Sari la conținut

Probleme indicator consum

Postări Recomandate

Incet, incet, eu incep sa trag o concluzie. Ma refer strict la masina mea, sa se consemneze asta :). Resoftarea de nivel carburant s-a numit resoftare tablou bord, sau cam asa ceva. In fine. Dar eu incet, incet, mi-am dat seama ca resoftarea nu a avut treaba cu nivelul de carburant, ci mai degraba cu consumul mincinos. Eu inainte de resoftare, aveam consumul mixt (intotdeuna pe acelasi traseu) cam 5,8-6 l/100 km. Dupa resoftare in aceleasi conditii si pe acelasi drum am 7-7,2 l/100km. Incep sa ma apropii cat de cat de cei cu PH1. Eu am impresia ca pentru treaba asta s-a facut resoftarea, nu pentru nivel carburant, desi se poate sa fi cuprins si treaba cu nivelul. Nu stiu ce sa mai zic.

Cred ca subscriu si eu la aceasta concluzie! Si eu am observat asta!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 393
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Defapt ai făcut ceva, ai consumat din carburantul din rezervor - suficient cât să facă recalibrarea singur.

Eu la toate masinile detinute in peste 33 de ani am alimentat pana la primul “click” al pompei si nu am vazut “becul rosu”, lucru valabil si la masina actuala: alimentare pana la primul click si cand

Dacă în loc de L/100km ai km/L atunci: a) cineva s-a jucat aiurea b) mașina e de afară, dintr-o tară cu km/L - cam greu e teritoriul european   Se rezolvă din diagnoză.

Posted Images

Ei ei ei calculatorul asta greu de inteles batu-iar focu' butoanele!

Pai daca va uitati la declaratiile reprezentantului Dacia de la ultima intilnire ( pe acest forum )...cititi de mai multe ori acolo spune tot.

Era vorba despre problemele cu dat-u'n nas...incercam sa rezolvam problemele de soft fara sa afectam PREA TARE consumul...parca asa a fost...

La fel daca recititi cit s-a scris pe forum despre rezervorul dublu corp cu un singur senzor...

Da voi Batman, Batman...

Ca informatician ma distreaza sesizarea privind lipsa de proba de mers dupa resoftare indicator combustibil...cred ca Bil Gates ar ride pine la pasti!

Link spre post

Ei ei ei calculatorul asta greu de inteles batu-iar focu' butoanele!

Pai daca va uitati la declaratiile reprezentantului Dacia de la ultima intilnire ( pe acest )...cititi de mai multe ori acolo spune tot.

Era vorba despre problemele cu dat-u'n nas...incercam sa rezolvam problemele de soft fara sa afectam PREA TARE consumul...parca asa a fost...

La fel daca recititi cit s-a scris pe despre rezervorul dublu corp cu un singur senzor...

Da voi Batman, Batman...

Ca informatician ma distreaza sesizarea privind lipsa de proba de mers dupa resoftare indicator combustibil...cred ca Bil Gates ar ride pine la pasti!

Au spus mai multe persoane ca au facut "probe de mers" dupa resoftare. Asa cum unele persoane au mentionat ca in timpul resoftarii pentru indicatorul de combustibil li s-au facut si alte lucruri. Cred ca Bill Gates ar rade ca suntem sclavi pe banii nostri si acceptam sa fim pacaliti, dar asta e o alta mancare de peste.

Per total, indicatorul meu de combustibil nu functioneaza corespunzator.

Link spre post

Dacia se vinde bine ptr ca este o masina ieftina in comparatie cu alte produse cam la aceleasi dotari, insa nu sunt multi producatori auto care sa-si doteze masinile cu minimul necesar pe care Producatorul Dacia isi doteaza masinile. Daca totusi la Mioveni s-ar dota masinile asa cum o fac Opel, Kia, Hyundai sau alte marci nu de lux, atunci si pretul la Dacia ar fi asemanator la pret. Problema este ca Dacia nu ar mai vine masini pe piata externa in situatia respectiva. Totusi e o masina low cost. Insa sa stiti ca nu ma surprinde faptul ca vad foarte masini prin autohause-uri care pe deasupra sunt si tunate si la pret de maxim 12000 cu 30000 km la o vechime de 2 ani. Cred ca incet, incet cei din vest ajung la vorba englezului ,,sunt prea sarac sa cumpar un lucru ieftin,, Dacia la mana a doua se vinde extrem de prost. Cine vrea sa-si vanda Dacia, nu prea are sanse si neamtul vrea sa scoata bani totusi pe masina lui intr-o proportie favorabila. Vom vedea in 4-5 ani cum vor decurge lucrurile

