Sari la conținut

Duster Ph2 2015 - Benzina 1.6 16V K4M Euro 5 4X4

Postări Recomandate

• Răspunsuri 157
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am avut un pic de distractie aseara... un prieten a ramas cu un Ford Mondeo intr-o mlastina langa Cluj (incercand sa intoarca pe un drum de tara si ala foarte namolos, unde il bagase GPSul). Nici o sa

Initiez acest topic pentru a saluta colegii de pe , cu multumiri pentru continutul util pe care l-ati adunat pe aici.   La inceputul lunii Oct 2015 am intrat in posesia unui Duser nou (fab Apr 2015

Mnoa, nimic neaparat interesant pana acuma doar niste mici updates.   Am luat un mini-USB-stick de 32 GB pentru muzica, e destul de mic si il las in aparat tot timpul. - link extern cu poza   Am

Posted Images

La Duster piulitele din plastic nu sunt chiar asa cum sunt la Skoda. @mugur, sa stii ca nu sunt cele mai grozave piulite. Am vazut odata un sistem de prindere ca o clama. Aceasta clama se prinde de aceasta masca, iar pe interior,clama preseaza din laterale. Aceasta clama se muleaza perfect pe grila spoilerului. Am sa mai caut pe internet sa vad daca o gasesc. Vazusem odata la cineva o astfel de clama, dar tinea banii prinsi cu ea. Eu stiu sigur ca am vazut ceva similar de la OBO. Am desenat rapid in paint cam cum ar arata.post-3487-0-61330400-1452197185_thumb.png

In punctul rosu ar trebuisa fie o gaura prin care se prinde de aceasta masca,apoi pur si simplu impinsa masca peste grila.Eu zic sa este o solutie buna.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mersi frumos. Io sper sa isi faca cineva pomana cu forma desenata pe contur + cote pe desen.

Apoi ma gandesc cum o prind, dar prima mea grija e sa o fac sa aiba exact dimensiunea

celei cumparate de voi.

Ori asta, ori o sa cumpar una ca si voi, dar eram curios intai sa vad cum imi iese daca fac una...

Prindere cu tip clema mi se pare interesant daca reuseste sa stea bine intepenita acolo.

Link spre post
  • 3 months later...

A cam trecut timpul si mare lucru nu am mai facut la masina (ma rog, am facut peste 10 mii de kilometri din Octombrie 2015 incoace, chiar daca e a doua masina in familie).

In schimb, am luat bare de-alea mai aerodinamice de la Thule "WingBar" (pt ca ala patrate de la 60 la ora faceau ca trenu' cred ca din cauza monturilor prea inaltate Rapid 753 - in fine... mi le-au luat alea de otel inapoi si am dat doar diferenta de vreo 100 lei pe astea si sunt mult mai OK la zgomot - le tin in permanenta pe masina).

Si pentru ca vechea cutie de portbagaj nu se mai potrivea pe barele astea, ele fiind mai late decat brida "U" standard a portbagajului, l-am vandut unui prieten (pt un Duster PH1), si am luat un Thule Motion XL (e noua denumire pt Motion 800).

Asta e fostul portbagaj - de la Junior, avea 430 litri si ar fi rezistat cica la 50 kg, desi eu sunt sigur ca am pus pe el cel putin 60 la un moment dat, fara probleme.

post-4304-0-48787100-1460719763_thumb.jpg

Asta de la Thule are 460 litri (desi fundul e mai "ondulat" - la celalalt era mai "plat") si cica ar tine la 75 kg. Ceva diferenta de calitate se observa.

Sincer, eu am fost foarte multumit si de Junior (il aveam din 2012 si l-am tot folosit pe Megane), insa asta de la Thule mi-e mai comod de montat (de unul singur), atat din cauza sistemului rapid de insurubare cat si din cauza deschiderii pe ambele parti. Mnoa, mai scump dar e "domnie" (care, alaturi de alta veche caracteristica umana, cum zicea un coleg deunazi, se plateste)... Pretul astuia de la Thule a fost minim 2x fata de Junior (cand era si ala nou, vreau sa zic).

post-4304-0-33221200-1460719767_thumb.jpg

Nu de alta da' conteaza cat de usor se monteaza... nu-i destul ca e inalt Dusterul, plus barele astea longitudinale mai groase, ca aia de la Thule o si facut sistemul de prindere la barele transversale cu inca vreo 7 cm mai sus de barele longitudinale :) las' ca ma urc pe cutia aia de la DeWalt ;) de v-am zis de ea aici: http://forumduster.r..._360#entry51621

Editat de Killer82
Link spre post

Aseara am reusit sa montez scutul pentru bara fata, motor si cutie de la Mudster: http://www.mudstersh...-viteze-si-bara

E din otel de 2.5 mm si se prinde la mijloc si in spate in 4 din gaurile scutului original, iar in fata in cele 2 suruburi serioase de la traversa fata.

Acopera complet bara in partea inferioara (cam ca si cel de aluminiu de la Dacia).

Eu am pastrat si scutul original si nu am facut nici un fel de adaptare. S-a curbat putin la strangerea finala pe mijloc insa doar in partea din spate (cca 10 mm?). Inca ma gandesc daca sa mai fac ceva modificari, dar deocamdata se pare ca sta bine asa...

Am folosit suruburi mai lungi decat cele originale ale scutului, insa tot diam. 6 din otel 8.8 (am primit si in pachetul de la Mudster - tot ce e nevoie e in pachet - insa aveam unele luate de pe masini din dezmembrari care mi-au placut mai mult).

Pretul scutului a fost mult mai mic fata de cel de aluminiu de origine Dacia.

Si ceva poze facute la repezeala cu telefonul...

post-4304-0-21627700-1461146398_thumb.jpg post-4304-0-43337100-1461146399_thumb.jpg post-4304-0-38667700-1461146400_thumb.jpg post-4304-0-30692500-1461146401_thumb.jpg

Editat de Killer82
Link spre post
  • Killer82 changed the title to Duster Ph2 2015 - Benzina 1.6 16V K4M Euro 5 4X4

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...