Sari la conținut

Duster 1.2 TCe 125 cai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

diferenta de 1,1 sec este MAXIMA. mi se pare ca ajungi de la TM la Lugoj cam cu... 30,5 secunde mai repede. Hai sa fim putin seriosi si sa ne dam seama ca analizele nu se fac asa. Motorul de 1,2 Tce e

Șanse 50% să nu ai probleme

Am fost ieri si am testat eu 1.2 in Ungaria. Am comandat-o deja si in 2 saptamani vine de pe stock din Viena. Se misca fantastic. Consum mediu 7l/100 km. Sunt fascinat de ea. Am platit 3600000 forinti

Posted Images

La motoarele pe benzina am mai auzit ca s-au dat peste cap segmentii dar la modelele mai vechi de euro 3.

Si chiar si asa e greu de crezut ca toate motoarele care au probleme au fix acelas defect.Sigur se remedia pana acum!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu tocmai am venit de la un control la motor. Mi-a gasit lipsa de 0,8L ulei din decembrie pana azi, adica peste 4000 km parcursi. Mi s-a spus ca este normal un consum de 0,7/1000km. Mi se pare ca e cam mult dar asta e......

Raspund aici, pentru ca nu prea are treaba cu GPL-ul, unde ai scris, si tine de motor in general.

Normal (adica in normele declarate de Dacia/Renault) ar fi 0.5 l la 1000km. La tine se pare ca ar fi un consum de 0.2 l la 1000km, deci te-ai incadra. Da, pare cam mult, tinand cont ca suntem obisnuiti de ani buni incoace ca motoarele moderne sa nu consume ulei. Dar uitandu-ne si la concurenta, cam orice motor turbo pe benzina consuma pe acolo, in conditii de utilizare reale, asa ca nu stiu daca trebuie sa ne ingrijoram sau nu.

Mai ar fi interesant de stiut daca la masuratoare au luat in calcul si uleiul din filtru, care stiu ca ala nu se scurge pe buson. Acolo mai sunt cam 200ml ulei, am inteles, in medie.

Link spre post

Eu am masurat cu joja zilele trecute si nu mi s-a parut sa fie uleiul scazut. Nu am stat langa ei, dar nu stiu cum au masurat ei uleiul. In fine, pe langa asta, mi-a gasit si o pierdere de freon (vina mea, ca nu am dat drumu toata iarna), asadar mi-a completat 100 ml freon.

Atunci stau si ma gandesc, cred ca singura solutie ar fi sa cumpar un bidon de ulei si la o luna sa completez singur cu 100 ml macar

Link spre post

Pentru linistea gandurilor tale, da :) Si eu merg cu sticluta de 1l ulei in portbagaj in permanenta, inca de pe vremea de cand consuma al meu 600ml/1000km. De cand am schimbat motorul, adica 7000km, nu a mai trebuit sa completez insa (inainte de schimbare, socoteam consumul la 100km in litri de benzina si ml de ulei :D)

Link spre post

Eventuale completari trebuie sa fie facute doar cu ulei de acelasi tip.

Parerea mea e ca daca nivelul uleiului nu scade sub limita MIN nu prea ar avea sens sa completezi, pe parcurs, mai bine sa monitorizezi la fiecare 1 sau 2 mii de km (nu uita, masina parcata pe loc drept si motorul oprit de macar 10 minute ca sa nu apara erori).

Eventual poti sa-i rogi pe cei de la service sa mentioneze in cartea de revizii diferentele observate intre revizii (cati KM ai facut scriu oricum - sa faca o nota cu cat au pus si cat au "gasit") ca sa ai istoric.

Link spre post

Chiar acum m-am uitat pe hartiuta care a prins-o de busonul de completare ulei, sii vad ca in decembrie la revizie aveam 16013 km. Azi am avut 23030. Deci dupa 7000km am un consum de 115 ml ulei la 1000km. Parca e mai bine putin.... :frantics:

Link spre post

Asta inseamna ca in 10 mii KM e vorba de 1 litru, deci cam diferenta intre MAX si MIN pe joja (atata e de obicei, insa nu stiu cat reprezinta la 1.2 TCe acea diferenta).

In cazul asta merita sa cumperi un bidon mic de 1 litru de ulei in plus de acelasi tip cu cel pus de service la revizie.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...