Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Stand eu stramb si judecand drept am cam urmatoarele motive (contra):

1. pretul

2. am deja setul de iarna(+jante), ce fac, il arunc ?

3. consum+zgomot vs. proportia mea de mers asfalt/off unde chiar ar fi nevoie de BFG

4. daca pun de astea sigur ma va manca sa ma bag in situatii mai "moi" :D

astea ar fi obiective, zic eu :D

Subiective ( si pro):

1. arata bine :D

2. sunt cateva locuri unde as vrea sa vad daca trec cu ele :D

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stand eu stramb si judecand drept am cam urmatoarele motive (contra):

1. pretul

2. am deja setul de iarna(+jante), ce fac, il arunc ?

3. consum+zgomot vs. proportia mea de mers asfalt/off unde chiar ar fi nevoie de BFG

4. daca pun de astea sigur ma va manca sa ma bag in situatii mai "moi" :D

astea ar fi obiective, zic eu :D

Subiective ( si pro):

1. arata bine :D

2. sunt cateva locuri unde as vrea sa vad daca trec cu ele :D

nu uita durata de viata de 2 ori mai mare, ca si nr. de km

Editat de eden
Link spre post

Am eu o curiozitate de urcare Varciorova - statia meteo Cuntu ( spre varful Tarcu), unde cu all season nu-mi vine sa ma mai bag ca am taiat un cauciuc la o coborare de acolo, pe timp de vara.

Astea de iarna ce le am sunt prea moi pt. terenul ala si daca a si nins si apoi dezghetat, nu vad cum.

Link spre post

Daihatsu Terios cand l-am cumparat in 2012 a venit cu niste BF Goodrich Macadam pe care era trecut "M+S". Insa aveau profil la fel ca orice cauciuc de vara.

Am mers cu ele cca 15 000 km doar pe timp de vara - pe asfalt uscat rar treceam de 90 km/h iar pe asfalt ud totdeauna cu prudenta. insa am trecut cu ele si pe urme de tractoare in noroi de peste 30 cm (cu inertie desigur), iarba uda, etc. Erau fabricate in 2002 (10 ani). Le tineam umflate la 2.5 bari. Va rog sa nu ma considerati inconstient sau zgarcoman, insa la modul in care foloseam masina aia erau chiar OK. Nu am avut niciodata vreun accident sau macar ceva emotii cu ele, insa am observat cam pe unde sunt limitele si niciodata nu am abuzat.

Pentru iarna am avut Nexen / Roadstone WinGuard SUV dedicate iarna, fabricate prin 2010 - luate second-hand cu 80 lei bucata. am urcat la o cabana la Baisoara pe zapada pe niste pante foarte serioase, niciodata nu mi-a fugit masina. Am scos multe masini din sant sau nameti.

Au fost situatii cand ma dadeam jos din masina, cu bocancii si alunecam pe jos, insa Terios-ul nu schita nici un milimetru de patinaj la manevre de parcare.

Ei, acolo gumele alealalte nu ar fi mers de nici o culoare. La fel pe timp de primavara cand era mai cald, astea de iarna derapau foarte nasol...

Deci totul e relativ.

Dar cum zic, masina aia nu era Duster :) nu prea vedea viteze peste 90, dupa 30 kilometri parcursi te durea piciorul de la cum era acceleratia pozitionata, iar dupa inca 30 te dureau toate...

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...