Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

Parerea mea:

in NICI Un caz aripa noua/ Orice piesa, chiar si de origine, nu mai are acelasi tratament ca piesele de prima echipare. Aripa schimbata va rugini, pe cand cea de pe masina nu rugineste. Chiar daca o revopsesti, nu e problema. Las-o in pace pe pozitie !

Si inca ceva.... Eu as fi si eu adeptul unei incercari de a trage tabla inapoi afara, cei care se pricep stiu cum sa faca asta. Chiar nu merita pentru atata lucru sa bagi masina in service.... Sunt alte probleme grave in viata de care sa te feresti, asta eu zic ca e minora. Incearca deci cu reparatia fara revopsire.

Hai ca doar nu stai toata ziua cu aparatul de filmat pe masina....

Dar daca lucrezi la MediaPro... atunci repar-o cu revopsire, ca trebuie sa arate bine pe pelicula.

Stefan

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru pareri si sfaturi. In mod logic si eu am cugetat ca tratamentul (ala prin cataforeza..parca..nu?) facut in fabrica este unul care conteaza in garantia masinii privind anticoroziune. Insa dealerul afirma ca in ambele variante (a repararii cu vopsire si in cea a inlocuirii ei) garantia anticoroziune ramane aceeasi. Sa inteleg ca o aripa de origine pregatita si vopsita in service DACIA (sau altul) nu va rugini 6 ani insa nici nu va rezista la rugina cat una tratata in fabrica? Separat de asta..vreau sa se inteleaga ca preocuparea mea e sa dispara chestia de la aripa ca atunci cand o vad ma enerveaza numai cand ma gandesc cat de bulangii pot fi unii bipezi in timp ce eu chiar ma stradui sa conduc si sa parchez masina asa incat sa nu deranjez pe nimeni. Si sa dispara cat mai putin "traumatizant" pentru sansele tablariei in a rugini dupa reparatia asta asa incat sa nu pierd garantia oferita de DACIA. Nu am obsesii de a tine masina permanent ca scoasa din cutie dar, fireste, nici nu ma deranjeaza daca fiind inca noua arata bine. Si, in limitele firescului, am grija de masina fara sa fac din asta o fixatie. Asa cum am grija si de casa si de familia mea. Ceea ce nu am inteles bine inca e urmatorul lucru: daca nu o duc la service DACIA ci aleg un alt service pentru a repara indoitura aia..pierd garantia DACIA pentru masina? Ca nu sunt nici nabab ca sa arunc aiurea cu banii dar nici un om zgarcit nu sunt. Prefer, daca situatia imi permite, sa ma documentez cat mai bine si apoi sa aleg varianta optima in raport cu contextul dat. Ceea ce si fac eu acum si cu ajutorul vostru. :)

Link spre post

In cel mai rau caz, daca nu repari la Dacia, o sa pierzi garantia la aripa aceea si la reparatia de acolo, cred eu si asa mi-ar parea normal. Dar o intrebare la vocea clientului pe e-mail poate e mai lamuritoare, sa ai in scris, ceva la mana.

Link spre post

Presupunem ca apare rugina. Costa maxim 400 lei vopsirea unui element cu toate materialele ca la carte. Sau poate mai putin. Eu cunosc tinichigiu care imi face lucrare ca la carte. Cateva sute de lei la 4-5 ani nu e un capat de tara. Si apropo legislatia prevede o garantie de minim 6 luni la vopsitorii. Toti iti dau in scris 6 luni si 20 de ani verbal.

Link spre post

Asa cuget si eu in mod logic. Si, pentru ca nu stiu daca dupa expirarea celor 4 ani de garantie o voi pastra sau o voi vinde, ma preocupa in mod responsabil asta. Pentru ca daca o pastrez e clar ca vreau sa fie cat mai OK totul. Daca e sa o vand vreau sa fie tot OK pentru ca sa am constiinta linistita ca nu am tras clapa cuiva. Insa in ambele variante as vrea sa las sanse tablariei sa reziste cat are ea sansele macar garantate. Daca la alte ateliere unde se repara asa ceva se ofera o garantie de 6 ani la coroziune dupa reparatia lor..atunci as inclina sa nu ma agit pentru pierderea garantiei DACIA strict la aripa asta. Cam ce garantie se ofera, pentru o astfel de reparatie, la service in general?

Editat de taz
Link spre post

in NICI Un caz aripa noua/ Orice piesa, chiar si de origine, nu mai are acelasi tratament ca piesele de prima echipare. Aripa schimbata va rugini, pe cand cea de pe masina nu rugineste. Chiar daca o revopsesti, nu e problema. Las-o in pace pe pozitie !

De unde oi fi scos ideea asta...? Si cele care le iei pe post de piese si cele montate din fabrica au acelasi tratament. Astea-s idei vechi si preconcepute

...

Ceea ce nu am inteles bine inca e urmatorul lucru: daca nu o duc la service DACIA ci aleg un alt service pentru a repara indoitura aia..pierd garantia DACIA pentru masina?

A nu se intelege ca pierzi garantia pentru intreaga masina!

Daca faci reparatia intr-un alt service/loc decat cel al reprezentantei Dacia, pierzi garantia (de 6 ani) doar pentru elementul reparat (adica doar pentru aripa!).

Nu este de neglijat si ceea ce spune @DonQuijote... cu toate ca in Fagaras nu ai prea multe variante

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...