Sari la conținut

Hotie la drumul mare

Postări Recomandate

Eheee baieti , buna dimineata pai voi de ce credeti ca eu nu mai am pe GXRu Dusterica pt ca a inceput sa cada iar preturile sunt EXAGERATE !!! ca pentru o masina premium nici de cum low cost...

Un mic exemplu si trag atentia celor care se dau cu ele pe coclauri si mai viteji asa cum am fost si eu si m-am linistit.

A picat ambreiajul si volanta pret 6700 de lei (67 de milioane) varianta aftermarket sa nici nu visati.

Radiatorul de clima primul care se vede 1600 de lei.

Crucea cardanica nu se schimba doar ea este dintr-o bucata cu tot cu ax cardanic costa 2200 de lei.

Lista poate continua dar va las sa va ganditi inainte sa intrati cu ele pe coclauri. Este un suv bun se descurca excelent insa nu este o masina ieftina la intretinere si sa te tine o viata.

Drumuri bune colegi !

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 84
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

incerc sa explic in doua cuvinte cum e cu supply chain in automotive. (NB nu fac apologia unui producator - fiecare isi decide politica si strategia cum crede) Piesele OEM au un adaos comercial mic (

@georgechinezu nu s-a plans de faptul ca i s-a stricat masina ci de pretul nesimtit al pieselor de schimb.   Chiar daca banuiesc ca la toate marcile costul pieselor de schimb este putin exagerat cre

Nu am fost la dealer ci am primit oferta de la un magazin de piese de unde am mai cumparat piese de dacia oem la juma de pret fata de oferta dealerului.   Nu am vrut sa vopsesc piesele respective de

Eheee baieti , buna dimineata pai voi de ce credeti ca eu nu mai am pe GXRu Dusterica pt ca a inceput sa cada iar preturile sunt EXAGERATE !!! ca pentru o masina premium nici de cum low cost...

Un mic exemplu si trag atentia celor care se dau cu ele pe coclauri si mai viteji asa cum am fost si eu si m-am linistit.

A picat ambreiajul si volanta pret 6700 de lei (67 de milioane) varianta aftermarket sa nici nu visati.

Radiatorul de clima primul care se vede 1600 de lei.

Crucea cardanica nu se schimba doar ea este dintr-o bucata cu tot cu ax cardanic costa 2200 de lei.

Lista poate continua dar va las sa va ganditi inainte sa intrati cu ele pe coclauri. Este un suv bun se descurca excelent insa nu este o masina ieftina la intretinere si sa te tine o viata.

Drumuri bune colegi !

Dar, pentru a nu speria toti utilizatorii de Duster care merg cu masinile pe diverse drumuri Off, ai putea sa fii mai concret cu ce fel de iesiri ai facut si ce fel de abordari ale Off Road-ului ai aplicat tu. Asta pentru cei care nu l-au cunoscut pe @georgechinezu

Cu astfel de explicatii s-ar intelege de ce ai schimbat si volanta (pe langa un disc care-ar fi costat 2000 ron) sau crucea cardanica.

Caci la capitolul Radiator de clima.... tu n-ai fost ascultator sa rezolvi o problema simpla. Pentru cei care vor sa-si asigure radiatorul, exista Topicul legat de Partea inferioara a radiatorului expusa la impact

Nu de alta dar nimeni n-ar vrea sa se creeze o panica vis-a-vis de ceea ce se-ntampla cu acesta masina.

Link spre post

Dar, pentru a nu speria toti utilizatorii de Duster care merg cu masinile pe diverse drumuri Off, ai putea sa fii mai concret cu ce fel de iesiri ai facut si ce fel de abordari ale Off Road-ului ai aplicat tu. Asta pentru cei care nu l-au cunoscut pe @georgechinezu

Cu astfel de explicatii s-ar intelege de ce ai schimbat si volanta (pe langa un disc care-ar fi costat 2000 ron) sau crucea cardanica.

Caci la capitolul Radiator de clima.... tu n-ai fost ascultator sa rezolvi o problema simpla. Pentru cei care vor sa-si asigure radiatorul, exista Topicul legat de Partea inferioara a radiatorului expusa la impact

Nu de alta dar nimeni n-ar vrea sa se creeze o panica vis-a-vis de ceea ce se-ntampla cu acesta masina.

@georgechinezu nu s-a plans de faptul ca i s-a stricat masina ci de pretul nesimtit al pieselor de schimb.

Chiar daca banuiesc ca la toate marcile costul pieselor de schimb este putin exagerat cred ca acest lucru este calcaiul lui ahile la dacia. Puctul foarte slab al masinii. Si asta in conditiile in care (stim cu totii) tehnologia folosita pe masinile noastre este una deja amortizata de catre renault. Daca luam in considerare si faptul ca uzina dacia pitesti a fabricat vreo 500 de mii!!! de dustere coroborat cu tehnologia amortizata ar rezulta ca majoritatea pieselor de schimb nu ar trebui sa coste mult mai mult decat materialul folosit plus cheltuielile de distributie. Restul este santajare a unor clienti captivi.

Privind putin in urma putem observa ca masinile care au facut istorie (ex: Ford T, MINI Moris, VW broscuta, VW Golf I si II, Land Rover, chiar si Dacia 1300 la noi) sunt masini care chiar daca nu excelau la calitate si confort, munceau bine si se reparau ieftin. Asta era motivul pentru care posesorii lor isi permiteau o atitudine relaxata fata de masina si de defectele care apar in timp.

Dar acestea erau masini construite de iubitori de masini si nu de iubitori de bani, in vremuri care, din pacate, au cam apus.

