Sari la conținut

Zgomot Si Trepidatii In Cabina

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

De unde au apărut cantițătile de mai sus? Dialogys dă exact ce e în tabel   P.S. La Duster Ph2 compresorul "merge" intermitent de unde și fâșâiala specifică.

@@ghituc, daca nu primesti raspunsul pe care-l doresti este, poate pentru ca nimeni nu stie raspunsul sau, poate ca unii care stiu raspunsul nu studiaza topicul deschis de tine care are ca titlu ceea

Service-ul particular, daca este autorizat RAR, trebuie sa dea garantie pe ce schimba el si atat. Daca nu este autorizat Dacia, orice schimba el isi va pierde garantia Dacia (si daca de exemplu schimb

Posted Images

am

fost la service, mi s a comunicat ca am facut foarte bine ca am pus soricelul de plastic acolo, ca si ei ar fi facut la fel pt ca dacia momentan nu considera " huruitul" respectiv un defect. evident, nu pot sa fiu de acord cu o solutie de genul asta, atat timp cat din fabrica nu a venit cu o brida prinsa si 22000km nu a clampanit nimic. am sunat la vocea clientului si astept sa imi raspunda pozitia lor oficiala. cei din service au spus ca stiau de problema dar nu au spus ca ar sti ca exista un alt model ( cu garnitura) care sa remedieze situatia. cred ca e o metoda de cost management in garantie. care urla si face scandal il rezolvam, care crde ca e normal sa zdrangane furtunul pe masina, cost saving.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fenomenul apare si la mine.

Am pus 2 poze in care am marcat zonele care vibreaza/trepideaza precum si solutiile tehnice adoptate de mine (si de colegul @tico98).

Este vorba de traseul admisiei de aer (vorbim de dci) dintre gura de admisie (undeva in fata in zona radiatorului) si carcasa filtrului de aer (dreapta sus daca ne uitam sub capota adica deasupra rotii stanga-fata). Problema este ca traseul are vreo 5 piese din plastic si sunt conectate intre ele fara garnituri....

post-289-0-41790900-1451321201_thumb.jpg post-289-0-31051600-1451321208_thumb.jpg

Zona 1 de vibratii: cotul dintre furtun si carcasa care este facuta din 2 bucati care vibreaza la ralanti ca se lovesc unul de celalalt - dar am inteles ca au fost cazuri cand acest cot nu a fost introdus in carcasa asa cum ar trebui

Zona 2 de vibratii: intre cot si furtunul de legatura

Zona 3 de vibratii: intre furtunul de legatura si gura de admisie

Solutii:

1. Cu un colier plastic se strang cele doua jumatati ale cotului.

2. Cu un alt colier se leaga strans furtunul de legatura de ceva fix astfel incat sa nu aiba joc

3. alternativa: se demonteaza piesele si se pun garnituri (metode DIY din cauciuc, silicon, mastic etc)

4. se schimba piesele cu altele prevazute cu garnituri (de preferat pe garantie)

Link spre post

la mine face zgomot doar la intrarea in filtru. nu pot sa fiu de acord ca solutia oficiala este sa leg cu un soricel de plastic si eventual sa indes pe undeva niste izolirband. asta e solutie de dacie 1310 si chiar si acolo ar fi trebuit rezolvat pe garantie. astept raspunsul de la vocea clientului, normal ar fi sa inlocuiasca piesa sau sa adauge acele garnituri, mai ales daca pe modelele mai noi apar... e absolut evident ca e o problema.. altfel de ce le au mai pus pe cele mai noi !

Link spre post

Deci

Cu roșu zona unde e garnitura, cu verde punctul de acorare al cablajului senzorului de pe 7.

La tipul vechi de teava (10) dacă tragi de ea se mișcă usor in sus/jos în zona marcată cu roșu. La tipul nou se mișcă foarte greu .

post-3685-0-90322900-1451334740_thumb.jpg

Editat de t0rquemada
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...