Sari la conținut

Postări Recomandate

Motorina este peste 6 lei litrul iar benzina sub 6 lei litrul. Asa ca diferenta este de numai 300 de lei. Si asta la un parcurs zic eu foarte mare de 100 km pe zi, distanta care inseamna 36.500 km pe an. O distanta pe care de regula nu o face oricine.

Iar diferenta de pret la achizitie este de 9200 de lei. Inseamna ca avem nevoie de aprox 31 de luni sa acoperim diferenta. Adica peste 90.000 km. Foarte mult.

Raman deci la parerea mea. Daca iti place dieselul e foarte bun iar daca iti place benzina nu merita sa astepti 90 mii km pentru amortizare. Mai ales ca daca pui GPL pe la 40000 de km problema economica se transeaza din start.

Calculele economico-financiare nu inseamna nimic. Sunt doar un argument oarecare pentru a explica o alegere personala. Cel putin la necesitatile unei persoane fizice. Atunci cand vorbim de o firma care are un leasing operational pentru o flota de masini este alta discutie. Dar noi aici dezbatem necesitatile unei familii. Iar o familie nu este si nu trebuie sa fie tratata ca o firma. Chiar daca aiurelile astea cu economia de piata si cu calculele reci economice ne inunda creierele. Mai ramane doar sa ne alegem sotiile dupa cat de putin mananca si sa il punem pe moise guran sa ne faca niste grafice de rentabilitate :).

Cred ca argumentul suprem pentru orice alegere personala este acesta: IMI PLACE!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

Mai ramane doar sa ne alegem sotiile dupa cat de putin mananca si sa il punem pe moise guran sa ne faca niste grafice de rentabilitate :).

Cred ca argumentul suprem pentru orice alegere personala este acesta: IMI PLACE!

Imi place sa conduc un motor pe benzina este mai rafinat , parerea mea !

Imi plac femeile inteligente care se mentin in forma si au grija de ele (necesita eforturi ) asa ca intr-un fel alegerea mea in acest

sens o fac dupa cat mananca , pt ca am sa va spun un secret mancarea (cantitativ si calitativ) ingrasa!

Apropo de cat mananca dupa 11k de km are un consum benzina de 7.3% :) mers batraneste ar fi de parere unii :)

De la 1 ianuarie 2013 creste acciza la motorina , o ajunge pe cea de la benzina si se calculeaza toate accizele la noul curs

sa vedeti preturi la pompa !

Link spre post
  • 3 months later...

la stilul meu de mers cam greu sa scad sub 8(afara)....in oras nu prea merg....dar cu tot consumul n-as renunta la benzina...

Nici eu nu prea scad sub 8, dar si merg...nu stau "la povesti". Adica merg undeva 110-120 constant(deci nu exagerat de tare) + depasiri orice sta sub aceasta viteza.

Eu merg si in oras...si tot in jur de 9.5-10...dar tot imi place cum merge:)

Link spre post

Motorina este peste 6 lei litrul iar benzina sub 6 lei litrul. Asa ca diferenta este de numai 300 de lei. Si asta la un parcurs zic eu foarte mare de 100 km pe zi, distanta care inseamna 36.500 km pe an. O distanta pe care de regula nu o face oricine.

Iar diferenta de pret la achizitie este de 9200 de lei. Inseamna ca avem nevoie de aprox 31 de luni sa acoperim diferenta. Adica peste 90.000 km. Foarte mult.

Raman deci la parerea mea. Daca iti place dieselul e foarte bun iar daca iti place benzina nu merita sa astepti 90 mii km pentru amortizare. Mai ales ca daca pui GPL pe la 40000 de km problema economica se transeaza din start.

Calculele economico-financiare nu inseamna nimic. Sunt doar un argument oarecare pentru a explica o alegere personala. Cel putin la necesitatile unei persoane fizice. Atunci cand vorbim de o firma care are un leasing operational pentru o flota de masini este alta discutie. Dar noi aici dezbatem necesitatile unei familii. Iar o familie nu este si nu trebuie sa fie tratata ca o firma. Chiar daca aiurelile astea cu economia de piata si cu calculele reci economice ne inunda creierele. Mai ramane doar sa ne alegem sotiile dupa cat de putin mananca si sa il punem pe moise guran sa ne faca niste grafice de rentabilitate :).

Este foarte adevarat postul de mai sus si deosebit de greu sa alegi care domnisoara :baby: este mai indicata sa devina sotie (benzina /motorina,) fiecare are avantajul ei si eu schimb motorizarea in functie de tipul auto.

Dupa o berlina pe benzina am trecut la Dusterul diesel,m-a cucerit la prima impresie.

Trebuie sa faci ceva teste inainte de a inmatricula (sotia) pe numele tau si dupa sa te bucuri de alegerea facuta :ahappy:

Link spre post

Timp de 4 ani am avut si condus un logan diesel de care am fost foarte multumit din toate punctele de vedere: consum, costuri intretinere si cel mai important faptul ca nu a picat nimic la masina.

In tot acel timp am condus ocazional si logan pe benzina(1.6 8v si 1.6 16v) dar si alte cateva masini toate cu motoare de max 2.5l.

Indiferent de masina pe care am condus-o, mi-a placut mai mult comportamentul motoarelor pe motorina.

Pana la urma asa cum s-a mai spus alegerea se face la ce iti place TIE ca sofer, indiferent de motivele pentru care iti place.

Dusterul l-am luat pe motorina cu toate ca dpdv al costurilor de achizitie si consum de carburant la un moment dat ma gandeam sa aleg benzina+GPL.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...