obtinut la vanzari pana acum.

Primim ceea ce platim si nimeni nu ne obliga sa cumparam Duster cand putem cumpara ce dorim cu banii nostrii.

Dar sa ne lamentam tot timpul de calitatea pieselor si finisajului....tocmai noi care producem aceasta masina, nu e constructiv!Ce se poate imbunatatii? Atitudinea!

Un lucru e clar ,si anume, la pretul platit pentru un Duster,fie si FULL, nu exista concurenta.Pe la 24.000 Euro gasesti ceva ....care are si antena mai smekera.,

Critica este o forma de apreciere, pentru ca daca nu ar fi apreciat, ni s-ar rupe si nu ne-am pierde timpul sa analizam si sa scriem concluziile. Cred ca problema principala este ca aici, oamenii care critica multiplele lipsuri ale Dusterului, sunt priviti un pic altfel. Ma repet si eu: la banii pe care i-am dat aici pe Duster, puteam cumpara o Mazda CX5 in New York cu mai multe dotari decat are Dusterul. Acea masina, in afara ca este mult superioara Dusterului ca finisaje, dotari si tinuta de drum, este construita la Hiroshima si transportata peste mari si tari pana la locul vanzarii. Concluzia: Dusterul meu full-option (optiuni limitate), nu este o masina ieftina la pret si cred ca Dacia castiga mai mult in Romania (unde au cel mai mic cost) din Duster, decat castiga in multe alte tari, ceea ce mi se pare foarte urat din partea lor!

Link spre post

Dacia castiga mai mult in Romania (unde au cel mai mic cost) din Duster, decat castiga in multe alte tari, ceea ce mi se pare foarte urat din partea lor!

Cum o buna parte din Daciile vandute in Europa sunt produse la noi si in anumite tari pretul e mai mare (e adevarat, probabil mai sunt si alte 'dotari' suplimentare pentru pietele respective) nu stiu daca in Ro castiga mai mult. Si oricum e relativ lucrul asta. Ar putea Dacia sa imbunatateasca anumite lucruri? Da. Ar mai fi pretul asta? Probabil ca nu .... Legat de preturile din State nu are rost sa discutam. Multe masini au preturi mult mai bune acolo, dar daca ar fi sa le aduci aici cu transport, acte si alte cele probabil ca ai iesi la un cost total mai mare decat daca ai lua o masina de aici ....

Link spre post

Referitor la imbunatatiri, nu stiu cum sta treaba la PH2 (ma gandesc ca e la fel), dar o protectie mai buna a firelor de la cutia de transfer/diferential spate mi-as dori. E drept e varianta cu scut de diferential, dar ma gandeam la ceva mai usor si suplu strict pentru acele 2 fire. Ma gandesc ca trebuie un pic de reproiectare dar eu zic ca merita.

Si acum este ceva prezent acolo un fier cam firav, pe care se pare ca am reusit un pic sa il indoi, firele fiind inca ok, din fericire.

Preturile masinilor asiatice in USA sunt in general subventionate pentru a fi prezente pe piata americana. Nu am date sigure, dar citisem in sensul acesta un articol acum cativa ani. Mazda aceea e masina de sosea, eventual de picnic pe iarba pe drum ok.

Link spre post

Oare de ce facem comparatia la preturi intre Europa si USA? Ca un mic exemplu de comparatie nepotrivita ar fi normele de poluare care sunt cam diferite intre cele 2 zone Deci... un produs care are anumite protecii suplimentare este absolut logic sa fie mai scump.

@77Dan... pune pretul lui Mazda CX5 din SUA cu cel di Europa si... vezi daca e acelasi! Asta ca sa compari mere cu mere!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...