Sari la conținut

Noua Dacia Duster facelift - comenzi, modalitati de plata, durata livrare

Postări Recomandate

La verificare VIN cu baza de date la cine te referi? că RAR-ul nu mă va avea în baza de date decât după ce secretizez CIV-ul și termin actele. Te referi la rețeaua Dacia în sine? acolo oricum ar fi, o inconsecvență tot e, că pe factură scrie verde, doar pe VIC și COC scrie gri.

Nu te contrazic, înțeleg ce zici, dar tot mă neliniștește situația :ermm: .

Între timp am trimis un mail dealer-ului, aștept răspuns... La fața locului am verificat să fie corecte seriile de șasiu și de motor, numai la culoare nu m-am uitat :blush: .

Sa lamurim un pic lucrurile cu aceste acte:

COC - se emite de catre PRODUCATOR - practic este certificatul de nastere a masinii, unde se trec toate specificatiile tehnice si pe care VIN este singurul element de identificare care poate face legatura intre hartii ulterioare (de orice fel) si masina ca obiect/bun material.

CIV - se emite de catre RAR, pe baza COC si pe baza verificarilor facute de ei - de fapt se verifica daca masina prezentata lor corespunde descrierii din COC, daca da - se emite CIV care de fapt este o forma simplificata/tradusa a COC adaptata la legislatia din Romania - va contine doar o parte din specificatii dar acele trebuie sa fie identice cu sursa (COC).

Talonul - se emite de catre politie / serviciul rutier, este buletinul masinii cu care se identifica in trafic. Se emite pe baza CIV, politia nu-ti mai verifica masina, ei au incredere in ceea ce a trecut RAR in CIV. Dintre toate aceste documente talonul este cel mai sumar - important este ca toate informatiile din el sa corespunda datelor din CIV care la randul lui trebuie sa se pupe cu COC.

Factura emisa de dealer - in afara de marca si VIN nu prea mai conteaza ce povesti a scris dealerul pe el. Daca RAR nu ti-a respins masina la identificare pe motiv ca masina din factura nu corespunde celei descrise in COC atunci nu mai are importanta ce scrie pe factura.

Eu nu mi-as face griji absolut deloc pentru factura.

Dar inteleg ca problema ta nu e faptul ca in factura scrie altceva decat in CIV/talon, ci tocmai faptul ca nu esti de acord cu producatorul vis-a-vis de culoare masinii tale. El zice ca e gri, tu zici ca e verde :) ... Si esti ingrijorat ca poate dai de un politist care va crede la fel, si-ti retine talonul pe motiv ca ti-ai schimbat culoarea masinii fara avizare RAR, corect?

1. Nu stiu daca politia rutiera are competente in acest sens... nu cred ca au ei mijloace de determinare a proprietatilor cromatice ale vopselelor de pe masini....

2. daca au totusi acest drept si-ti retine talonul pentru neconcordanta culoare atunci ar fi bine de stiut care sunt posibilele consecinte (ce se intampla daca nu faci cum scrie aici)

3. sunt convins ca politaiul nu va insista daca il iei tare si chiar faci scandal - eu sigur as face la o asemena idiotenie. In primul rand la politie, si daca asta nu rezolva tunci si la Dacia si la RAR - si as cere despagubiri de la toti pentru timpul meu pierdut pe prostiile lor. Dar nu cred ca se va ajunge vreodata intr-o asemenea situatie.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 372
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Na pana la urma pe miercuri dupamasa s-a reusit sa se rezolve toate hartiile si nr. provizorii. Iar azi dimineata m-am prezentat la dealer. Acum deja masinuta se odihneste in garaj, dupa 370 km parcur

Acum 10 zile am ridicat si eu masina, Duster 4x4 dci 110 Gris Comete Laureate cu optiunea scaune incalzite. Dupa 1000 de km, pot spune urmatoarele: - radio-ul masinii merge foarte bine, inclusiv hand

De luni 17-02-2014 inca un dusterist pe plaiurile mioritice,am amanat postare in ideea sa vin si cu ceva impresii.Circul foarte mult in oras si parca ma doare inima sa o chinui.M-am folosit tot de sce

Posted Images

Dar inteleg ca problema ta nu e faptul ca in factura scrie altceva decat in CIV/talon, ci tocmai faptul ca nu esti de acord cu producatorul vis-a-vis de culoare masinii tale. El zice ca e gri, tu zici ca e verde :) ... Si esti ingrijorat ca poate dai de un politist care va crede la fel, si-ti retine talonul pe motiv ca ti-ai schimbat culoarea masinii fara avizare RAR, corect?

