Sari la conținut

Postări Recomandate

Printre ele, un greiere tzacanitor undeva prin stanga spate. Am citit la un moment dat de ceva legat de montantul B si de centura de siguranta. Sincer, le-am gadilit pe toate, dar sursa tzacanitului nu reusesc s-o depistez nicicum. Mentionez ca zgomotul se aude la cea mai mica miscare a caroseriei, inclusiv cand plec de pe loc si sasiul se lasa pe spate, nu neaparat la gropile care "inghit" masina. Poate ma ajuta cineva cu vreo idee. Eu am verificat chederele, plasticele de pe montanti, geamul si capitonajul de pe plafon care se prinde si-n chedere, dar nimic. Zgomotul rezista:)

Poate fi de la jocul carcasei roții de rezervă sau din compartimentul cricului și a cheii de montare/demontare a prezoanelor. Eventual de la componentele pachetului legislativ mai „jucăușe”…La mine a fost de la jocul cricului (are o piuliță-fluture de plastic câteodată insuficient strânsă) și a cheii de montare/demontare a prezoanelor (prinsă într-o „ureche” de plastic prin presare).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 111
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu mai sprijini picioarele pe ele!

Daca auzi un zgomot (vibratie) in usa spate la anumite turatii sau drumuri mai proaste vezi ca s-ar putea sa fie de la capacul lampii de frana de pe haion. Eu asa am patit si a durat ceva pana sa desc

Va rog sa nu postati ironic, daca puteti ajuta cu o informatie scrieti, daca nu , nu faceti misto, se va lasa cu sanctiuni, multumesc pt intelegere.

Posted Images

Ceva noutati?

Atitudinea celor de la reprezentanta s-a schimbat. Problema vibratiilor in volan si in coloana de directie momentan ramane. Scârțâielile din usa dreapta față au fist rezolvate parțial. Pentru ce a rămas de rezolvat rămâne să revin cu mașina la ei, dar cred că o las așa până la prima revizie.

Sent from my Star Kingelon G9000 using Tapatalk

Link spre post

Am gasit ceva surse de zgomot, chitaitul de soarece de care vorbeam mai sus. Balamalele haionului si triplele spate. Rezolvarea a constat in ungerea cu spray-ul de vaselina. Constat ca e cel mai bun prieten Dacia, instrumentul de nelipsit in trusa de "prim ajutor" pt. Creier:)

Mai suspectez tampoanele de cauciuc de pe haion, dar inca nu-i confirmata problema. Mai revin cu "impresii".

Editat de Justalx
Link spre post

Revin cu problema legata de scartaiala care se aude la masina. Am concluzionat, dupa ce am mai consultat si ceva forumuri gen logan si reno, ca zgomotele care se aud la mine sunt de la o intaritura de tabla din stalpul stanga sau de la intaritura ce traverseaza cupola si se prinde in dreptul montantilor dintre portiere. Din pacate solutie de rezolvare nu am gasit-o, poate doar timpul care va face sa dispara respectivul zgomot.Personal am desfacut ornamentul de plastic de pe montant, am dat cu jumatate de spray de vaselina (dar fara prea mari rezultate), dupa care am izolat si acest stalp cu pasla fonomin, moment in care zgomotul s-a mai estompat, dar e acolo in continuare. Daca se va accentua, voi "infunda" gaurile din partea de sus cu fonomin.

Ca o precizare suplimentara, fiindca am amintit de izolatul cu pasla fonomin, insonorizasem deja portierele si haionul.

Am inteles de pe forumurile amintite anterior ca ar fi o problema intalnita suficient de des la masinile frantuzesti, dar eu cred ca in general la cele cu low-cost.

Editat de Justalx
Link spre post
  • 4 months later...

Stie cineva cum se demonteaza capacul plastic de sub volan? (Imi zornaie ceva acolo si a disparut maruntisul din bord :).... )

Am scos cele doua suruburi de sub volan, capacul se misca, dar nu pot sa separ cele doua jumatati - probabil sunt prinse cu niste cleme dar nu stiu de unde sa incerc sa le separ - nu vreau sa rup nimic.

Link spre post

@timekruzer Dupa ce desfaci cele 2 suruburi, intai scoate capacul de deasupra, apoi cel de jos cu miscari succesive fata-spate. Se elibereaza. Asa, cu capacul de deasupra scos, vezi si daca il tine ceva. Cleme n-are.

Mie au inceput sa-mi scartaie cele 4 aeratoare din bord. A inceput cel din stanga acum vreo luna, apoi vad ca si celelalte. Pun pe seama diferentelor de temperatura (rece noaptea, cald cand dau drumul la incalzire).

Momentan, incerc sa le gasesc o pozitie in care sa taca, dar de obicei pozitia aia coincide cu senzatia de uscator de par in fata.

Cineva care si-a schimbat acele aeratoare cu cele de pe PH2 sau Logan-ul nou... Cele noi fac galagie?

Multumesc.

Link spre post

@timekruzer Dupa ce desfaci cele 2 suruburi, intai scoate capacul de deasupra, apoi cel de jos cu miscari succesive fata-spate. Se elibereaza. Asa, cu capacul de deasupra scos, vezi si daca il tine ceva. Cleme n-are.

Mie mi s-a parut ca cele doua capace sunt prinse cu ceva impreuna. Dupa ce desfac cele doua suruburi cele doua incep se se miste impreuna, poate ar trebui sa incerc sa scot capacul de sus inainte sa desfac suruburile...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...