Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Dupa parerea mea anvelopele All Season nu sunt anvelope nici pt iarna nici pt vara... Nu se poate face o anvelopa cu o compozitie care sa fie buna si la +40 si la -15. Deci, indiferent ca mergi numai in oras sau la drum normal (nu OFF), iarna se folosesc anvelope de iarna si vara, anvelope de vara.

PS: Eu, acum o saptamana am simtit pe pielea mea (tabla masinii) cum ca anvelopele M+S ale masinii nu sunt exceptionale in situatie de urgenta la o temperatura de 13-15 grade, asfalt uscat.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Acuma depinde si de viteza si de la care doresti sa opresti. Iarna fiind, conducem mai incet.

Am condus Dacia 1310 ce am avut-o inainte de Duster cu cauciucuri de vara 3 ierni la rand(pana sa intre legea), fara nici o pb, anul trecut i-am luat cauciucuri de iarna, si mare diferenta nu era. Sincer pe asfalt uscat aveam mult mai proasta aderenta ca si cu cele de vara uzate putin. Girator cu care intram fara pb cu 55-60km/h(noaptea cand eram numa eu pe drum) cand am intrat prima data cu cele de iarna a subvirat de numa.

Sincer zic ca te poti descurca destul de binisor cu cele M+S. Si vorbind de off road, depinde ce tip de off road. Clar ca pentru off road hardcore iti trebuie cauciucuri de off road, nu de iarna, cele cu creste mari, care te ajuta indiferent de iarna vara, dar nu sunt bune pentru asfalt. Imi place mult off road-ul da nu cel hardcore, ca tin la masina si nu vreau vreo zgarietura/ indoitura pe ea. Deci sa dai 1600-2000 lei pentru ceva ce poti fi mai prudent nu prea are rostul. Bine eu am si alta scuza, sunt student, si nu as da asa banii...poate cand voi fi pe salar si imi voi permite, poate imi voi schimba parerea.

Link spre post

cauciucurile de iarna pot parea un moft,

ce sa mai vorbim de situatia de acum 10-15 ani, cand mai toata lumea mergea cu cauciuri de vara mai tot timpul,

nu mai tin minte, dar vechea dacie nu cred ca avea decat de vara;

daca nu erau necesare nu apareau aceste cauciucuri;

diferenta dintre cele doua tipuri de cauciucuri nu este foarte mare,

atunci cand franezi, cele de iarna opresc cu 4-5 metri mai devreme, o lungime de masina, este putin, dar acest lucru poate sa-ti salveze viata,

asta in cazul in care conduci iarna :ahappy:

Link spre post

M-am gandit ca dupa ce iau masina de la reprezentanta, saptamana asta (sper), sa cumpar un set de cauciucuri de iarna cu tot cu jenti. Masina va veni dotata dupa cum stiti cu M+S Continental.

Pentru cei ce au condus iarna dusterul, va rog sa ma sfatuiti daca este necesar sa pun cauciucuri de iarna sau astea noi cu care vine masina isi fac bine treaba. Precizez ca nu sunt foarte aventuros pe timp de iarna. Fac drumuri mai putine si doar pe asfalt (cu toate ca dupa ce ai duster obiceiurile vechi cam dispar)

Multumesc

Link spre post

Eu am pus cauciucuri de iarna.

Dorm mai linistit (la volan si in pat :P) stiind ca a crescut gradul de siguranta.

Asta e tot ceea ce conteaza: sa conduci linistit si focusat pe drum.

Daca pui anvelope de iarna, parerea mea e sa le pui cele mai performante: de performanta lor depinde viata, siguranta, tablaria, timpul - tau si al celorlalti.

Mai mult de atat - decide fiecare dupa principiile proprii si valori.

Deie Domnu sa nu ne imbulzim unii in altii! - da' prin ardeal umbla o vorba de-a lu' Murfi: "Cand nu te pregatesti, atunci o patzasti!"

Drumuri bune!

Link spre post

Diferenta dintre cauciucurile de vara vs de iarna este enorma, cu cele de vara la prima ninsoare nu am mai putut misca masina din loc. Cu cele de iarna faci santuri prin parcare. Cele all-season, bune pentru toate dar nu se compara cu cele de iarna sau de vara dedicate.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...