Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum 11 ore, abc a spus:

In general vorbind, la masini exista diferente/modificari care nu se vad.

Spre exemplu la Dacia diferentele dintre nivelele de echipare nu constau doar in dotarile care sunt prezentate in configurator. Un nivel de echipare superior poate sa vina spre exemplu cu o insonarizare mai buna, cu anvelope de mai buna calitate, chiar daca nu difera dimensiunea iar jantele sunt identice. La fel este si in cazul unui facelift. Mai mult, in cazul unui model care se produce teoretic fara modificari timp de 2-3 ani pot sa apara multe imbunatatiri la anumite componente. Asta se vede si in codul pieselor care se schimba desi repet masina nu este alta.

M-as bucura sa fie asa. Dar nu am auzit despre astfel de chestii. Insonorizare mai buna spui, ca exemplu, si lasi sa se inteleaga ca ar mai fi si altele.  Exista surse oficiale care sa arate  aceste aspecte?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 715
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

Teoretic, un facelift inseamna rezolvarea unor probleme anterioare ( poate chiar "bolile copilariei" ) si imbunatatirea unor aspecte. De exemplu, la 1.5 dCI Euro 5 s-a imbunatatit racordul ce venea de la intercooler catre turbina, pe unde ieseau vapori de ulei, iar problema a fost rezolvata - fara vapori de ulei in compartimentul motor si in zona turbinei. Nu mai vorbesc despre imbunatatirile evidente dintre PH1 si PH2, in materie de faruri si interioare.

Practic, imbunatatirile nu sunt fara efecte "adverse", pentru ca se incearca sa se mentina pretul modelului anterior, daca e vorba de facelift. Asta inseamna ca ti-a dat intr-o parte ceva, dar a trebuit sa reduca sau sa taie costurile intr-o alta parte. Pentru a maximiza profitul - mai schimbi un microcontroller, pui un plastic mai casant/ieftin.

In schimb, cei de la Dacia/Renault au inventat ceva cu totul nou - masina, in functie de perioada in care ai cumparat-o ( inceputul perioadei de lansare sau mijlocul ei ), are sau nu anumite optiuni :)) - senzor de lumina/ploaie in parbriz, sertar sub scaunul pasagerului, usita buson rezervor fara decupaj, navigatie cu sau fara Android Auto/CarPlay, plasticul bordului mai aspru, spuma scaunelor mai moale sau mai dura. Deci ei practic au facut cost reduction cu mult inainte de facelift.

La Skoda de mai sus, stiu ce a fost pe facelift, pentru ca lucrasem noi la masina, deci stim ce urma sa aiba :))

Link spre post

Cu facelift-ul,  asa e. Eu ma refeream la ce s-a etalat despre niveluri de echipare.  Insonorizare mai buna și alte chestii.  🙂

Link spre post

Exemple

In anul 2007 cand am cumparat Logan-ul. Nivelul de echipare de baza, Ambiance, cu motor pe benzina de 1.4 l nu avea protectia pe interior la capota motorului iar masina era echipata cu anvelope Kormoran.

Nivelul de echipare Laureate, tot cu motor de 1.4 l, avea protectia la interior pentru capota motorului si anvelope Michelin la jante tot din tabla.

Erau 4 nivele de echipare: Ambiance, Preferance, Laureate, Ambition.

Deasemenea din 2004 pana in 2006 Logan nu avea buton pentru deschiderea portbagajului iar culoarea semnalizatoarelor din stopuri era galbena. Din 2007 s-a montat buton pentru deschiderea portbagajului iar culoarea semnalizatoarelor din stopuri a devenit alba (cu becuri galbene). Facelift-ul s-a facut in 2008. Deci aceste modificari/dotari nu au legatura cu facelift-ul, au legatura doar cu anul si luna de fabricatie. Mai mult incepand cu 2007, odata cu intrarea in UE toate masinile noi vandute in Romania trebuie sa aiba centuri de siguranta pentru toate locurile din spate. Logan fabricat pana in 2006 inclusiv are doar doua centuri pentru bancheta din spate. In timpul anului 2007 s-a trecut la echiparea cu 3 centuri pentru locurile din spate. Masinile fabricate la inceputul anului 2007 (inclusiv masina mea fabricata in februarie 2007) au venit insa tot cu doua centuri spate. S-a facut campanie de rechemare in service pentru montarea celei de-a treia centuri in spate.

Din aceste motive spun ca o masina fabricata mai tarziu poate sa aiba modificari/imbunatatiri (chiar daca teoretic este un model identic - fara facelift) iar un nivel de echipare superior are si alte "avantaje" decat cele trecute in fisa de prezentare.

