Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

Poti sa faci linistit masuratorile cu 3 click-uri, din cateva plinuri o sa-ti dai seama daca te poti baza pe cb sau nu. Eu in 16000km in mod constant aveam pe cb un consum mai mic cu 0.5-1l/100km decat realul. In august la revizie mi-au facut resoftare, de atunci am facut 5500km si cu aceeasi metoda de masurare diferentele au iesit insesizabile intre real si cb. De atunci insa nu am mai vazut pe cb consumuri sub 5.5 ...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

Pana voi face verificarea "3 click" hai sa va prezint ce am obtinut azi dupa primii 48,6 km (vad ca nu sunt fix 50 :) ) in care am efectuat jumate din naveta zilnica. Consumul afisat de la ultima resetare (aseara dupa ce am oprit in garaj) este de 2,4 litri (valoare schimbata de la 2,3 litri cu cativa metri inaine sa ajung in fata casei). Asta inseamna ca pana acum am obtinut o medie a consumului de 4,93%. Media afisata acum de CB (dupa resetarea de aseara) e de 4,9%. Traficul a fost unul mediu si temperatura la ora 6 (cand am facut primii 10 km) era de 8 grade celsius. Indiferent de treapta de viteza am cautat sa ma rezum undeva intre 1750 si 1950 rotatii/minut adica m-am situat peste 90% din rulare spre limita inferioara a intervalului de cuplu maxim (1750-2600 rot/min) fara sa tind spre marginea sa superioara cu accelerari lente si frana de motor (unde s-a putut). La 90 km/h (pe care nu am depasit-o in aceasta proba de consum) in treapta a 6-a aveam undeva spre 1950 turatii/minut. Vreau neaparat sa zic ca, pentru zona urbana, mie imi pare ca functia ECO confera masinii un demaraj mai lin care e mai confortabil situatiilor in care mergi bara la bara pe anumite portiuni. Si mai vreau sa zic ca si in extraurban functia ECO nu transforma Dusterul neaparat in o masina puturoasa. Eventual la depasiri sportive se simte o oarecare lentoare in reactiile masini insa, pentru astfel de situatii, parca se poate dezactiva functia ECO si cu o apasare mai hotarata pe pedala de acceleratie, nu? Totusi cu functia ECO dezactivata masina este mai sprintena in raspuns la turari in situatii diverse si asta e clar. Dar fiecare conduce cum doreste in functie de nevoi si preferinte. Eu acum fac o proba insa nu prea cred ca ma voi rezuma preponderent la acest stil de a conduce si nici nu stiu sigur daca regimul acesta e foarte OK sau nu pentru acest motor desi, cel putin teoretic, el se inscrie in limitele regimului normal de exploatare a masinii, nu? Insa e un stil foarte calm si care mai degraba se regaseste la cei de varsta a treia care nu au nicio graba in activitatea de zi cu zi. Cum preponderent eu conduc masina extraurban prefer rularea fara functia ECO activata si cu un stil mediu sportiv, mai mult in viteza a 5-a si a 6-a cu o viteza medie intre 100 si 120 km/h (sau cu maximul legal pe autostrazi), nu stau mult in spatele celor care ruleaza cu maxim 90-100/h, vara folosesc clima atat cat simt nevoia iar, in medie, masina duce 220 kg (cu greutatea soferului inclusa)..Adica un regim de exploatare care inevitabil ridica media de consum undeva intre 5,7% si maxim 6% . Media asta de 6% a fost depasita doar daca am rulat mult pe autostrazi cum a fost si in vara asta cand, pe langa multe drumuri de munte (unele chiar solicitante cu dese schimbari de ritm) am parcurs si undeva spre 1000 km (desi cred ca au fost si mai multi decat atat) pe autostrada si daca bine tin minte consumul mediu intre resetari a fost de maxim 6,7%. Vom vedea dupa tura de pranz si de seara care va fi rezultatul final. :) Atasez, pentru cei interesati, tabelul ala cu turatiile pe care l-am facut si l-am postat mai demult si care se pare ca e destul de fidel realitatii constatate in practica ;)

tabel.bmp

Editat de taz
Link spre post

@taz, sa-mi fie cu iertare, dar pe de o parte zici ca plin la plin ( asa am inteles eu) nu e asa precis pt. vazut un consum mediu si pe de alta parte faci un consum partial la 50km :shock: .