Din pacate ne aflam intr-o perioada in care masina e vazuta doar ca un bun de consum, cu o durata de viata limitata la expirarea careia se va schimba fara regrete. Aceasta realitate se bate cap in cap cu tendinta romantica a unor posesori (asa ca noi) ce chiar se ataseaza de masinile lor. Probabil ca acest atasament este sortit sau dorit sa dispara.

Revenind la subiectul nostru, consider ca daca dacia (sau renault) ar avea ideea sa faca aceasta masina sa fie si usor si ieftin de reparat ar avea sansa sa o transforme intr-o masina ce face istorie. Daca nu, va ramane doar ca o mare realizare de marketing ce se va stinge mai devreme sau mai tarziu.

Link spre post

Eu ruloul asta l-am luat, multumita unui prieten, cu 20-30 lei, in loc de aproape 500 cat e la reprezentanta. Am gasit un Duster dauna totala dezmembrari, rasturnata, insa ruloul asta nu avea absolut nimic, era in stare perfecta (inca nu era furata) .....

Referitor la cele sustinute de Dacian, perfect de acord si din pacate in politica lor se reflecta exact mentalitatea de la noi, cat mai repede, cat mai multi bani, marca, rezultatele pe termen lung, nu conteaza. Cum spuneai, daca ar avea si o politica a pretulor mai decenta, ar fi intr-adevar o masina exceptionala. Din pacate, din cauza acestor preturi exagerate, pierde multi clienti parerea mea, care oricum nu prea au incredere in marca nationala. La asa preturi, degeaba ai achizitionat o masina low cost (la aprox. 19.000 euro :))) ). Atunci mai bine iti cumperi o masina ai scumpa, dar cu un pret al pieselor mai acceptabil....

Link spre post

Desi nu sunt cel mai incantat de preturile si de strategia de preturi a celor de la dacia, nu cred ca este cea mai scumpa masina de intretinut.

Ca exemplu: un amarat de far la un vw incepe de pe la 2000 RON, la Volvo min 3000 RON si Dacia 800-1300 RON. Iar lista poate continua la nesfarsit. Dar aici vorbim de o masina noua.

Daca discutam de masini care au minim 5 ani vechine (la proprietar) si mai adaugam si 2-5 ani de vechine de la lansare, atunci BINGO, petul pieselor de schimb este mic.

Daca Dacia 1300 era foarte ieftin de reparat se datora faptului ca tehnologia folosita era una destul de simplista, dar si veche, pentru care multi producatori de piese au pompat in piata diverse repere. Din pacate nu cred ca aceste tehnologii folosite in productia masinilor moderne mai are vre-o tangenta cu "rudimentarul" unei dacii 1300.

Link spre post

Da, aici ai si tu dreptate, sa comparam preturile cu preturile pieselor pentru masini noi, din categoria: Quashqai (desi aici 90% este cel de duster, sau mai bine zis duster e 90% Quashqai, adica piese de duster nu prea sunt in baze de date, se comanda pentru Q din cate stiu), Rav4, Subaru Forester, Freelander... altceva nu imi vine in minte acum. Daca cumparam cu piesele acestor masini NOI, probabil diferenta nu o sa mai fie asa de mare la Duster........

Link spre post

Renault-Dacia nu este singurul producator care are aceasta strategie neplacuta pentru proprietari. Totusi, daca vorbim de duster trebuie sa consideram masina ca avand undeva in jur de 8 sau 10 ani vechime deoarece tehnologia este in buna parte refolosita. Totodata se poate constata ca la nivelul actual al tehnicii dacia duster se bucura de o constructie simpla spre rudimentara. Acestea ar fi motive pentru care piesele de schimb au un cost exagerat de mare ce atinge, cred eu, plafonul descurajarii viitorilor proprietari.

Altfel spus, daca ti-ai putea repara dusterul cu costuri foarte mici cred ca ar avea de castigat si capitalistii nesatui de la renault.

Exemplu: in conditiile in care carpa ce acopera portbagajul ar fi fost vanduta la 99 de lei @magyari ar fi cumparat-o si dacia ar fi incasat 99 lei iar magyari ar fi fost incantat. Asa dacia nu a incasat nimic, carpa se acopera de praf in depozit, banii sunt blocati iar magyari a ramas cu un gust amar. De asemenea, daca plasticul de pe praguri nu ar fi fost 400 de euro, dacian ar fi comandat si dacia nu le-ar mai tine pe raft.

Oricum ai lua-o strategia cu piese incredibil de scumpe este o dementa sustinuta de goana dupa profit si sustinuta si de sistemele de asigurari. Ne aflam intr-un cerc vicios din care nu se va iesi.

Nu exista explicatie logica si de bun simt care sa ma faca sa cred ca o teava de vreo 10 kile care are in capat niste filete poate sa coste 500 de euro chiar daca poarta denumirea de cardan. Sau o carpa sa coste 500 de lei, sau un surub!!! sa coste 15 lei.

Dar faptul ca asta e realitatea si nu o putem schimba nu inseamna sa incercam sa gasim explicatii false unei hotii la drumul mare.

Link spre post

Nu te pot contrazice, insa din pacate tot ce putem face este sa ne procuram piese si din alte surse. Politicle comerciale nu nu se pot combate atat de usor :(

Cand m-am dus la cei de la service si i-am intrebat cat este uleiul de motor si mi-au aruncat pretul de 400 ron, le-am taiat-o rapid si le-am zis ca in magazin se poate lua cu 190. Si surpriza daca il luam atunci putea sa il vanda la pretul de 220. Din pacate aceasta este o trista realitate in care traim si depindem de service-uri, reprezentante distribuitori etc..

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...