Link spre post

Protecția sub capota motor apărea la un nivel de echipare mai bun. 

Celelalte exemple nu au legătură cu nivelul de echipare. 

Mulțam pentru lămuriri. 

Link spre post
Acum 11 ore, abc a spus:

Exemple

In anul 2007 cand am cumparat Logan-ul. Nivelul de echipare de baza, Ambiance, cu motor pe benzina de 1.4 l nu avea protectia pe interior la capota motorului iar masina era echipata cu anvelope Kormoran.

Nivelul de echipare Laureate, tot cu motor de 1.4 l, avea protectia la interior pentru capota motorului si anvelope Michelin la jante tot din tabla.

Erau 4 nivele de echipare: Ambiance, Preferance, Laureate, Ambition.

Deasemenea din 2004 pana in 2006 Logan nu avea buton pentru deschiderea portbagajului iar culoarea semnalizatoarelor din stopuri era galbena. Din 2007 s-a montat buton pentru deschiderea portbagajului iar culoarea semnalizatoarelor din stopuri a devenit alba (cu becuri galbene). Facelift-ul s-a facut in 2008. Deci aceste modificari/dotari nu au legatura cu facelift-ul, au legatura doar cu anul si luna de fabricatie. Mai mult incepand cu 2007, odata cu intrarea in UE toate masinile noi vandute in Romania trebuie sa aiba centuri de siguranta pentru toate locurile din spate. Logan fabricat pana in 2006 inclusiv are doar doua centuri pentru bancheta din spate. In timpul anului 2007 s-a trecut la echiparea cu 3 centuri pentru locurile din spate. Masinile fabricate la inceputul anului 2007 (inclusiv masina mea fabricata in februarie 2007) au venit insa tot cu doua centuri spate. S-a facut campanie de rechemare in service pentru montarea celei de-a treia centuri in spate.

Din aceste motive spun ca o masina fabricata mai tarziu poate sa aiba modificari/imbunatatiri (chiar daca teoretic este un model identic - fara facelift) iar un nivel de echipare superior are si alte "avantaje" decat cele trecute in fisa de prezentare.

Loganul meu versiunea Laureate din 2005, nu a avut nicio protectie pe interiorul capotei, acea protectie o avea doar cele care aveau motorul de 1.6 16V si 1.5 Dci si bineinteles protectia de pe peretele de foc. Poate te referi la acea pasla (mochetuta) de sub bord in zona pedalelor, aia da, o avea doar Laureate si Prestige. Laureate in 2005 a venit cu 3 centuri de siguranta pe spate si bineinteles 3 tetiere. De modificarile ce zici tu ca au mai aparut ulterior, a fost de marketing de a mai atrage clienti. Asa se intampla si acum de exemplu cu logan 3. Nu au bagat din prima la optiuni incalzirea in scaune, probabil in viitoar vor rezolva si vor pune o imbracaminte pe interiorul capotei de la portbagaj si sunt multe exemple. Daca nu era chestia cu UE, fii sigur ca Dacia nu chema versiunile Ambiance si Preferance ca sa le monteze acea centura pe spate.

Poate am mai spus-o, dar cei de la Renault nu vor ca Dacia sa exceleze, pentru ca este versiunea de low cost a lor. Dacia nu este un produs romanesc, chiar daca se produce in romania, doar brand-ul este al nostru. Totii banii se duc in Franta, aici raman bani pentru impozite si salarii. In cazul meu am optat tot pentru Dacia datorita instalatiei de gpl. Nu ma declar foarte multumit de masina, dar la banii pe care i-am dat pe ea, se putea face cateva lucruri mai bine. Dar din pacate la Dacia se merge pe prea multa economie fata de alti producatori auto. Cei care si-au luat de exemplu Duster si au dat intre 18-22000 eur, sa inteleg ca pe ei nu i-a interesat consumul daca au luat motorul cu injectie directa, pai in cazul asta aveau de unde alege masini mult mai bune la banii astia. Asta e parerea mea. Chiar il felicit pe @Makca s-a gandit sa isi cumpere o Kia, chiar sunt masini bune si fiabile. Sa auzim de bine si drumuri bune!

Editat de jelly
Link spre post

Gusturile nu se discuta. (doar se comenteaza!!)

Mie chiar imi place cum arata Duster. Infinit mai mult decat Suzuki sau Kia. Deasemenea imi placea vechiul model Tucson, modelul nou nu imi place. Iar peste 20.000 euro pentru o masina, pentru mine este prea mult.

Editat de abc
Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...