Sari la conținut

Postări Recomandate

Motor mic + forma "aerodinamica" asta e rezultatul. Peste 100 - 110 Km/h consumul creste foarte mult cu viteza.

nu este vorba de cilindree ci de numarul de CP. Am observat ca la acelasi deplasament, conteaza numarul de CP. Un motor de 68 CP va consuma mai mult carburant decat acelasi motor dar de 105 CP la aceeasi masa deplasata (Opel Corsa motor de 1.0l - masini inchiriate prin delegatiile mele). Daca te referi strict la cilindree, un motor mic poate ca este mai zgomotos decat unul de cilindree mai mare la acelasi numar de cilindri (4 de ex.).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 221
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am ajuns la 172.000 km (tinand cont de bordul schimbat la 92.000 km am ajuns la 264.000 km reali/faptici sau cum vreti sa le zicem). Topicul nu l-am facut sa laud masina cat e de buna, ce sa tin (mai

180.000 km & counting   Consumul mediu dupa ~ 800 km e de 6.7 A ajuns cardanul din Anglia, l-am montat in mai putin de 10 minute (2 persoane), e ca nou si ca aspect si ca functionalitate deci s

In ultimele 2 saptamani a aparut un zgomot pe la directie cand treceam peste denivelari/gropi (directie la care am schimbat tot in afara de bieletele antiruliu si un capat de bara) ... am tinut sub su

Posted Images

Am trecut si noi de 145.00 km, pe ultimii 1500-1600 km, cu o viteza medie de ~42 km/h, consumul indicat in bord e de 6.8. Pana acum a "cerut" doar motorina si lichid de parbriz. Ar trebui sa achizitionez 4 cauciucuri de vara, in rest motorina si pedala. :)

Link spre post

@laptiucu, ce cauciucuri ai acum si de ce vrei sa iei altele noi de vara? Intreb ca si eu sunt cu all season, care au un zgomot infernal la rulare ( fata de cele de iarna noi care le-am dat jos pe vremea asta) si ma gandesc sa iau ceva pentru vara, da' inca nu stiu ce sa fac. Sa iau ceva de vara mai accesibil ( sunt ceva barum la pret bun) sau sa iau un AT decent care sa-l port si dupa ce le termin pe cele de iarna. Chestia e ca in offroad usor ies cam 1-2 ori la 2 luni si cam la 6 luni la un off mai serios.

Link spre post

Eu acum am cauciucuri de iarna 2 de un model, 2 de alt model (acuma exact ce si cum nu stiu sa zic ca nu mai retin). Vine vremea buna, trebuie cauciucuri de vara dar second ca nu am finante pentru noi.

@vsebas, cauciucurile all season consider ca nu sunt bune nici iarna nici vara, vrea sa le impace pe amandoua dar nu prea o face, nu exceleaza nici vara nici iarna, parere personala.

Pentru varianta descrisa de tine eu daca ar fi, as merge pe doua seturi de roti: un set de vara si un set de AT sau MT pentru iarna + offroad.

In functie de ce inseamna "off mai serios" alegi intre AT si MT.

Daca crezi ca ar fi ok AT-urile, personal as alege General Grabber AT2 care le consider un AT spre MT. Ca MT recomand BFG MT KM2.

P.S. AT/MT au zgomot de rulare comparativ cu all season-urile (cel putin).

Link spre post

MT de iarna? Ma cam indoiesc, mai bine mergi cu continentalurile all-season. Iar un cauciuc de iarna bate AT-ul pe zapada batatorita, gheata si zapada topita.

Cauciucuri de vara + AT pt iarna si off iar nu-mi pare o varianta buna, ori mergi doar pe AT-uri, ori vara + iarna cu un proil mai agresiv sa le poti scoate si in afara iernii in off. Eventual un AT + iarna.

Link spre post

Masina fiind o masina de "daily drive", se presupune ca faci destui km pe asfalt, nu se justifica doar AT-uri pentru 1-2 iesiri ocazionale din cauza consumului putin marit + uzura cauciucurilor degeaba. Daca iesi in offroad si dai de noroi, cu M+S fie ele si noi nu prea ai ce face. AT-urile (atat General Grabber AT2 cat si BFG A/T sunt peste all season-urile care le ai acum, iarna.

Nu as vrea sa polemizam aici aspecte de acest gen, dar fiecare cu offroadul lui. Eu offroad inteleg minim MT + troliu. M+S e pentru plimbari in natura.

Exemplu personal:

post-3703-0-85754200-1426690256_thumb.jpg

post-3703-0-33793500-1426690274_thumb.jpg

post-3703-0-81368700-1426691545_thumb.jpg

post-3703-0-80883200-1426691568_thumb.jpg

Link spre post

Eu am vrut o masina all in one :D. In noroiul din prima poza m-as baga numai daca mai e o masina cu mine sa ma traga afara daca raman. In urmatoarele 3 poze e lejer. In noroiul si baltoaca din film nu m-as baga cu dusterul asa cum il am acum ( suspensia standard si cauciucuri normale, asfalt). Offroad mai serios pt. dusterul stoc voiam sa zic, nu pentru masini pregatite de baltoace de alea :).

Fain suzi de noroiala.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...