Eu cred ca e foarte simplu de facut un consum mediu real la ~300-400km cu zicea cineva mai sus in topic. Nu ramai fara motorina si ai si o valoare mai aproape de adevar. Dupa parerea mea, consum pe distante de genul 1000-2000km ( fara reset CB si calcul consum "plin la plin" intre ele, ci doar cumulat) nu sunt tocmai ok pt. ca ai alimentat cel putin de doua ori si adaugi erori la cele deja existente (oricum nu e farmacie).

La masina ta, diesel 110CP, 4x2, ai un consum foarte bun in general.

Eu, cu un 4x2, diesel 110CP, 267000km la bord, inchiriat, vara, 2 persoane in masina, am reusit pe o distanta de 65km sa merg cu ~2,5L motorina => consum 3.8% dar nu il consider relevant, pentru ca e o distanta sub 200km ca sa faci un calcul decent de consum.

Link spre post

Vsebas..Bag de seama ca te-am bagat in ceata :D Si de aceea iti este, inevitabil (si fara infatuare din partea mea), cu iertare :D Pai, prietene, daca citeai bine postarea mea era vorba doar de o prima concluzie dupa 50 km din proba de 100 km pe care ii am de facut pe o zi intreaga. Ia (re)citeste ce am scris eu si vei vedea ca nu fac eu calcule bizare :D In mod clar in acel interval mai amplu intre resetari in care am comis ghidusiile cu drumuri de munte si mare si autostrazi am alimentat de mai multe ori si nu neaparat cand era nevoie ci si preventiv cand era rezervorul doar la jumate consumat si doar ca sa nu am emotii pe drum degeaba cautand benzinarii. Acum era vorba doar de o proba cu o resetare si cu un drum de o zi (fara sa fie rezervorul plin) cu toate cele reduse la limita ca la un babatai din ala coclit. Caci asa am senzatia ca m-am deplasat azi toata ziua (fara sa conduc subturat..ci doar foarte agale si la maxim 90 la ora in a 6-a) si am reusit sa scot la 98.6 km rulati un consum de 4,7 litri. Adica i-am luat pe aia de la Dacia caci, dupa calculele mele (regula de trei simpla..adica daca 4,8 litri se papa oficial la 100 km atunci la 98,6 km rulati am papat 4,73 litri..CB nu arata si sutimi insa zecimala 7 s-a schimbat din 6 exact cand mai aveam "fo" 150 metri pana la garaj :D), am scos un consum mediu de 4,73%. :D Acum ca aia sunt reali ori ma minte CB..dracu stie. Eu scriu ce am obtinut si ce am facut pentru asta. Si mai stiu ca eu veci si pururi nu voi merge asa (doar daca sunt cumva pe ultimii litri de combustibil in cautarea unei benzinarii) caci ma ia cu plictiseala grava :D Si mai inseamna ca aia de la Dacia au declarat aceasta medie proband motorul asta undeva in eprubeta caci orice sofer de probe pus sa ruleze in halul asta (ca sa autentifice asa performanta de consum) dupa asa experienta de "sofat" a avut nevoie de cel putin o betie crancena pentru revenire in parametrii profesionali optimi :D Iar treaba cu proba de consum la "3 click-uri" o voi face la un moment dat insa nu maine ca vreau sa simt cateva zile macar ca am din nou MASINA si nu atelaj arhaic tras de o martoaga lesinata ;)

