Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Salut,

am studiat si eu problema, cautand anvelope cu profil preponderent offroad. Eu imi pun problema de a cumpara un set de roti special pentru offroad.

Am gasit pe un site - anvelocom.ro din brasov, anvelope cu profil simex 195/80/R15 cu janta 7xR15 Dotz Dakkar 5 x 114.3 care din punct de vedere al unui programel specializat (Tyre Expert - aplicatie disponibila forfree si pe Andriod) diferenta ar fi (intre echiparea OEM si configuratia descrisa de mine de 1% in plus. Din ce am citit pe mai multe site-uri specializate - o variatie de +/- 2 % este acceptabila.

Astfel, conform Tyre Expert - diferenta de diametru intre cele 2 configuratii (215/60 vs 195/80) este de doar 7 mm in plus fata de echiparea originala. Diferenta de viteza, este de +1,6 km/h. De asememena, inaltimea pana la butuc este de +3mm fata de echiparea OEM - ceea ce inseamna ca nu este afectata garda la sol initiala a masinii

Nu am verificat inca cu cei de la anvelocom daca anvelopele sunt compatibile cu janta (ma voi "agita" cand imi programez cheltuiala), desi nu cred ca ar trebui sa fie vre-o problema, diferenta intre cele 2 jante fiind mica.

Buget pentru 1 roata cca (janta Dakkar de mai sus + anvelope Malatesta Kaiman Simex - 800 RON.

O alta solutia pe care o am in vedere: anvelope perfect compatibile de la Insa Turbo Dakkar - Delta Plus avand cele mai ieftine de pe piata, daca am retinut bine undeva pe la 280 RON/buc. dar Dusty a avut o experienta neplacuta cu ele - fiind anvelope resapate.

PS Ideea cu jante de 7 J x R (15-16) - 5 x 114.3 mi-a venit de la colegii Duster de prin alte tari. Unii (prin Argentina parca) au montat jante de Ford Ranger pe Duster...

Astept cu interes si alte opinii.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 3 months later...
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

ma gandesc sa achizitionez grandtrek SJ6 . Citind pe forum parerile sunt impartite:cum ca pe asphalt sunt pericol public .

Un Review pentru Dunlop GrandTrek sj6

Am lansat dezbaterea de asta http://forumduster.r...helin-alpin-a5/ pentru ca eu eram setat pe michelin

Pana la urma am luat Dunlop GrandTrek sj6 pr ca Michelin Latitude Alpin aveau review-uri proaste pe zapada chiar daca squirrel a spus ca nu a avut probleme.

Ei bine, Dunlop GrandTrek sj6 brake and grip in wet conditions = 0 sunt un real pericol! Cei care aveti, cu ce presiune mergeti? 2.0 atm?.

In Off pe noroi se descurca binisor dar pe asfalt.... Pfff. Astept zapada poate ma ma "imbunez"

scrie eugend pe forum [/u] /26-dacia-duster-jante-si-anvelope/"]Dacia Duster - jante si anvelope .

Chiar asa sa fie? imi poate spune vreun posesor daca pe asphalt umed sunt chiar asa praf?

ms

Link spre post

La franarea pe asfalt ud, Grantrek SJ6 au clasa cea mai slaba, adica F.

O anvelopa de iarna cu performante apropiate Grantrek-urilor ar fi Yokohama Geolandar G071, si care stau mult mai bine la capitolul franare, adica clada B.

Pt cine vrea clasa A, exista Nokian WR D4, anvelope noi aparute anul acesta sau pot astepta sa apara pe piata Nokian Weatherproof SUV...

Link spre post

Eu m-am decis sa imi iau niste anvelope de iarna pana la urma. Asta cu anvelopele all-season, zici ca faci o economie insa risti pe alte parti. Din ce tin minte de anul trecut, cu anvelopele stoc zici ca eram la patinuar, nu as vrea sa repet experienta. M-as risca la unele cu cuie insa risc sa-mi iau amenzi inutile.

Link spre post

Eu m-am decis sa imi iau niste anvelope de iarna pana la urma. Asta cu anvelopele all-season, zici ca faci o economie insa risti pe alte parti. Din ce tin minte de anul trecut, cu anvelopele stoc zici ca eram la patinuar, nu as vrea sa repet experienta. M-as risca la unele cu cuie insa risc sa-mi iau amenzi inutile.

Recomandare proprie: bfg/at pentru dat pe uscat, continental winter pentru iarna

iarna asta o sa ma dau cu bfg-urile sa vad cum stau pe zapada (cu lanturile in portbagaj, lopata, sare si troliu, just in case :) )

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...