Sari la conținut

Bara transversala (pentru suport schi)

Postări Recomandate

Pentru PH2, la ora actuala, pe piata sunt doua variante de bare transversale (dat fiind faptul ca producatorul inca nu a scos pe piata acest accesoriu dedicat PH2):

1. Oferta Thule (nu mai retin modelul insa se gaseste pe orice site care comercializeaza Thule). Aici sunt doua inconveniente majore: pretul si faptul ca nu e 100% sigur ca se potrivesc perfect. Acum jumatate de an cand mi-am luat bare (nu Thule) am intrebat la mai multe magazine ce comercializau marca asta si unii mi-au spus ca nu stiu daca se potrivesc, alti ca se potrivesc perfect. Din discutiile de pe a reiesit aceeasi incertitudine. Care incertitudine nu da bine cu pretul de aproximativ 700 ron

2. Bare Automaxi Railinig Silver 190 (de care mi-am luat eu de la un magazin online din Brasov). Aici va pot spune din proprie experienta ca se potrivesc perfect (cu o mica modificare, sugerata de doi colegi de pe care si-au montat aceste bare inaintea mea, ce consta in utilizarea unor suruburi de prindere mai lungi). Mai mult, pretul de de aproape 3 ori mai mic decat la Thule. Evident ca apare si la barele astea zgomotul aerodinamic insa nu cred sa existe bare transversale care sa nu produca acest zgomot (mai mult sau mai putin).

Dupa jumatate de an de utilizare pot sa va spun ca sunt excelente. Am pus si 3 biciclete deasupra (evident, fiecare cu suportul ei) si n-am avut probleme.

Ca fapt divers, inainte sa mi le iau pe astea Automaxi, m-am dus la dealer (pentru ca la telefon imi spusesera foarte clar ca au bare transversale pentru PH2)..

Am ajuns acolo, au scos un set de bare din magazie si s-au apucat sa le monteze...unde credeti, exact pe plasticele negre care tin barele longitudinale (ca doar acolo se puteau prinde iar eu, pe atunci, nu stiam ca nu acolo se monteaza asa ca n-am zis nimic).

Dupa ce au montat prima bara a venit unul mai destept si le-a zis doar atat "dati bara jos si duceti setul inapoi in magazie daca nu vreti sa platiti daunele la plafon" .. ocazie cu care am aflat ca Dacia nu are acest accesoriu pentru PH2 si ca barele nu se prind de suportii de plastic.

Editat de cosminium
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 235
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Pe ultima suta de metri inainte de a pleca in concediu s-a rezolvat si problema barelor...   Multumiri lui @magyari pentru aceasta solutie care nu numai ca este singura in momentul de fata pentru Du

Eu am cautat sa fac ceva mai rapid si ieftin.   Sent from my SM-G360F using Tapatalk    

Am rezolvat. Am folosit barele Thule pentru scara care erau deja pe masina. Multumesc pentru sugestii.

Posted Images

LucianM: mare grija, pe langa faptul ca nu este indicat sa montezi asa, fiind doar plastic acolo, nu poti monta ulterior schiurile pe suport, distanta fiind mult prea mare. Pe langa asta, nici portbagaj nu vei putea monta pe bare. Daca le folosesti doar pentru aspect e ok, dar pentru schiuri, portbagaj etc nu iti recomand. Daca vrei, ne putem intalni la un ceai si povestim mai mult. La lidl iti dau inapoi banii fara probleme, mai bine sa iti montezi ceva sigur....

Legat de Thule, acum un an, am strans toate informatiile, am fost la reprezentanta Thule si am incercat cam tot ce au iei. Cel mai apropiat ar fi fost ceva folosit la X-trail, care are la fel ce bare destul de groase. Din pacate insa, nici acelea nu se potrivesc. Am tinut legatura cu dealerul, l-au masurat, insa nu au putut sa imi ofere nici o solutie ulterior.

Link spre post
  • 1 month later...

Salut,

Fiind in cautarea unor bare transversale pentru Duster-ul PH2 pe care-l conduc, am ajuns cu o ocazia unei reparatii la service-ul Dacia din Cluj, divizia piese de schimb. Aici am avut o discutie cu reprezentatul Dacia pe subiectul incompatibilitatii barelor propuse de ei, cu varianta facelift a Duster-ului.

Am facut un test in acest sens si am fost surprins sa observ ca a reusit sa inchida sistemul de prindere prin barele masinii.

Dar, fiindca exista un dar, aceasta s-a realizat doar cu desfacerea aproape totala a "curelei" de otel cauciucat, a.i. partea fara izolatie a curelei era expusa intemperiilor. Am miscat stanga-dreapta piciorul de prindere, si parea ca sta bine. Nu stiu in ce masura faptul ca o bucata din cureaua din otel (partea fara cauciuc) era vizibila sau daca cele 3-5 spire cu care s-a reusit infiletarea cuiului de fixare vor influenta in timp comportamentul sistemului de prindere.

Pentru colegii care au efectuat acelasi test, ati obtinut si voi acelasi rezultat?

Intre timp am observat pe site-ul importatorului Thule in Ro, ca la alegerea barelor transversale, poti selecta Duster-ul model 2014 si-ti recomanda sistemul 775. L-a testat cineva? La prima vedere mi se pare identic cu ce are Dacia in "oferta".

Interesant ca pe site-ul Thule, nu apare optiunea de Duster 2014 (ph2).

Merci,

Alex

Link spre post

Mai e un topic aici pe tema barelor, poate te ajuta.

http://forumduster.r...e-transversale/

Barele descrise aici sunt valabile doar pentru Duster-ul PH1. Pentru PH2 caut si eu de aproape un an si inca n-am gasit vreo sursa.

Editat de alcris01
Link spre post

Nu asta este topica buna. Mai cauta, stiu sigur ca doi colegi cu PH2 au gasit o solutie buna, la modul luat bari transvesale de la o firma si inlocuit suruburile cu unele mai lungi, luate din Brico, ca sa se poata inchide prinderea. Uite nu mai stiu exact in ce topic...dar caut.

Later edit: uite linkul la topica, de aici cobori la postul #66, al lui @Timekruzer, care rezuma la fix :

http://forumduster.ro/topic/1565-bara-transversala-pentru-suport-schi/page__st__60#entry20906

Editat de Negura
Link spre post

Acele bare se potrivesc perfect la ph2, cu modificarea suruburilor binentele. Am folosit niste bare imprumutate anul trecut, iar anul acestea am dat comanda si le-am montat deja. Vi le recomand, reprezinta o solutie mult mai buna dupa parerea mea, decat montarea pe plastic (nerecomandat) sau cele originale "fortate".

Link spre post

Este bine de stricat o intrebare la reprezentanta thule sau eventual la importatori si anume despre bara care se vinde separat Thule Wingbar in diferite lungimi la care se adapteaza suportii pentru pentru barele si de la PH2. Este de apreciat faptul ca aceste bare nu mai fluiera asa de tare datorita formei aerodinamice.

post-3487-0-17922300-1418319778_thumb.jpg

post-3487-0-64247200-1418319846_thumb.jpg

post-3487-0-18440200-1418319869_thumb.jpg

Editat de bmcpst
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...