Editat de taz
Link spre post

Revenind la chestiune asa am inteles si eu ca aceasta motorizare ar fi cea mai economica varianta de Duster. Asa o fi insa eu prefer sa fiu cu masina peponderent la cel putin 2000 de ture in orice treapta de viteza as fi fara ca sa insemne ca rulez cu peste 2500 ture des. De obicei daca depasesc 2200 de ture in treptele inferioare o fac din varii motive de necesitate de moment si nu pentru ca ma fura pesisajul sau ca ignor masina. Chiar pot, cu smerenie, aprecia ca dupa peste 6000 de Km deja rulati cu aceasta masina (si in tot felul de conditii) cam simt motorul cum trage/suna/vibreaza si ajustez regimul de mers aproape din simt/auz fara sa mai arunc si o geana la turometru sau vitezometru. Doar pe autostrada la 130 la ora vad ca atinge masina cca 2750 ture..si un consum instant cu valori medii de cca 7,6% daca nu ma insel ;)

Link spre post

Uneori stau si ma intreb la ce ajuta precizia asta mililitrica . Nu cred ca consumul mai mare sau uneori mai mic fata de cat prevede producatorul iti va schimba stilul de condus astfel incat sa ajungi la anumiti parametrii economici din punct de vedere financiar.

Uneori pare ilar citind discutiile depre economia carburantului sau evidenta lui sub mai multe forme, excel, chitante/bonuri fiscale, www.spritmonitor.de, etc. Eu unul stiu ca trebuie sa plec de la punctul A si trebuie sa cobor la punctul B. Stilul de condus este constant, astfel ca pe CB este aproape mereu 7,1 %, dupa fiecare resetare la fiecare plin. In rest ....este barbologie... :ahappy:

Link spre post

La marele fix punctat @bmcpst

Toata discutia legata de consum este pura "nebunie" personala. Eu de cand am luat masina nu cred ca m-am uitat macar o data sa compar consumurile la masina sau sa le dau pe ale mele ca referinta. Fiecare sofer are stilul lui propriu si personal de condus.

Link spre post

Bmcpst nici eu nu am un mare stres cu chestia asta insa, pentru ca unii spun ca au avut motive sa se indoiasca de valorile afisate de CB, am zis ca poate o sa verific si eu asta ca si idee (si discutam despre metode relevante). Dar ceea ce am incercat eu nu are legatura neaparat neincrederea in afisajul CB ci curiozitatea sa vad daca valorile de consum declarate oficial de Dacia au o relevanta concreta in utilizarea masinii de zi cu zi. Si dupa testul pe care l-am facut pot spune ca daca acele valori declarate oficial sunt reale si nu sunt cumva trase oleaca de par atunci ele sunt pentru oameni timorati care se tem atunci cand se urca la volan. A nu se intelege ca eu sunt fanul celor care se considera regii soselelor insa sa exploatezi o masina in un asa mod limitat doar ca sa zici ca te incadrezi in valorile oficiale de consum..mi se pare o gluma proasta. Eu cred ca acele "medii" declarate de Dacia sunt posibile in extrem in sensul ca sunt cel mult valorile minimale ce se pot obtine utilizand masina in un mod pe care nu stiu cine l-ar urma consecvent si atunci eu cred ca ar fi fost mai de bun simt sa fie declarate alte valori mai logice (reale). Dar banuiesc ca e vorba de politici publicitare si asa mai departe si nu are sens sa insist. Eu am incercat..am vazut..am povestit..am tras concluziile mele si atat. In rest.., dupa cum spuneam, stilul meu de condus nu e unul in care sa fac pe mine daca nu scot nu stiu ce recorduri de consum minimal. Insa, pentru ca am masina de doar 2 luni, e firesc ca in anumite conjuncturi sa mai pomenesc despre ea si altora (inclusiv despre unele consumuri) si sa vad, prin feedback, daca si altora, cu mai multa experienta cu acest tip de autovehicul, li se pare ceva OK sau nu cu ceea ce remarc eu pentru a sti apoi si eu daca e cazul sa imi fac griji pentru ceva anume sau nu. :)

Editat de taz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...