Sari la conținut

Postări Recomandate

Nu as afirma despre fiabilitatea unui motor sau altul citind pe internet, pe forumuri, mai ales pe cele specializate pe o marca sau alta, unde se posteaza in general ce probleme sunt, nu cat de bine merge masina respectiva. Plus faptul in sine ca totusi sunt forumuri, multi vad si vorbesc, putini asculta, citesc, sau se pricep, si si mai putini sunt profesionisti. Apoi, la multe masini vandute, este normal, pana la un prag, sa fie si multe defecte. Cu cat mai multe vandute, cu atat mai multe defecte. Este mai complicat decat pare facutu' asta de statistici...reale :)

• Like 2
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

Clipul ala arata cum sa calculezi pierderea de putere in cazul unui motor aspirat. Arata-mi inca unul ca ala in care se calculeaza pierderea de putere pentru un motor cu turbo sa punem cifrele cap la cap si o sa ai un argument valid. Dar nu o sa gasesti pentru ca turboul elimina problemele cauzate de densitatea si presiunea scazuta. Densitatea aerului e presiunea / (temperatura * o constanta). Conform formulei cand turboul creste presiunea pe admisie, implicit creste si densitatea. Si nu uita ca motoarele au si un intercooler care racesc aerul de admisie. De ce? Conform formulei o temperatura mai scazuta duce la o densitate mai mare. Deci dublu plus pentru turbo.

Singurul punct in care sunt de acord cu tine e fiabiliatea, unde e evident ca avand mai multe parti in miscare si complexitate mai mare, creste si sansa de defectare.

Link spre post

densitatea aerului este un factor extrem de important pentru puterea motorului, fie el turbo sau clasic, exista anumite compensari dar cititi si articolul asta, e destul de edificator.

http://finelineimpor...APGby2Hbp7EIPB1

nu uitati ca producatorii dau puterea in catalog la nivelul marii , la o anumita temperatura si cu benzina de 98 la unele motoare

la munte sus si cu o benzina normala ieftina e posibil sa lipseasca multi caluti de sub capota, bine asta se aplica la toate motoarele dar IN SPECIAL la cele turbo pe benzina de cilindree mica pentru ca ele sant extrem de sensibile la acesti factori, nu mai cititi baliverne din cataloage si brosuri, informati va.

motorul de 1.4 turbo are 170 de cai, da, dar unde, la nivelul marii, cu benzina de 98 si cu vant din spate si cand e rece afara, din septembrie pana in martie.

vara pe serpentine cu o benzina de 95 (poate mai jos) poate sa aiba si 120 de cai din acei 170 sau chiar mai putin, mare atentie la ascutitori.

Link spre post

Nici articolul asta nu ne poate convinge ca turbo-ul sufera la altitudine la fel ca un aspirat. In schimb confirma partea cu temperatura de care ziceam eu. Temperatura ridicata => densitate scazuta => eficienta scazuta.

Link spre post

Ceea ce nu vrei sa intelegi tu, comanr (sau te faci ca nu vrei sa intelegi, pentru ca ar insemna sa accepti ca si altii au dreptate) este ca motoarele cu turbo, desi la randul lor sufera de pierderi de putere odata cu aerul rarefiat, sufera mai putin.

De asemenea, afirmi ca un motor cu turbo are o anumita putere la o anumita temperatura a aerului. Acelasi principiu se aplica si la clasicele motoare aspirate. Dar, cand pe langa turbo, mai apare un intercooler care raceste aerul admis, din nou asistam la o diminuare a influentei temperaturii aerului in raport cu puterea dezvoltata de motor. Pe cand un aspirat, neajutat de nimic, va suferi in tacere.

Discutia asta poate continua la nesfarsit. Ai demonstrat si aici si in alte topic-uri ca nu vei recunoaste niciodata ca poate si altii au dreptate, vei continua sa aduci diverse argumente in sprijinul convingerilor tale absolute . De asemenea, discutia asta polueaza topicul (si aici suntem toti vinovati). Asa ca propun sa inchidem discutia aici. Eventual, daca doresti, poti deschide un topic "motoare aspirate fata de motoare turbo" in care sa demonstrezi cum motorarele aspirate sunt net superioare si de mii de ori mai bune decat cele cu turbo. Nu uita ca si motoarele diesel sunt la randul lor aspirate si cu turbo, si prin urmare te invit sa ne demonstrezi cum vechiul 1.9D de pe Dacia papuc este mult mai bun decat ascutitorile de 1.5 dCi pe care le vedem acum pe gama Dacia.

Link spre post

ai dreptate, asta spuneam si eu, toate motoarele sant afectate, cu turbo sau nu, in masura diferita, corect, nicidecum ca cele turbo nu ar fi afectate.

eu am dci de 65 de cai, mi se pare un motor onest, are 300k aproape, momentan fara nimic inlocuit de pe motor, am avut o singura problema la injectoare pe care am rezolvat o singur acum cativa ani si care este expusa pe forumul reno.ro, a mai existat o problema cu un incendiu la bord care a fost rezolvata cu fantastica suma de zero ron, am aratat totul pe acelasi forum .

eu nu zic ca motoarele mici turbo nu merg dar nu pot sa nu remarc ca producatorii, nu numai reno au "reusit" in inteligenta lor debordanta manata de trendurile actuale de plastic, sa omoare toata frumusetea si avantajele unui motor pe benzina pastrandu i doar singurul dezavantaj adica consumul si aducandu i toate dezavantajele unui diesel (tubina si banda de lucru ingustata).

timpul va arata daca e bine, momentan ca si feeling nu e, asta e parerea mea iar primele semne de fiabilitate nu arata bine, poate sant doar bolile copilariei.

Link spre post

Tinand cont ca discutiile s-au plimbat mult de la subiectul "Probleme Duster" mi-am permis sa mut toate postarile aici pentru a putea continua linistiti fara a se macelari un topic important!

Ma minunez (IARASI!!!) de colegul @comanr... Cum le stie el pe toate.

As fi curios daca are toate cunostintele posibile sa ne aduca o explicatie de ce toti producatorii auto au inceput sa scada capacitatile motoarelor... INCLUSIV CEI AMERICANI!

Dupa experienta lui cu o masina de mare renume (Hover pentru cine nu stie) Renault-ul este un prost producator de motoare... ca deh, n-au de nici unele...

Hai sa incercam sa facem un exercitiu de informare si sa vedem cam de cand si cam care este cel mai bun producator de motoare.

Daca facem o mica analiza... in sportul pilot pentru dezvoltarea motoarelor (si nu numai)... n-am prea auzit (exceptand Renault, Mercedes Ferrari si Honda (in ultimul anu, nu)) de alte motoare prin Formula 1! Crezi ca... dupa introducerea motoarelor cu capacitate cilindrica mai mica (1600 cmc) nu s-au pastrat performantele? Eu zic ca da... mai ales acum cand un motor tre' sa reziste mai mult de 2 curse! Si... ia ghiceste cine conduce acest campionat de catva ani buni?

A nu se intelege ca eu spun ca noi avem pe Dustere motoare de Formula 1 (ca esti in stare sa interpretezi asta)... Eu spun ca dezvoltarile motoarelor de pe-acolo incep...

• Like 1
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...