Sari la conținut

Duster 2.0Dci In Asteptare

Postări Recomandate

Sau un alt exemplu... Pe Logan 1 ph2 motorul 1.2 16v inlocuia 1.4 MPI ca mai apoi la Logan 2 sa apară 0.9 TCe.

La fel ne putem intreba si acolo de ce nu au pus un 1.4 TCe de pe Megane 3, sau de ce nu un 1.8 ceva...

Asta e pozitionarea brandului, asta e oferta. Si... se vinde :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 83
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am citit, amuzat, acest topic. Cu toate ca am zis ca nu ma mai bag... in acest caz, nu pot sa ma abtin. @SEBASTIAN, ceea ce consider eu despre aceasta masina se poate citi prin tot forumul. Totusi,

Sebastian, cate mii de km te-ai dat cu duster? Ca io nu reusesc sa o simt submotorizata deloc. Doar daca te astepti sa se poarte ca o sportiva, dar asta e o biluta grasa,tu ce voiai ? sa faci liniute?

Eu nu vreau niciun dci 2.0 pe Duster. Voi aveti idee cat de proaste sunt motoarele alea?! Sunt de provenienta Laguna. Sunt niste mizerii ordinare. Sa speram ca macar vom avea parte de un 1.6 care sa

Stiu de masina de la Pikes Peak însă nu ma astept sa se fi păstrat mai mult de 5% dintr-un duster de serie acolo.

Sunt masini Trabant cu motoare de Golf GTI, făcute de "nebuni" pasionati.

Si alea mi se par la fel de relevante pt subiectul acestui topic.

Știi cum e textul de la hotline... "your call is very important for us, please wait until an operator will...".

Cam cat ar fi dispus cineva sa astepte un 2.0 diesel pe Duster? Eu zic ca ori isi ia 1.5 ori alta masina. Oro e nebun si isi pune el ceva (mai era cineva cu un Logan 1 ph1 cu motor VR6 de VW însă ala e tot artizanat ca si exemplele de mai sus, nicidecum productie de serie (fie ea si limitată).

Editat de Killer82
Link spre post

Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Asta am vrut sa spun.

1.2tce e bun pe Logan si Sandero, desi aici e mai ok cu totul.

Pentru curse eu am modificat un Logan de 1.6mpi si dupa ce am ajuns cu el la limita am trecut la un alt motor de 1.7 turbo.

As vrea sa dau un unlike la afirmatia ta domnu inginer dar nu se poate. Sper ca pe viitor cei de la Mioveni sa nu monteze motoare HEMI pe Duster. Io-s destul de multumit de a mea .....

Link spre post

Domnule Sebastian,

Eu sunt de parere ca, intentionat sau nu, v-ati facut o intrare destul de agresiva pe acest forum unde nu sunt doar proprietari ci si multi "pasionati si impatimiti ai modelului Duster".

Nu pune nimeni la indoiala experienta sau rezultatele d-voastra. Si evident ca exista si persoana interesare de tunning pt Duster.

Avem deja pe Dok cu servicii asemanatoare, dar orice alternativa in plus e binevenita.

Nu sunteti de acord cu mine ca, pana a ajunge la marfa propriu-zisa, o mare diferenta o face flerul vanzatorului?

Succes!

Link spre post

Eu va respect optiunile si ma bucur ca sunteti multimiti de masinile voastre.

Eu imi doresc mai mult si din acest motiv nu am putut sa cumpar Duster si a trebuit sa aleg altceva, insa daca apare la vanzare un model diesel ceva mai puternic cu capacitate cilindrica mai mare devine o optiune serioasa in opinia mea.

Link spre post

Neata oameni buni !

Citesc amuzat de cateva minute bune topicul, si vin si eu sa-mi exprim parerea personala, dupa cum urmeaza sa o cititi.

pentru utilizarea a 90% din posesori, dusterul are motorizari perfecte. liniile, garda la sol, si suspensiile o fac o masina pentru deplasari oras-casa de la tara, in nici un caz autostrada cu 160 la ora. botul masinii este aproape perpendicular pe sol, deci unde e aerodinamica ? incercati sa alergati cu o cutie de carton goala in mana sau legata cu scoci de piept. ca face ca barca la viraje nu mai zic nimic. :frantics: :frantics: :frantics:

motorul de 1.6 dci la cei 130 de cai ai lui sau cat are si cei 300 Nm este de vis pentru offroad, dar si autostrada, unde nu cred ca va mai consuma 10-12% la mers cu 130 la ora. dar cel de 2.0 daca este ceva este SUPRADIMENSIONAT pentru ce poate restul masinii. chiar si la cel de 1.6 dCi trebuie raspuns obiectiv la intrebarea : cati ar opta pentru aceasta motorizare, din numarul TOTAL de cumparatori ? sunt convins ca majoritatea posesorilor de 1.5 dCi , 110 hp ar opta pentru el, dar nu cred ca si cei care si-au luat 4x2, motorizarile pe benzina sau dieselul de 90 hp.

parerea mea referitoare la offroad cu dacia duster (ph1 cel putin) este ca pentru pante mai nasoale, razbatut prin zapada si noroi, e nevoie de cuplu mai mare de 240 Nm. chiar si intr-a 1-a urca foarte greu. daca mai ai si 4 oameni in masina, un troliu mai serios in bot si un portbagaj cu genti , deja vorbim de sf-uri. nu intelegeti ca am mers cu ea prin mlastina, sau pe crestele Fagarasiului. motivul pentru care nu am fost nevoit sa chem pe cineva sa ma scoata din noroaie sau zapada a fost ca sunt constient de ce se poate face cu pamatufu' meu (nu zic ca altii nu scot mai mult - a se vedea baietii de la mudster )

eu conduc aceasta masina din 2011, si in 160 k km asta am priceput de la ea. si-ar dori mai mult, dar nu cu mult. nu uitati pentru ce a fost gandita aceasta masina, si pentru ce s-a investit atat in proiect !!! cand am ales dusterul acum aproape 5 ani, l-am ales in defavoarea chevroletului cruze, care fugea de rupea pamantul.

in incheiere, cu o masina mai rapida ajungi mai repede, cu o masina mai capabila in offroad ajungi unde nu ajungi cu masina rapida. (am citit asta pe un sticker de pe un opel frontera modificat tare de tot )

scuze de off-topic !

Editat de eden
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...