Sari la conținut

Postări Recomandate

Ar cam fi culmea o eroare de acest gen... A mai patit cineva asa ceva? Multam pt sugestie, chiar o sa fac o verificare cu gps-ul. Oare se poate verifica relativ usor si la service? Ar fi mai simplu si mai rapid.

Salut. E lucru bine cunoscut, viteza reala, indicata de GPS, este mai mica decat cea de pe kilometraj. In realitate, facem mai putini km decat cei aratati pe bord. Deci, pe cale de consecinta, consumul e mai mare. Tehnici de manipulare :angel: ale producatorilor auto.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 985
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Asta cu roata de rezerva e ok! N-am mai auzit-o... Si nici lichidul de parbriz nu e necesar, restul daca sunt pe min, e ok! Plinul niciodata, doar cate 50 de lei o data la pompa. Si economisesti cred

Desi ce ai scris mi se pare o ironie ieftina si gratuita, o sa-ti dau cateva motive - de la primele alimentari mi s-a parut ca am un consum real mai mare decat cel afisat pe CB, tinand evidenta reala

Roata si scaunele care nu sunt folosite. Si torpedoul sa fie gol

Posted Images

Salut. E lucru bine cunoscut, viteza reala, indicata de GPS, este mai mica decat cea de pe kilometraj. In realitate, facem mai putini km decat cei aratati pe bord. Deci, pe cale de consecinta, consumul e mai mare. Tehnici de manipulare :angel: ale producatorilor auto.

Kilometrajul nu cred ca are legatura cu vitezometrul... Intr-adevar acul este setat sa-ti indice un pic mai mult decat viteza reala, asa e la toate masinile. Dar eu la Mondeo l-am reglat la fix, si de atunci imi indica exact cat arata GPS-ul - dar viteza cu care mergi n-are nicio treaba cu calculele CB. El calculeaza vitezele medii din distanta parcursa si timpul consumat. Timpul se poate masura exact la fel ar trebui si distanta parcursa. Metoda de calcul este foarte simpla - se cunosc parametri anvelopelor (circumferinta) deci se stie exact ce distanta parcurge masina cu o revolutie completa a rotii. Punct. DIferentele pot fi la ordinul de cativa cm pe km, poate un pic mai mult daca umbli mult cu "superslickuri". Dar de aici la o marja de eroare de 10% e drum lung...

Mai degraba cred ca e o eroare de calcul al consumului - aici daca poate sa explice cineva cum calculeaza CB consumul, mi-ar fi de mare ajutor.

Link spre post
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Ca mi-am aruncat ochii pe CB ...7.0 l/100 km viteza medie 28 si ceva km/h in cei 8000 km . Multa blana si numai oras aproape. La inceput nu eram chiar incantat de 8, ... dar 7 eu zic ca edte ok .

Din cand in cand ma mai joc

Link spre post

28.337km - consum: 7.377% si e in continua scadere :D

Am observat ca CB indica putin gresit:

- la litri, indica cu aproximativ 5-7 litri mai multi consumati decat realitatea (verificat din plin in plin)

- la consum, indica cu aproximativ 0.5 procente mai mult decat realitatea (verificat din plin in plin)

Link spre post
Ai verificat si la pompa prin plin la plin indicatiile CB?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Am alimentat de la 7 benzinarii diferite dar o sa fac o socoteala la ce am alimentat si compar cu cb-ul

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...