Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Plagiez si eu de pe forumul de rulote...   01 - Galben - Semnalizare stanga; 02 - Albastru - Lampa de ceata; 03 - Alb - Masa (impamantare, cum vreti s-o denumiti); 04 - Verde - Semnalizare d

@bmcpst vad ca esti putin in ceata in ceece priveste numarul de pini...nu am inteles pana la urma ce vei tracta...remorca sau rulota...sau ambele...in orice caz, sfatul meu este sa montezi priza cu 7

Îmi cer scuze că intervin oarecum off topic, dar cred că există unele aspecte care merită a fi expuse. În primul rănd, trebuie avut grijă cu instalația electrică pentru Duster PH2 întrucăt sistemul el

Posted Images

300 euro vine cam 1320 ron, nu e jumate. Daca a dat 1500 cu tot cu manoperă e ok cred

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

300 E pentru cel mai scump carlig, adica westfalia. Eu am cumparat de la concurenta lor, Auto Hak pe care am dat putin peste 200 E. Separat am platit transportul peste acesti bani pentru ca nu aveam rabdare/timp sa cumpar pe comanda din supermarket. Pretul ar veni in lei cam 900. Intr-adevar este peste jumatate, dar carligele pe care le monteaza reprezentantele sunt mai ieftine decat ceea ce am cumparat eu. Cat despre pierderea garantiei, cum spunea @Andorros, nu cunosc. Insa producatorul atasazeaza la vanzare si omologarea , fapt care trebuie sa fie recunoscut chiar daca montarea se face in regim propriu.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu vreau sa te descurajez, dar un carlig de foarte buna calitate, demontabil te costa maxim 300 euro.

As putea comanda si eu unul pe net pe care sa-l montez eu dar ce facem cu garantia masinii si implicit a carligului? Sau eventual sa las partea montajului unui service autorizat dacia.

Cablajul este special ptr PH2?

Carligul este pentru Ph 2, inclusiv instalatie electrica cu 13 pini care este impreuna cu carligul.

Link spre post

Omologarea RAR, ADAC, etc e pentru legiuitor/politie/RAR. Garantia e pt. client Dacia si unele service care sunt si dealer Dacia abuzeaza si te sperie ca iti pierzi garantia daca nu pui la ei, ceea ce e neadevarat, pot cel mult sa iti scoata din garantie partea de instalatie electrica de care te legi cu mufa carligului si eventual o pierdere de garantie la coroziune tot in zona aceea pe motiv ca nu s-au facut protectiile adecvate la montaj (vaselina, mastic, etc).

Link spre post

@bmcpst, clar ai iesit ok ca pret. Si ma bucur ca ti-a iesit. E o alternativa OK si e bine de stiut.

Eu unul însă, desi văzusem tutorialul tau acum ceva timp, nu mi -as fi pus singur (nu in momentul când luasem masina si aveam nevoie de carlig practic a doua zi). Sa iti spun si de ce... am avut experiente nasoale mai demult cu 3 cârlige de Megane Sedan - 2 luate din dezmembrari si 1 nou, pe care efectiv nu le-am putut monta... Si nu erqm singur, ci cu mai multi prieteni. Nici unii nu erau afoni. Faza e ca pur si simplu nu se potriveau gaurile in sasiu. Trebuiau date gauri suplimentare ori eu nu vroiam asta. Toate presupuneau demontare spoiler. 3 dupa-amieze pierdute, trimise toate înapoi, plătit transport retur, ceva clipsuri rupte la spoiler...

Dupa experienta aia mi-am zis ca n-o sa mai iau masina fără carlig :) treaba cu ciorba si iaurtul...

Per ansamblu eu zic ca nu mi-a iesit asa nasol, mi s-a echilibrat costul când am luat valvele cu senzori de presiune de la @planetara in loc de reprezentanta :D

Nu insist pe montaj in reprezentanta, doar vroiam da aibă colegu' o idee orientativa de pret, sa stie la ce sa se astepte in mare daca merge la service autorizat, pt ca probabil va fi pe aproape (ma gândesc).

Link spre post

... instalatie electrica cu 13 pini ...

Eu am cu 7 pini, din ce stiu asta e standardul la remorci usoare pe la noi. 13 pini cred ca e pt rulote dar nu sunt sigur nici acolo...

Multe masini aduse din nemtia au 13 pini, asa o fi standardul acolo?

Un adaptor de la 13 la 7 mai costa vreo 80 lei.

LE. Ma refeream la priza electrica atasata carligului. Aia are 7 conectori la mine.

Editat de Killer82
Link spre post

Un carlig bun fara necesitatea decuparii spoilerului spate e pe la 400RON(tot in zona Iasi) cu instalatie electrica simpla (daca e mai speciala instalatia mai costa si aia ~100RON). Instalatia electrica poate fi cu 7 pini sau 13 pini; in general la noi se vand cele cu 7pini. Montajul pe partea mecanica, poti sa il faci singur daca ai mai schimbat o roata si/sau uleiul singur la masina. Montajul ( mult spus, de fapt conexiunile electrice ale mufei) electric trebuie facut ingrijit si de catre cineva care stie ce face, mai ales pe PH2.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...