Sari la conținut

REVIZII DUSTER DCI (preturi, probleme, diverse)

Postări Recomandate

Desi am tot facut revizii la loganul de dinainte niciodata nu mi-am pus problema ce ulei sa folosesc (am avut Logan Diesel euro5 cu dpf) si intotdeauna am mers pe Elf Solaris 5W-30. Totusi daca mai exista si alte uleiuri se ridica alta intrebare, care ar fi mai bun. Am incercat mai jos sa compar cele doua Elf Solaris DPF 5W-30 si Valvoline MST C4 5W-30. Ce caracteristici sunt recomandate? care valori sunt mai bune?

SynPower MST C4 motor oil SAE Viscosity Grade 5W-30

Method Units Value

Viscosity@ 100 ºC ASTM D-445 mm2/s 12.0

Viscosity@ 40 ºC ASTM D-445 mm2/s 70.9

Viscosity Index ASTM D-2270 170

Viscosity ASTM D-5293 mPa.s –30ºC <6600

TBN ASTM D-2896 mg KOH/g 7.2

Pour Point ASTM D-5950 ºC -42

Specific Gravity ASTM D-4052 @15.6°C 0.853

Flash Point, COC, ASTM D-92 ºC 235

ELF SOLARIS DPF 5W-30 SAE Grade 5W-30

Method Units Value

Density at 15°C ASTM D1298 kg / m³ 850

Viscosity at 40°C ASTM D445 Mm²/s 75

Viscosity at 100°C ASTM D445 Mm²/s 12,4

Viscosity Index ASTM D2270 - 164

Flash Point ASTM D92 °C 240

T.B.N. ASTM D2896 mgKOH/g 7

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 188
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Azi am facut si eu revizia de 20k, la reprezentanta din Tg-Mures. Factura de 730 lei, toate operatiunile standard - voi atasa documentele cu preturi/detalii maine de la birou. Pentru comparatie am cer

Pana la urma... eu nu prea inteleg un lucru... De ce-i agitatia asa mare cu acest subiect? Eu observ ca ai o masina in garantie care mai are putin si face 80000km. Oricum, in situatia in care tu ai in

Azi am fost la a 2-a revizie (anuala, sau ceea de 40k km, dar de fapt n-am facut decat 36k), la LION Victoria, dealer Dacia-Renault din Targu Mures. Am numai vesti bune. Factura a fost mai mica decat

Posted Images

Tocmai ce am calculat acum RCA pentru a mea si cel mai ieftin este 635 lei/an la Euroins urmat de 740 lei/an la Uniqa(exact aceleasi preturi si la emag si pe rca ieftin).

Mi se pare in schimb foarte foarte bine cascoul pe care il are ISZY56: 2368 lei/an (aprox 540 euro) la Allianz fara nici un fel de fransiza din cate vad iar suma asigurata 71065 lei (aproximativ 16100 euro).

Acum 2 luni cand am cautat oferte pentru casco a fost prapad, Allianz in Bucuresti la toti brokerii cu care am vorbit nu mai oferea casco fara fransiza iar fransiza minima era 300euro/eveniment. Pe langa asta costa 560 euro/an daca plateam integral in conditiile in care si suma asigurata era de doar 9700 euro + fransiza de 300euro/eveniment de care spuneam mai devreme.

Generali aveau suma asigurata pe la 12.000-12.500 euro insa si la ei era obligatorie o fransiza de 100 euro/eveniment iar anual trebuia sa platesc 3000 lei.

Pana la urma am ales Uniqa unde am platit 2530 lei/an integral, suma asigurata ceva peste 10.000 euro, fara nici o fransiza.

Mi se pare ciudat cum pentru Dusterul meu 1.5 dci 4X4 cu toate packurile si optionalele posibile suma asigurata nu a depasit acei 12-12.500 euro la nici un asigurator(la multi invartindu-se la 10.000 euro, putin sub sau putin peste). Ok, masina la momentul cand am facut eu casco avea deja 2 ani si vreo 8-9 luni si intervine devalorizarea dar de la ~18500 euro cat a fost factura de noua in iunie 2010 la putin mai mult de jumatate acum dupa 3 ani mi se pare...ciudat.

Link spre post

Casco a fost mai scump cu 8 lei decit ar fi fost deoarece am avut eveniment anul trecut , capota spate intilnire gradul 3 cu o pubela stradala

Link spre post

Io ma asteptam la comentari pe seama pretului reviziei. Undeva se vehiculau sume intre 5 si 700 lei sau era la benzinari?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...