Sari la conținut

Postări Recomandate

Iar aceasta afirmatie vine prin prisma problemelor pe care VW le are cu 1.2 TSI probabil. Daca VW, king of the hill dupa cum este vazut in tarisoara noastra, nu reuseste sa faca un motor pe benzina turbo bun, e clar ca nimeni nu poate. Si doar se stie, VW fac cele mai reusite motoare.

Nici pe mine nu ma intelegeti gresit; daca sapati pe net se vor gasi raportari izolate cu probleme la motoarele TCe sau Ecoboost. Dar nu thread-uri lungi ca la TSI. Si nici mai multe decat problemele raportate la dCI, MPI, HDi sau orice alt motor. Haideti sa nu conculzionam ca motoarele turbo pe benzina sunt proaste. Si nici afirmatia ca TCe trebuie sa isi demonstreze fiabilitatea nu prea are temei. Daca noi nu am prea auzit de ele (sunt pe Dacia doar din 2013), nu inseamna ca ele sunt noi. Dupa cum am zis, TCe exista inca din 2008 la Renault. Nu este o tehnologie complet noua, ba as putea chiar afirma ca la aceasta data, variantele de pe Dokker, Lodgy si Duster pot fi privite chiar ca o tehnologie matura.

• Like 2
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

mie imi plac ascutitorile, am mers cu 0.9Tce, insa trebuie sa stii sa mergi cu ele, majoritatea nu stiu si degradeaza repede motorul pentru ca exista multe motoare care desi nu sant stricate nu merg cum trebuie.

un alt aspect ar fi ca sant sensibile la consumabile atat calitativ cat si cantitativ, practic utilizatorul nu castiga nimic din acest downsizing, consumul acestor motoare nu este unul mic, este exact cat al unui motor mai mare cu aceiasi putere, singurul care castiga este producatorul prin costurile mai mici de productie, sa nu mai vorbim cat pierde utilizatorul la fiabilitate si la revanzare pentru ca daca primul proprietar (120k) nu baga bani in motor, al doilea o sa fie cam ocupat.

din cauza cantitatilor mari de benzina injectate direct devin si extrem de poluante , au tevile negre unele motoare pe benzina pentru ca e foarte greu sa reglezi AFR ul si sa le mentii in parametri in cursul vietii, deasemenea dilutia de benzina in ulei e o problema mare, de obicei se lasa cu tubina stricata(lipsa ungere) din acest motiv, nu mai zic de problemele de distributie care au legatura tot cu ungerea, aia poate e si o eroare de design la vw.

la mintea producatorului care vrea sa bage cat mai putin metal in masina, ar face motorul din plastic sau ebonita de 400cc si 200cai, nimeni nu se gandeste la utilizator, astea cu poluarea si economia sant vorbe in vant , praf in ochii lumii pentru ca masinile cu motoare mici supraalimentate nu au consumuri mici.

Link spre post

Si nici afirmatia ca TCe trebuie sa isi demonstreze fiabilitatea nu prea are temei. Daca noi nu am prea auzit de ele (sunt pe Dacia doar din 2013), nu inseamna ca ele sunt noi. Dupa cum am zis, TCe exista inca din 2008 la Renault. Nu este o tehnologie complet noua, ba as putea chiar afirma ca la aceasta data, variantele de pe Dokker, Lodgy si Duster pot fi privite chiar ca o tehnologie matura.

Tce cu injectie directa a fost introdus in prima parte a lui 2012. E complet diferit de motoarele clasice cu injectie normala, de joasa presiune, si nu cred ca putem spune de o demonstare a fiabilitatii in 2 ani. Cati km, si in ce conditii a putut fi folosit in 2 ani de catre majoritatea celor care l-au cumparat ?

Si eu la prima vedere am fost tentat sa mai astept un an cu comanda duster-ului ca sa apara tce pe 4x4, fiind benzinar convins, insa dupa niste analize l-am "scos din ecuatie", cel putin pentru mine. S-ar putea insa sa fie un motor bun, iar performantele dinamice de pe 4x2 suna chiar bine.

