Sari la conținut

Discutii generale...

Postări Recomandate

@TudorAB07XWZ: citeste in manualul masinii, computerul de esp-asr are un program special pt offroad, cand pui esp-off, in care franeaza cate o roata daca e necesar, si nu iti taie din putere. In acest mod ajuta la situatiile diagonale. Scrie clar in manual, si s-a mai discutat, uite de ex aici:

http://forumduster.ro/topic/1560-diferential-autoblocant-pentru-duster-amatori/page__st__312

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 138
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Un banc:   La un semafor opresc un Duster si un Ferrari. Soferul din Duster ii face semn celui din Ferrari sa deschida geamul si il intreaba: "Cum e? Esti multumit de ea? Ca am vazut ca nu prea cu

Iesirea de duminica:

Ce sarcasm ieftin citesc in ultimele 2 postari ale tale....

Posted Images

Nu diferentialul blocabil franeaza roata cu aderenta scazuta ci ASR-ul ca sa simuleze un diferential blocabil. E o solutie ieftina care mai si ajuta uneori. Parerea mea!

Cristi incurci modulele. ASR-ul face altceva decat spui tu. Ce spui tu face EDL-ul (EDS-ul). La Duster 4x4 EDL se activeaza doar in situatia cand este dezactivat ESP-ul in acelasi timp cu cuplarea 4x4 Lock. Valabil si la PH1 si la PH2 dar doar la variantele 4x4 cu ESP.

EDL (EDS) = Sistem de blocare electronica a diferentialului

ASR = Sistemul de control al tractiunii

ESP = Sistem electronic de control al traiectoriei

Editat de afaco
Link spre post

Imi place ideea ca poate avea 7 locuri (la mine nu e cazul ... cred... o sa intreb nevasta ce planuri are :hmm: ), dar totusi la genul asta de masini e o optiune interesanta).

Ptr mine spatiul marit inseamna un portbagaj mai spatios, si posibil si un spatiul pe bancheta pasagerilor mai generos.

20cm in plus va insemna mult la confort (pe sosea si in teren), tangaj mai redus, spatiu interior mai mare.... in schimb, cu manevra asta se vor indeparta de ideea de "off-roader" ...adica 20cm in plus la gabarit, probabil si ampatamentul marit, inseamna ca vor scadea unghiurile de atac? (daca vor "lungi" si botul masinii), trecere (asta sigur va scadea daca maresc ampatamentul), si de degajare (in mod sigur vor lungi fundul masinii). Sau poate ca maresc un pic si garda la sol, si atunci raman capabilitatile in teren :drool:

Pe de alta parte, ma astept ca acei 20cm in plus sa se traduca si printr-o marire a masei proprii a vehicolului cu cel putin 100-150kg, ceea ce ajuta la confortul pe sosea, dar va penaliza masina in off-road. Momentan un mare avantaj al Dusterului in teren este ca masina e usoara si nu se scufunda, trece peste nororoaie unde alti "grei" se scufunda si utilizeaza blocanti, gume agresive sau troliu... Deci aci, ramane de urmarit ce vor face omuletii de la Dacia, si cum se va comporta masina in teren.

Deci e un plus pe partea de confort ptr strada/autostrada/asfalt/teren usor, si un minus ptr teren mai accidentat, asa vad eu evolutia asta. Probabil studiile de piata (inclusiv "chestionarele" si feedback-ul de pe aci de pe ) au aratat ca lumea isi doreste de la masinuta asta un confort si dotari mai apropiate de SUV-urile/Cross-over-urile de fitze, unde primneaza confortul pe asfalt, in detrimentul capacitatilor in teren... raman la parerea mea, ca daca masina asta ar fi oferita in 2 pachete, unul "Sport" cu dotari ptr asfalt, si unul "Offroad" ptr doritorii de aventuri, ar fi multumi mai multi potentiali clienti...desigur, cu costurile aditionale de rigoare.

...interesant oricum.... de urmarit

LE: scuze, nu stiu de ce mi-a aparut mesajul aci. Rog adminii sa mute post-area la Discutii Generale, acolo trebuia sa apara. Multumesc

Editat de kidu79
Link spre post

Imi place ideea ca poate avea 7 locuri (la mine nu e cazul ... cred... o sa intreb nevasta ce planuri are :hmm: ), dar totusi la genul asta de masini e o optiune interesanta).

Pe de alta parte, ma astept ca acei 20cm in plus sa se traduca si printr-o marire a masei proprii a vehicolului cu cel putin 100-150kg, ceea ce ajuta la confortul pe sosea, dar va penaliza masina in off-road. Momentan un mare avantaj al Dusterului in teren este ca masina e usoara si nu se scufunda, trece peste nororoaie unde alti "grei" se scufunda si utilizeaza blocanti, gume agresive sau troliu... Deci aci, ramane de urmarit ce vor face omuletii de la Dacia, si cum se va comporta masina in teren.

Din articol reiese ca masina va fi mai usoara: "Pe de alta parte, noul model ar trebui sa fie mai usor si mai usor de manevrat"! Vom trai si vom vedea cum va fi in realitate.

Link spre post
  • 4 weeks later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...