Sari la conținut

Hotie la drumul mare

Postări Recomandate

Ai dreptate insa acest lucru se intampla peste tot, la toti producatorii auto. Ai pe de alta parte dreptate cand zici ca daca masina e low cost, de ce piesele sunt asa de scumpe. Tin sa iti amintesc de politica de marketing a producatorilor de imprimante de exemplu: imprimanta ieftina, consumabile scumpe si invers.

Eu zic totusi(sper mai exact) ca Dusterul este destul de rezistent. Dar ca sa fii sigur, ai putea sa cumperi unul dauna totala si sa il tii pentru piese de schimb ;)

Drum bun si gaz in rezervor

E un vis frumos cu dusterul dauna totala. In chestia cu consumabilele scumpe iti dau dreptate. Dar aici nu vorbim de piesa scumpa ci de bataie de joc. Oare de ce vand partea stanga cu 630 si cea dreapta cu 730? Si cum o fi calculat pretul? De ce nu 1630 ca pana la urma daca e crima macar sa vedem si sange.

Chestia cu scumpitul dupa facelift ar putea fi adevarata sau coincidenta. Stiu ca inainte de FL m-am dus la dealer sa-mi iau capacele de roti tabla, alea mici rotunde din mijlocul rotii. Mi-au spus 18 lei bucata. Mi s-a parut scump mai ales ca vazusem o oferta mai buna pe mercador. Oferta nu mai ara valabila si m-am intors la dacia. Au spus ca s-au scumpit la 24 de lei bucata. Mi-am zis ca sigur gasesc pe net mai ieftin. Am cautat un magazin si mi-au cerut 27 de lei pe fiecare. I-am lasat in pace si m-am intors la dacia sa comand 4 bucati. Fata de la magazie mi-a spus ca tocmai se scumpisera la 40 de lei bucata. Toate astea au durat doua saptamani.

Din reclamele lor mincinoase precum si din amabilitatea fortata de la vocea clientului sau si mai si din telefoanele ipocrite pe care ti le dau dupa ce mergi pe la service ar reiesi grija fata de client. Interesul producatorului ca eu sa fiu multumit si dupa ce intru in capcana lor. Dar consternarea vine mai incolo cand incepi sa-ti dai seama ca garantia dacia este tot mai mult o vorba in vant daca nu ai cunostinte pe la dealer si ca abia asteapta sa puna mana pe tine sa te jupoaie. Sa-ti ceara 15 lei pentru un surub sau 40 pentru un capac sau 730 pentru un ornament de rahat.

In aceste conditii afirm ca dacia are un comportament de violator ordinar. Cheama fata la un film si o cafea dar cand inchide usa se repede si o violeaza. Ei bine, asa ma simt eu acum!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 84
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

incerc sa explic in doua cuvinte cum e cu supply chain in automotive. (NB nu fac apologia unui producator - fiecare isi decide politica si strategia cum crede) Piesele OEM au un adaos comercial mic (

@georgechinezu nu s-a plans de faptul ca i s-a stricat masina ci de pretul nesimtit al pieselor de schimb.   Chiar daca banuiesc ca la toate marcile costul pieselor de schimb este putin exagerat cre

Nu am fost la dealer ci am primit oferta de la un magazin de piese de unde am mai cumparat piese de dacia oem la juma de pret fata de oferta dealerului.   Nu am vrut sa vopsesc piesele respective de

Salut,Discutam intr-una din zile cu Cristian Dorobantu despre alegera traseului in off pentru Duster. Concluzia a fost ca acesta trebuie ales cu atentie, deoarece poate duce la surprize neplacute.Am vazut zilele astea, pe o portiune de macadam, o masina cu mari pretentii, care participa in CNOR, a alunecat si pur si simplu s-a sprijinit cu coltul barei din fata intr-un pom...rezultatul, semnalizator fata spart. Pentru un posesor de Duster, o intamplare de acest gen poate strica o zi frumoasa.

Link spre post

Cred vor sa faca o rebraduire si sa ne duca spre partea premium, sa ne simtim si noi mai bine ca avem Dacia.

Toata povestea asta imi aduce aminte de experienta avuta cu KIA, cealalta masina de familie pe care o am de 7 ani. Mi-am pierdut un capacel de pe cupola(unde vin barele transversale), Era un capacel de plastic de 4x1cm. La KIA costa cca 20 lei bucata si la Hyundai era cca 2 lei bucata. Acelasi reper. In cazul altor repere, situatia era exact invers.

Link spre post

Problema este ca si pretul pieselor aftermarket se aliniaza la cele originale... Degeaba pretul de productie la bucatica aia de plastic nu depaseste juma' de dolar cu tot cu transport din China, daca pentru piesa "de origine" (fabricata probabil in acelasi parc industrial) se cer mici averi....

Link spre post

Cred vor sa faca o rebraduire si sa ne duca spre partea premium, sa ne simtim si noi mai bine ca avem Dacia.

Toata povestea asta imi aduce aminte de experienta avuta cu KIA, cealalta masina de familie pe care o am de 7 ani. Mi-am pierdut un capacel de pe cupola(unde vin barele transversale), Era un capacel de plastic de 4x1cm. La KIA costa cca 20 lei bucata si la Hyundai era cca 2 lei bucata. Acelasi reper. In cazul altor repere, situatia era exact invers.

La dacia ar fi costat 200. Ai avut noroc de un producator cu obraz. Cat de cat.

Problema este ca si pretul pieselor aftermarket se aliniaza la cele originale... Degeaba pretul de productie la bucatica aia de plastic nu depaseste juma' de dolar cu tot cu transport din China, daca pentru piesa "de origine" (fabricata probabil in acelasi parc industrial) se cer mici averi....

Se pare ca totul e hotie ambalata frumos sub denumirea de cerere si oferta. Grija pentru client e doar o promisiune electorala.

Sincer, eu azi am fost atat de socat incat eram gata gata sa renunt la sclavia dacia. Din pacate imi dau seama ca supararea mare e de fapt ca nu pot sa renunt. Imi place prea tare masina asa ca o sa suport "lovitura", mai scriu vreo doua trei postari pe aici ma calmez si merg mai departe in grupul mare al prizonierilor grupului renault. Pentru ca imi place enorm dusterul. Mai putin autorii sai.

Link spre post

De curiozitate, întreb şi eu: un set de catadioptri cât mai este?

Că la ultima strigare erau mai scumpi ca o triplă spate şi m-au făcut să mă uit la toţi bolovanii de pe marginea uliţei unde mai întorc câteodată…

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...