Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Cand mergeam toti doar cu setul de vara erau valori de trafic mai mici, cei care erau la volan ( marea majoritate) stiau sa conduca si nu erau smecheri, sa iti ia fata, sa mearga pe linia de tramvai, sa iasa de pe straduta laterala fara asigurare, etc

Personal prefer sa dau mai putini bani pe un set de iarna low cost decat pe un premium AT pt. ca iarna voi frana/manevra mai bine pe asfalt ( unde din pacate folosesc 90% masina) si zic low cost pt. ca le port poate max. 5000km pe sezon de iarna/an si in 4 ani si alea super mega premium tot zbarcite vor fi, orice zice reclama la ele si eficienta in franare si mai scazuta(pe asfalt).

Vara voiam un AT, dar m-am mai gandit si cred ca voi lua un set de vara premium care va fi ok si in off ( daca all season au facut fata, la mine, pana acum in off, vara, un premium sigur va fi suficient).

uite cu cineva mi-a citit gandurile........ :frantics:

Dar faza cu aspectul exterior al cauciucurilor, ca arata bine, este cel mai important lucru. :excl: In rest celalalte calitati ar trebui trecute de la punctul 2 in jos....

Editat de bmcpst
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

@mugur ar fi ceva de genul asta, nu le am dar la urmatorul schimb le voi testa

https://www.nokianty...weatherproof-c/

Vezi ca exista Weatherproof SUV pe dimensiunea pt Duster.As fi luat aceste anvelope, dar din pacate in septembrie cand am luat masina inca nu incepusera sa se fabrice.

In schimb pt Symbolul sotiei am luat weatherproof 175/65 R14.

mai bine te gandesti la cele dedicate de iarna, astea din link vad ca sunt all season... nokian wrd4

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sunt allweather, nu allseaseon !

E (mare) diferenta intre cele doua categorii. Allweather sunt practic o anvelopa de iarna, dar cu o compozitie putin mai tare si cu care se poate rula fara pb si pe asfalt uscat si in sezonul cald.

Allseaseon sunt derivate din anvelopa de vara, dar sunt mai "cramponate". Ele sunt bune doar in zone climatice cu ierni blande (cu temp pozitive si fara zapada).

Cauta pe youtube ca sunt filmulete si este explicata destul de bine ce inseamna anvelopa allseaseon, respectiv allweather.

PS. Pe masina am anvelope Nokian WR SUV 3, care sunt anvelope de iarna (au muntele cu fulgul), dar pe ele scrise si "all weather plus". Adica au o compozitie care permite sa rulezi si pe uscat/vreme calda. Tocmai de aceea le-am ales in detrimentul anvelopelor WR D4, pt ca le voi tine tot anul pe masina.

Link spre post
Ok, pana la urma am comandat si au venit astea din atasament, Dunlop Grandtek SJ, arata foarte foarte bine, am asteptari mari de la ele cand o da zapada (daca o mai da iarna asta). AT-urile nu au sens in cazul meu, nu merg deloc in offroad sau conditii grele, deci n-avea sens sa dau doua milioane in plus per anvelopa. O sa vad cat de nasol se comporta pe ud si nu stiu ce, oricum iarna nu merg tare cu masina. Iar Barum Polaris 3 am luat pt un Aveo cu care se merge mai putin, nu stiu inca daca sa le las nonstop sau sa-i iau niste sh-uri de vara, s-ar putea sa vindem masina aia in cativa ani, dar in fine, deviez de topic.

Salut. Si eu am cautat Grandek SJ si mi s-a zis ca nu se mai fabrica. De unde le-ai luat? Pe mine m-au tinut 2 ierni. Erau exceptionale pe zapada si noroi. Dar nu erau intarite. Am facut praf un cauciuc pe autostrada, ruland putin pe pana. Acum tind sa imi iau Michelin Alpin A4.

Trimis de pe al meu Vodafone Smart Tab 4G folosind Tapatalk

Link spre post

Salut. Doar doua ierni ? cat ai mers cu ele in alea doua ierni ? ca este cam subtire doua ierni, mai ales pt cat am dat pe ele. Da, sunt foarte moi, moi moi moi. Pai le-am gasit pe net la unii, cauciucuri.com, la modul ca mi-au livrat 3 de-un fel si una mai mica la diametru, de nu m-am uitat cand le-am ridicat, evident ca nu incapea pe janta, am vbt cu ei si mi-au schimbat-o fara probleme. Le-am montat singur astazi. Apropos de montare singurel, mi-a luat cam 15-20 minute de roata, cu cricul masinii (care este mult mai ok decat ma asteptam) si o cheie daia telescopica cu doua capete duble (o recomand cu pasiune, faci parghie foarte buna cu ea), adica adus roata din casa, desfacut putin suruburile, ridicat pe cric, desfacut suruburile de tot, dat cateva picioare, mai ales in spate, la roti sa se miste de pe centratorul ala ca ruginise, pus roata de iarna, strans suruburile, dat jos de pe cric, strans suruburi pana troznesc, pus capacu, dus roata in casa, venit cu alta roata, se reia ciclul. 4 roti este cam limita, la final cam transpirasem si nu mai aveam chef de nici o roata. Parca sa zic ca rotile de iarna cu jantele de tabla sunt mai usoare decat allseason cu jantele stilizate. Inca ceva, mi-au cam pus plumbi la roatele astea noi, o fi de la anvelopele astea foarte cramponate, nu stiu ce sa zic. Am mers cu ele putin prin oras, la viteze mici se aude un "carait" care nu ma deranjeaza, la viteze mai mari se aude ca si cum ar batea vantul, care iar nu ma deranjeaza. La viteze foarte mari, peste 70, nu stiu ca nu am mers. Aderenta pe uscat parca sa zic ca este mai mica ca la allseason, la modul ca am plecat de pe loc cu "patinare", de proba, mai usor ca la allseason, dar nu m-am simtit nesigur pe masina, pe de alta parte nici nu am futizat la ea cu frane bruste foarte multe, am pus una de proba si a fost ok. Nu stiu cat de tare au mers cei care s-au plans de ele ca aluneca.

Link spre post

Nu stiu cat de bine e ca ti-au "troznit" prezoane... e recomandat sa fie stranse cu cheie dinamometrica (la 10Nm daca nu mai insel). Prea mult si risti ori sa strici filetul, ori, in cazuri extreme, sa te trezesti ca te depaseste capul prezonului pe strada.

Link spre post

Am mers cu ele cam 30000 km da de prin septembrie pana prin martie. Si alunecau destul de tare pe asfalt, da pe off-road nu aveam probleme. Odata, am mers cu ele pe zapada inghetata de 50cm. Masina era pe burta pe zapada da nu se lasa, numai rotile spargeau gheta si ma trageau. Foarte bune pentru zapada. Asa am ramas si fara carnet. Pe Valea Prahovei, dupa ce a nins acu 3 ierni, toti mergeau cu 30 la ora, si intr-o curba cu vizibilitate am depasit pe linie continua.

Azi mi-am montat Alpin4 de la Michelin. Parca e alta masina. O sa vad in weekend cum se descurca si pe zapada, ca pe asfalt se descurca de minune.

Trimis de pe al meu Vodafone Smart Tab 4G folosind Tapatalk

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...