Link spre post

ISZY56 - dupa resoftare "ceasuri" :) nu am facut nici un test de drum. Nu avea sens.

bmcpst - stai linistit ca le iau romanii de pe mobile.de :) Zilele trecute am vazut o Dacia VAN cu numere rosii de Germania (de alea provizorii). Asa ca, totul e posibil.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Da, cred ca partial s-a rezolvat dar tot nu ma incanta sa vad ca dupa 400 km indicatorul arata rezervorul full pt ca apoi liniile sa scada una cate unu cat vezi cu ochii de repede. E tare ciudat. Eu sper sa nu mai ajung la pana prostului. La a doua astfel de pana vreau banii inapoi pe masina, iar in loc de daune o sa am grija sa piarda suficienti clienti cat sa le para rau!

Am ajuns iarasi la service in legatura cu aceasta problema (indicatorul de combustibil). Din ce mi-a aratat pe calculatorul de acolo, prima liniuta se duce la 6 litri consumati, a doua la 10, urmatoarea la 15-16 si tot asa din 5 in 5 litri. Mai are si o rezerva de circa 7 litri. Deci, cam fiecare liniuta trebuie sa aiba cam circa 5 litri consumati. 5 * 8 + 7 = 47 litri + - alti 3-5 litri.

Am fost iarasi la service pentru ca m-am saturat ca indicatorul de combustibil sa 'ruleze' necorespunzator. Sa exemplific:

- uneori (nu mereu) dupa ce fac plinul si sa zicem ca are 2-3 liniute in minus, softul 'uita' sa le puna la loc. Am spus asta la service, mi s-a spus ca de obicei in 2-3 minute trebuie sa le puna la loc. Nu le pune nici intr-o ora, nici a doua zi.

- de obicei prima liniuta se duce fie la 4-5 litri (rar), fie la 10-15, chiar si 18-19 litri. Ceea ce, teoritic, conform ce mi-au spus ei azi nu e corect. Insa nici nu pot demonstra. Mi s-a spus sa trimit poze in care sa arat clar cate liniute am in functie de cat consuma. Poze, dupa cum le-am spus, care se pot contesta/falsifica atat de usor incat mi-e sila.

- ieri, inainte sa fac plinul, aveam 40 de litri consumati si imi arata ca mai am patru liniute. Conform ceea ce mi-a spus azi la service, asta ceva este 'imposibil', pentru ca fiecare liniuta are aproximativ 5 litri. Deci, avand rezervorul cu circa 10 litri de benzina ramasi, imi arata liniute cum ca as mai avea jumatate de rezervor + rezerva de 7 litri. Cum n-am facut poza la acest lucru, cand am fost azi la service mi-a spus ca nu or sa faca sesizare la producator doar pentru ca spun eu ca asa a fost.

- azi, cand am fost la ei, aveam consumati aproximativ 7.3-7.5 litri. Desi trebuie ca prima liniuta sa se duca la 5-6 litri, inca nu se dusese, iar programul lor le-a spus ca nu sunt probleme. Inteleg, 1-2-3-4 litri in plus, in minus, insa cel mai probabil o sa ajung iarasi la 15-16 litri consumati pana se duce prima liniuta.

Mi s-a mai spus ca nu o sa-mi faca mie Dacia o masina personalizata. Eu acum, nu vreau nimic personalizat, vreau doar sa functioneze. Am sa fac poze cu toate 'erorile' care apar la indicatorul de combustibil, am sa le trimit. Asa cum a durat 2 saptamani jumatate de cand am sunat la Vocea Clientului pana am fost chemat in service, asa probabil va dura o luna-doua pana cand ma vor chema din nou in legatura cu aceasta problema.

Cand am intrebat in legatura cu resoftarea facuta in septembrie in legatura cu indicatorul de combustibil, mi s-a spus ca nu se stie care e treaba. Ca asa a cerut producatorul. Si am intrebat "daca si producatorul 'miroase' ca e ceva in neregula la indicatorul de combustibil, de ce nu se ia nici o masura"? Raspuns, ca nu sunt probleme. Ca totul e ok. Ca nu o sa trimita la producator 'problema mea' doar pentru ca asa zic eu.

Probabil sunt singurul care are problema asta, ala 0,00001% insa nu suport sa fiu mintit.

Link spre post
  • Mak changed the title to Probleme indicator consum
  • Mak pinned this topic
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...