Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Eu nu am fost multumit. Testeaza si decide singur.

Cele cu care vine echipat sunt bune de vara si all-terrrain (forestiere, noroaie, etc) dar mie nu mi-au dat senzatie de siguranta pe polei si zapada mare - pt ca nu au lamele destule si compozitie sa genereze caldura la rulare (ar trebui sa intelegem rolul nervurilor multiple la anvelopele de iarna si efectul acestora pe zone inchetate, pentru a avea aderenta - si asta ne va da toate raspunsurile).

Google it!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu unul recomand anvelopele de iarnă. Anul trecut am amânat montarea lor, am prins cuvenita zăpadă, am ieşit ceva mai greu din parcare (fără lopatăre - fiind dimineaţa foarte devreme), am ajuns la destinaţie unde am patinat de visam anvelopele de-acasă, am ajuns acasă şi le-am făcut schimbul urgent. A doua zi, deşi zăpada se transformase în forma grunjoasă şi greu aderentă, cu noroi îngheţat pe sub ea, nu am mai avut senzaţiile tari de cu o zi mai devreme. Condiţiile au fost similare din punct de vedere atmosferic(temperatură de cca. -10°C, înnorat) a diferit puţin nivelul de agregare al zăpezii, care între timp a fost trecută în forma grunjoasă datorită temperaturilor de peste zi.

Pentru zăpadă mai consistentă, sol îngheţat sau distanţe de frânare mai mici sunt recomandate cele de iarnă, altfel poţi supravieţui oarecum în siguranţă dar cu ceva mai multă bătaie de cap şi cu cele standard.

Link spre post

Sincer te poti descurca binisor cu cele M+S...trebuie sa fi mai atent putin, si totul e ok. Cele de iarna is si mai mult moft. Pentru 5% opriri mai rapide, nu are rost sa aruncam asa cu banii...gandestete la viteze mici de oprit, 5% nu e nimica...la viteze mari se zice ca e diferenta dar:

1) cand e zapana nu mergi tare, ci prudent....

2) daca iei cele mai ieftine cauciucuri de iarna s-ar putea sa ai surpriza cum am avut eu iarna trecuta la Dacie, sa am aderanta pe asfalt uscat mult mai proasta ca si cu cele de vara:|

..eu zic ca linistit poti sa le lasi pe astea. Dar acuma tu decizi:)

Link spre post

hello! :rofl:

Va rog lamuriti-ma si pe mine, am citit topicul asta si alte cateva (asta http://forumduster.r...at/page__st__18 si altele) dar tot nu pricep :huh: recunosc is paralel complet la chestiile astea. Pot pana la urma sa pun pe Duster niste jante putin mai late fara sa stric nimic pe la directie si alte chestii, nush, ce mai e pe acolo, nu ma pricep :pinch: taica-miu cica nu si nu desi banuiesc ca zice asa ca sa nu-i cer bani :turned: , ala de la service cica nu si el, dar nu cred ca nu se poate :logik:

Multam si :heart: the :P

Link spre post

Ma intereseaza cauciucuri de iarna la dimensiunile din talon, ce recomandari aveti? Intentionez sa-mi petrec sarbatorile de iarna la munte, la Straja si am inteles ca gumele originale Continental nu prea sunt bune la drum de munte inzapezit...

Scapi mai ieftin cu pereche de lanturi in caz de nevoie.Eu cu anvelopele originale Michelin am urcat in Parangul Mic pana dincolo de cabama Krisztian intr=un craciun.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...