Ai înțeles bine problema, și m-ai lămurit cu actele :). Da, cam asta era problema. Ar mai fi și faptul că Casco-ul a fost făcut pe baza facturii, și ca atare figurează tot verde, și mi-era teamă să n-am probleme și acolo.

În final am vorbit si la VC, mi-au zis că asta e codificarea lor, ca să limiteze la 10 numărul total de nuanțe din grupul Renault, au nu știu câte gri-uri care se trec doar ca gri.

În final am decis, în urma tuturor informațiilor de la voi și de la VC, că o să fac actele așa, și o să vorbesc cu brokerul de Casco să modifice culoarea în consecință, în caz că va considera necesar :).

Link spre post

In atentia viitorilor proprietari!

Va recomand sa atrageti atentia dealerului ca NU DORITI GAURIREA HAIONULUI PENTRU FIXAREA SUPORTULUI DE NUMAR SPATE!

Dati-le in scris chiar langa semnatura voastra de pe comanda. Altfel veti pati ca noi:

iar in ceea ce priveste placuta de numar ... la mine nu mai e :) am lipit numarul . ocazie cu care am vazut cum a fost fixat la reprezentanta inainte de livrare suportul de numar ... cu holsuruburi ... FOARTE FOARTE URAT ! am niste gauri mistoace in hayon ...

Exact la fel si la mine. N-ar trebui sa ma intrebe dealerul daca vreau sa mi se perforeze tabla masinii mele de 20.000 euro ??? Speram ca macar dealerul din Ungaria sa nu fi recurs la asemenea metode primitive si barbare... degeaba... este primul lucru care mai umbreste un pic impresia mea pozitive despre ei...

Sau poate ar trebui sa ma bucur ca nu l-au prins in vreo 4 cuie de 80....

Alternativa: lipiti numarul direct pe haion cu Bison car tape - arata mult mai frumos si nu va trancani niciodata...(sunt multe tutoriale, cautati pe net)

Link spre post

E adevărat că pare o soluție primitivă, dar cred că așa sunt gândite lucrurile încă din fabrică, iar cei de la dealer doar urmează procedurile.

De ce zic asta?

Când eram în service acu' o lună cu mașina veche, tocmai pregăteau niște Dokker-e pentru vânzare. Nu aveau încă ramele de înmatriculare puse, dar pe spate am văzut că mașinile aveau în tablă cele două "unflături" pe care să se fixeze numărul, și cu niște "x"-uri marcate, unde trebuie găurită tabla. Alea erau marcate așa încă de la fabrică. Probabil așa e standard...

Link spre post

Asa e mai ieftin. Mai elegant era ca la orice alta masina de import: saibe sudate in tabla. Presupun ca si pe fata este gaurita in acelasi mod bara.

Si eu ma gandeam sa lipesc numerele si sa scap de suporti. Cel putin pe fata, din cauza unui mic conflict cu un morman de zapada, joaca in toate partile.

Link spre post

Hm... Din lene sau rea-vointa au pus holsuruburi. Haionul are deja 2 gauri pentru numar. Poate nu dau exact la gaurile de pe suportii din plastic ai numerelor si de aia fac ei gauri noi. La mine pe haion au prins de fata cu mine suportul in nituri direct pe gaurile din fabrica. Nici o gaurire in plus. Pe bara din fata nu am avut gaurile date. Fiind de platic am fost deacord sa-mi faca 2 gauri si tot cu nituri mi-au prins suportul de pe fata. Nu am nici un surub sau holsurub pus.

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...