Link spre post

1.5dci renault este pe Citan si clasa A, iar despre 1.6dci se scria ca va fi pe clasa C

Si 1.2 TCe este pe Citan, dar deja deviem discutia de la probleme Duster catre motorul 1.2 TCe.

Pentru d-l din Arad cu problema uleiului care curge: eu nu as astepta revizia ca sa ma duc cu masina in service sa rezolve problema. Si intradevar, nu mi-as dori nici sa fiu in locul lui, sa fi primit o masina cu o garnitura turnata defectuos + scurgeri de ulei la nici 5000 km. Dar se poate intampla. Asta nu inseamna ca nu se poate rezolva. Masina este noua si pentru asta exista garantie.

• Like 2
Link spre post
nu ma intelegeti gresit, cu cat ai un motor mai mic pe o masina cu atat banda de putere se ingusteaza si devine din ce in ce mai pretentios la condus, eu nu stiu nici un motor cu downsizing major care e ok, nici unul de la nici un producator, toate s niste gunoaie in contextul in care sant puse pe masini grele sau care scot sute de cai dintr un litru.

Inseamna ca toti producatorii care merg pe aceasta directie sunt niste idioti, iar cei cu motoare de2000-3000 cmc sunt niste destepti. Sau traiasca americanii cu 5-6000 cmc! In fine!

Link spre post
mie imi plac ascutitorile, am mers cu 0.9Tce, insa trebuie sa stii sa mergi cu ele, majoritatea nu stiu si degradeaza repede motorul pentru ca exista multe motoare care desi nu sant stricate nu merg cum trebuie.

un alt aspect ar fi ca sant sensibile la consumabile atat calitativ cat si cantitativ, practic utilizatorul nu castiga nimic din acest downsizing, consumul acestor motoare nu este unul mic, este exact cat al unui motor mai mare cu aceiasi putere, singurul care castiga este producatorul prin costurile mai mici de productie, sa nu mai vorbim cat pierde utilizatorul la fiabilitate si la revanzare pentru ca daca primul proprietar (120k) nu baga bani in motor, al doilea o sa fie cam ocupat.

din cauza cantitatilor mari de benzina injectate direct devin si extrem de poluante , au tevile negre unele motoare pe benzina pentru ca e foarte greu sa reglezi AFR ul si sa le mentii in parametri in cursul vietii, deasemenea dilutia de benzina in ulei e o problema mare, de obicei se lasa cu tubina stricata(lipsa ungere) din acest motiv, nu mai zic de problemele de distributie care au legatura tot cu ungerea, aia poate e si o eroare de design la vw.

la mintea producatorului care vrea sa bage cat mai putin metal in masina, ar face motorul din plastic sau ebonita de 400cc si 200cai, nimeni nu se gandeste la utilizator, astea cu poluarea si economia sant vorbe in vant , praf in ochii lumii pentru ca masinile cu motoare mici supraalimentate nu au consumuri mici.

Inseamna ca utilizatorul neamt e cretin daca achizitioneaza pe banda rulanta aceste motoare de tehnologie noua! Bine ca ne raman noua motoarele uriase, sa le folosim pe cei 10000 de km de autostrada pe 5 benzi pe sens care impanzesc Romania!

• Like 2
Link spre post

Eu am avut 5 ani de zile pe golf 6, motorul 1.4 tsi 160 cp. Mergea absolut genial, consum la drum lung 5,7%. Excelent motor, l-as mai cumpara inca o data fara regret. Stiu de povesti cu distributia, la mine nu a scos niciun sunet. Tragea de ziceai ca e de 2l. Stand de vorba in masina m-am trrezit la 195 fara sa imi dau seama de viteza. Ca atare, asta este trendul si foarte bine fac.

• Like 1
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...