Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Scuze de continuarea off-topic-ului, dar pana la urma, ce defineste un cauciuc ca fiind de iarna/all-season? Pentru ca exista AT-uri sau all-season-uri ce au si muntele cu fulg pe ele, si aud in continuare comentarii: "da, dar nu sunt de iarna!". Asa ca tare sunt curios, care e trasatura ce diferentiaza clar cele de iarna de restul :)

Am mutat intrebarea aici sa nu mai fim trasi de ureche dincolo pentru off-topic :)

Pe scurt: dpdv legal toate cauciucurile marcate M+S sau fulg de nea se considera potrivite pentru iarna. Aceste marcaje inseamna ca anvelopa respectiva are compozitie potrivita (si) pentru temperaturi mai joase.

Un all season va trebui insa sa aiba compozitie potrivita si pentru conditii de caldura deci se fac compromisuri in ambele directii - astfel nu vor fi grozave nici vara nici iarna dar te vei descurca binisor cu ele. Ele au fost inventate pentru tarile unde variatiile de tempearatura nu depasesc 30 grade si cu precipitatii reduse.

In schimb, cauciucurile dedicate de iarna au compozitie potrivita doar pentru temperaturi joase si astfel pot fi optimizate mai bine pentru zapada, gheata, polei etc. Esenta gumei de iarna sta in compozitia lui, nu in profil - profilul doar il recomanda pentru o anumita suprafata (preponderent zapada, preponderent umed, preponderent uscat etc).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Dpdv al legii, anvelopele marcare (doar) cu M+S sunt allseaseon, iar cele care au si 3PMSN (muntele cu fulgul de zapada) sunt anvelope de iarna.

PS. In RO sunt acceptate si anvelopele allseaseon, dar sunt tari unde sunt obligatorii anvelopele de iarna.

Editat de SYL40
Link spre post

Deci, BFG AT TA KO2, avand muntele cu fulgul, unde se incadreaza? :baby:

Este si de iarna...Daca o sa te uiti pe site-ul lor, o sa vezi ca e considerat AT, allseaseon si de iarna.

http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/category/off-road-tires/all-terrain-t-a-ko2/tire-details

Link spre post

Este si de iarna...Daca o sa te uiti pe site-ul lor, o sa vezi ca e considerat AT, allseaseon si de iarna.

http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/category/off-road-tires/all-terrain-t-a-ko2/tire-details

Pai da.. dar io nu-i inteleg. All season si de iarna e ori pleonasm, ori aberatie. Pleonasm pentru ca iarna e un sezon din alea "all" si aberatie pentru ca nu exista compozitie care sa fie buna si vara si iarna. Nu s-a inventat inca. Cel mult mediocra la capetele de scala (frig-cald) si ok la temperaturi medii.

Ar trebui sa se hotarasca si astia de la BF...

Link spre post

Io stiu asa: daca au fulg = winter tires.

Daca au orice altceva dar fara fulg (AT, MS, M+S, etc) = all terrain.

As spune all-season, nu all-terrain :)

Edit: AT-ul are si el inscriptia M+S, iar daca n-o are, nu este legal pe timp de iarna, prin urmare ar trebui scos din insiruirea de mai sus.

Editat de fnicolau
Link spre post

Pai da.. dar io nu-i inteleg. All season si de iarna e ori pleonasm, ori aberatie. Pleonasm pentru ca iarna e un sezon din alea "all" si aberatie pentru ca nu exista compozitie care sa fie buna si vara si iarna. Nu s-a inventat inca. Cel mult mediocra la capetele de scala (frig-cald) si ok la temperaturi medii.

Ar trebui sa se hotarasca si astia de la BF...

Pana la urma sunt niste cauciucuri AT, iar despre compozitie este moale si iarna, si se descurca bine si vara (nu ca cele de iarna care sunt varza). Iar despre si all-season si de iarna, intreaba-i pe cei cu Dunlop Grandtek SJ6 cum se comporta pe asfalt uscat si ud, am vazut niste impresii pe tema asta pe aici (pe zapada si in off sunt excelente, dar nu e tot timpul zapada la noi). Spre deosebire de un all-season care are stantat doat M+S, are si fulgul. Si pentru ca tot se citeaza articole despre iarna vs all-season, as vrea sa-mi arate cineva un all-season cu fulg pe el.

Iar pentru ca un cauziuc sa fie legal pe timp de iarna la noi trebuie sa aiba doar inscriptia M+S (sau combinatii de M si S).

Pana la urma ajungem si cu cauciucurile la vesnica polemica benzina vs. diesel. Cand ziceam ca AT-urile mele se comporta pe asfalt mai bine decat Conti-urile de fabrica, multi ziceau ca vorbesc prostii, ca AT-ul nu e bun la nimic si altele. Asta e, avem si fani de 3 seturi de cauciucuri pe sezon. :) Acum sunt mai multi posesori de BfG-uri printre noi, asa ca se pot cere opinii de la mai multi.

Si revenim la intrebarea care ne macina, daca nici astea cu muntele si fulgul pe ele nu sunt bune iarna, cum deosebim un cauciuc de iarna de celelalte? :)

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...