Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Din punctul meu de vedere nu este nici o problema sa folosesti prezoanele de la jantele de aliaj pentru roata de rezerva.

Deocamdata nu ma risc, banuiesc ca nu chiar degeaba au bagat setul ala de prezoane in plus, atata timp cat nu le pierd pe alea, o sa le folosesc, in caz de necesitate (sper sa nu fie cazul).

Pe de alta parte pedrovol scria la data 31 Oct 2010, 20:23, "Am luat 4 cauciucuri michelin alpin latitude x 518 lei/bucata, 4 jante "stilizate" (eu am cerut de tabla dar asa mi le-au adus) x 230 lei/bucata si dupa 3 saptamani cand m-am dus sa mi le puna (era totusi cald si abia acum cateva zile le-am montat) au constatat ca trebuie si prezoane (5 lei/bucata x 20 bucati) + capacele care sa protejeze capul planetarei si piulitza la butuc pe spate. Alea m-au dat pe spate: 100 lei /bucata asa cum am scris. dealer: Flamicom Rm. Valcea.".

Deci eu am cam pus-o daca vreau sa trec pe genti stilizate sau de tabla. Deja prezoanele trec in plan secund.

Oricum multumesc de incurajari.

La logan a fost aceeasi problema

//citat

a uite si raspunsul de la VC:

"Va multumim pentru increderea pe care ne-ati acordat-o apeland la serviciile noastre.

Referitor la solicitarea dumneavoastra va informam ca, roata de rezerva este destinata sa fie folosita de catre conducatorul auto in cazurile de urgenta si faciliteaza ajungerea la cea mai apropiata unitate service sau statie de vulcanizare.

Avand in vedere ca automobilul dumneavoastra conform gradului de echipare, este dotat cu jante de aluminiu, iar janta de la roata de rezerva este din otel, va confirmam ca prezoanele de la roata de rezerva sunt diferite, dar Producatorul va asigura ca sistemul de prindere al acestei roti asigura securitatea dumneavoastra in trafic pana la cea mai apropiata vulcanizare.

//citat

si finalul tot de la logan

//citat

Va multumesc pentru aceste comentarii si in cele ce urmeaza am sa va transmit raspunsul oficial al DACIA: Se vor utiliza suruburile de la jantele din aliaj la montajul rotii de rezerva cu janta din otel, doar numai pana la prima vulcanizare, pentru ca nu se garanteaza fiabilitatea montajului.

//

Acu' fiecare face cum doreste.

L.E.: Daniel scuze daca te-au iritat posturile mele.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Dar cele stoc Continental M+S ce, nu sunt ok? ca eu nu prea as da banii pe anvelope de iarna...

Eu m-am descurcat bine iarna trecuta cu anvelopele cu care a venit masina - Continental Cross Contact LX - fiind noi. Doar in 2 situatii am avut probleme intr-o parcare cu ~40cm de zapada proaspata rece si viscolita si pe un drum forestier in cu ~20cm zapada proaspata si uda foarte alunecoasa. Trebuia sa pun lanturi :blush:. O Toyota FJ Cruiser a trecut fara lanturi insa nu am vazut ce cauciucuri avea.

Cauciucurile mi se par bune si ofera o aderenta acceptabila si pe zapada. Aceasta combinata cu tractiunea 4x4 e mult superioara masinilor de sosea 4x2 cu cauciucuri de iarna (ma vazut o gramada de masini Mercedes si BMW oprite acolo unde Dacia Duster 4x4 standard nu avea nici o problema). Am mers si pe autostrada in Austria pe nisoare puternica si m-am putut tine fara probleme dupa cei mai rapizi cu ~110km/h :angel:

Link spre post

Eu am decis sa nu investesc in anvelopele de iarna in acest sezon, sper sa nu am surprize neplacute. Chiar am mai auzit de la utilizatori de Continental LX ca se comporta ok si pe zapada asa ca ma risc :angel:.

nenea din clip zice ca are anvelopele CCLX:

http://youtu.be/-pmZ7Uu4ZY8

UAZ Patriot cu anvelopele CCLX:

Un Range Rover "dansand" pe gheata cu CCLX;

Review anvelope CCLX (cu Duster):

Deci anvelopele pot face fata cu brio si pe zapada.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...