Sari la conținut

Resoftare Dacia Duster1.5 dCI

Postări Recomandate

Salutare. Am fost azi la o cunostiinta care se ocupa cu chip-tuning. Am mai inviat putin dusterul meu 1.5 dci, adica 302 Nm, 143cp (pe dyno, doar 2wd cuplat). Mi s-a spus ceva de "stage 2".. Oricum, pt 250€ merita cu varf si indesat modificarea. Masina merge mult mai corect, as spune. Revin si cu consumul.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 36
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Schimbarea prematura a ambreiajului are mai multa legatura cu utilizarea incorecta decat cu cresterea cuplului din soft cu 25% . Un sofer mai putin talentat va schimba ambreiajul mult mai repede decat

Pe masina veche am facut aproape 50.000 km dupa resoftare si n-a avut nici pe dracu nici ambreiajul si nici altceva(totul ok la ITPuri,etc) si nu sunt vreun sofer "pro" sau cu milioane de km la bord..

scuzele de rigoare daca am facut referire la offroad probabil din graba si neatentie dar nu mai conteaza in schimb cu afirmatia ta de mai sus nu sunt total deacord si iti spun si de ce: -cuplarile t

Posted Images

Eu nu inteleg de ce o modificare dintr-asta ar costa mai mult de 50 de euro... sa zicem 100 lei manopera si 100 lei sa punem mana de la mana pentru cel care face soft-ul...

SIncer mi se pare jumuleala pe fata ! Acuma fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui dar eu mai degraba m-as plimba pana la Londra si inapoi cu un avion low-cost de acesti bani - 250 de euro !

Link spre post

Salutare. Am fost azi la o cunostiinta care se ocupa cu chip-tuning. Am mai inviat putin dusterul meu 1.5 dci, adica 302 Nm, 143cp (pe dyno, doar 2wd cuplat). Mi s-a spus ceva de "stage 2".. Oricum, pt 250€ merita cu varf si indesat modificarea. Masina merge mult mai corect, as spune. Revin si cu consumul.

Sa ne spui, te rog, si cat de des schimbi ambreiajul dupa resoftare.

Link spre post

Pai nu ar trebui sa-l schimb mai des decat tine, si iti explic de ce:

Atata vreme cat ambreiajul este gandit sa sustina o tractiune integrala, nu vad ce ce nu ar sustine un mers corect, preponderent in oras, cu 2wd cuplat marea majoritate a timpului.

Daca dispun de acest cuplu asta nu inseamna ca si abuzez de el.

Link spre post

Schimbarea prematura a ambreiajului are mai multa legatura cu utilizarea incorecta decat cu cresterea cuplului din soft cu 25% . Un sofer mai putin talentat va schimba ambreiajul mult mai repede decat altul cu chiptuning care stie sa conduca. In acelas regim (corect) de utilizare ambreiajul "tunat" poate se schimba cu vreo 10k km mai repede decat unul stoc. Eu sunt de parere ca restul de 50-60.000 km pe care le-ai facut cu 140 cai si cu 300 Nm cuplu merita fara discutie. E mai important ca cel care-ti face tuningul sa stie meserie.

Link spre post

Pe masina veche am facut aproape 50.000 km dupa resoftare si n-a avut nici pe dracu nici ambreiajul si nici altceva(totul ok la ITPuri,etc) si nu sunt vreun sofer "pro" sau cu milioane de km la bord...

Eu zic ca este safe iar atata timp cat nu faci aiurea pe viteazul si resoftarea a fost facuta cum trebuie nu vor fi probleme.

Link spre post

Probabil există o dependenţă dată de:

• marja de toleranţă prevăzută din proiectare (dacă ambreiajul a fost proiectat cu 5%…),
  • marja de toleranţă realizată de furnizorul de componente (există posibilitatea să fie chiar sub specificaţiile de proiectare).

Depinde de norocul fiecăruia de ceea ce are parte la furnizare

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...