Sari la conținut

Postări Recomandate

Cam 650 km extraurban, drumuri europene, nationale si satesti, 90km/h in afara, 60-70km/h in localitati, 3 persoane si portbagajul plin de bagaje, consum 6.3l/100km.

Traversat Bucurestiul la ora 18:30 de la intrarea dinspre Alexandria si pana la iesirea pe Autostrada Soarelui, consumul a crescut la 6.5l/100km.

Ajuns pana la Constanta cu cruise control setat la 110km/h, media finala la capatul expeditiei de 900 km stabilizata la 6.7l/100km.

Sent from my Star Kingelon G9000 using Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 985
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Asta cu roata de rezerva e ok! N-am mai auzit-o... Si nici lichidul de parbriz nu e necesar, restul daca sunt pe min, e ok! Plinul niciodata, doar cate 50 de lei o data la pompa. Si economisesti cred

Desi ce ai scris mi se pare o ironie ieftina si gratuita, o sa-ti dau cateva motive - de la primele alimentari mi s-a parut ca am un consum real mai mare decat cel afisat pe CB, tinand evidenta reala

Roata si scaunele care nu sunt folosite. Si torpedoul sa fie gol

Posted Images

• 2 weeks later...

De curand m-am intors din concediu iar datele despre consum sunt urmatoarele:

- total de la plecare pana la intoarcere in fata blocului: 1546 km

- litri consumati conform CB: 103l

- consum mediu conform CB: 6.6 %

- viteza medie: 58 km/h

*Conform bonurilor de motorina sunt doar 93 L consumati ceea ce inseamna o medie de fix 6 %.

Traseul a fost Bucuresti - Rosiori de Vede - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Balcic(defapt undeva intre Balcic si Kavarna) + fataiala ba la Kavarna, ba la Capul Kaliakra,etc - Silistra - Ostrov - Silistra - Balcic(iarasi fataiala la Cap Kaliakra si putin prin zona) - Silistra - Ostrov - Silistra - Ruse - Giurgiu - Bucuresti

Ce am scris mai jos este clar Offtopic pentru consum dar face parte din concediu :)

* aproximativ 1000 km din totalul de 1546 km au fost parcursi cu AC iar restul i-am parcurs foarte devreme dimineata cand temperatura era ok

Din pacate la intoarcere am avut un incident la Bulgari la iesire din localitatea Bogdantsi cand coloana din fata a frant brusc pana la oprire pentru ca un oarecare stationa pe sosea asteptand sa faca stanga. Dusterul a refuzat sa opreasca in timp util de la cei 60km/h cu care rulam asa ca dintre cele 3 optiuni pe care le aveam(sa-l pocnesc pe cel din fata mea, sa trag stanga si sa intru pe contrasens-asta as fi facut-o daca aveam vizibilitate si ma asiguram ca e liber insa era zero asa ca a iesit din discutie sau sa iau dreapta si sa intru in balarii) cred ca am ales-o pe cea mai buna pentru toata lumea....am tras dreapta ocolindu-l pe cel din fata si-am iesit pe un fel de aratura de la marginea drumului insa la marginea drumului erau niste borduri noi, inalte si colturoase de toata frumusetea care delimitau soseaua de aratura...asa ca nu am avut cum sa ies de pe sosea fara sa lovesc destul de violent cu cei aprox 20-30km/h ramasi din franare o bordura din cele descrise mai sus.

Cel care oprise in drum a facut stanga la cateva secunde dupa ce-am bubuit bordura iar coloana si-a vazut linistita de drum fara macar sa iasa vreunul sa vada ce se intamplase(se auzise o bubuitura tapana de la cauciuc care s-a taiase in bordura + lovitura in sine a cele 1400+kg de metal ale masinii oprite brusc intr-o bordura + inca vreo 2 metrii pe aratura din inertie, norisor de praf si toate cele).

Long story short am intors masina intr-o zona ferita din varful dealului unde se intamplase incidentul, scos triunghiul, facut pana pe soare fara vreun strop de umbra si cele cred ca 50 grade ale soselei incinse.

Spre surprinderea mea directia e la fel ca inainte, nu trage absolut deloc iar spre norocul meu janta a scapat doar cu o zgarietura.

Toata povestea a adaugat o cheltuiala neplanificata la concediu :) dar nu a fost nici pe departe atat de grava pe cat parea initial (am cumparat azi 1 cauciuc nou pentru a-l inlocui pe cel taiat in bordura si am schimbat cauciucul de pe rezerva cu celalalt de pe fata ca sa fie amandoua de pe fata noi iar rezerva a ramas cu un cauciuc cu ~ 50.000 km uzura ceea ce e perfect tinand cont ca in 4 ani jumate de cand e masina acum a fost singura situatie in care a trebuit sa folosesc rezerva si nu prea isi avea rostul sa stea un cauciuc nou acolo iar eu sa merg pe masina pe fata cu unul nou si unul cu ~ 50.000 km facuti)

Let the winter come now ca o astept cu 2 cauciucuri noi pe fata :D(tot Continental CrossContact LX all season)

LE: de cand m-am intors am facut vreo 50 km in Bucuresti la ore la care traficul a fost rezonabil adica aglomerat dar circulabil fara stat mai mult de 2 ori la cate-un semafor iar consumul s-a intors la valorile mele normale de oras, 11.3 % toti km parcursi cu AC si ventilatie pe treapta 2 sau 3.

LE2: i96nds multumesc dar crede-ma ca acum stand si gandindu-ma la eveniment nici eu nu stiu cum de am reusit sa iau decizia cea buna dar se pare ca frica/adrenalina/ce-o fi fost cateodata te ajuta sa gandesti si actionezi cu viteza luminii

dr_dumi tu de la monstrul de seria 7 la duster o sa-l consideri parfum indiferent cat iti va consuma :D

Editat de klaus
Link spre post

Off topic - esti tare ca ai tras de volan in dreapta, super, bravo ! Altfel il faceai muci pe cel din fata ta. Aderenta pe asfalt moale nu e prea grozava...

On topic, cam mare diferenta intre ce a arat CB si ce a intrat la pompa... Dar macar e diferenta spre "bine" , spre deosebire de facelift unde ne bucuram degeaba de un consum mic.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...