Sari la conținut

Postări Recomandate

Astazi am.facut si eu revizia...285de ron inlocuit filtru de ulei si ulei ;  celelante filtre la anu...mecanicul a a zis ca am prea putini km si nu merita..9000 de km Motorizare 1.6 16v ulei dacia oil 10w40 .

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 311
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

[/th][th]Pentru Romania Pentru Romania Alte tari Alte tari [/td][td]Diesel Benzina Diesel Benzina Revizii / filtru ulei 15 000 km sau 1 an 20 000 km sau 1 an 30 000 km sau 2 ani 30 000 km sau 2 an

Am facut si eu revizia saptamana trecuta - masina: 1.5 dci, 110 hp, 4X4 din 2010 avand putin peste 80.000 km.  Toate filtrele, ulei + cea mai mare parte a pieselor de mai jos luate de la colegul

Atasez fisierul pentru 1.5dCi 110 CP Aramis, asta cautai tu ?. 

Posted Images

Am facut si eu revizia saptamana trecuta - masina: 1.5 dci, 110 hp, 4X4 din 2010 avand putin peste 80.000 km. 

Toate filtrele, ulei + cea mai mare parte a pieselor de mai jos luate de la colegul Planetara(multumiri cu aceasta ocazie pentru promptitudine).

+ Bascula dreapta avea joc si sesizasem si eu ceva zgranganeli la deniverari => 200 lei

+ placutele de frana erau pe duca(cele de fabrica, neschimbate niciodata) si chiar daca la stilul meu de condus ar mai fi dus vreo 10.000 km am zis ca e mai safe sa le schimb si cu ocazia asta am scapat si de scartait :) => 160 lei

+ cand au dat jos rotile 1 prezon s-a rupt si am constatat ca inca 9-10 erau subtiate semnificativ ==> comandat 19(nu au avut 20 ca vroiam sa le schimb pe toate) prezoane noi Febi luate dupa codul de origine sa fiu sigur ca sunt ok ==> 15 lei pe bucata, total 285 lei-astea au fost comandate si cumparate de la un mic magazin cu piese auto din zona

+ inlocuit 1 bec de la numar care incepuse sa palpaie aiurea si nu se mai aprinda

+ pus testerul pentru ca mi se aprinsese in mers chiar cu cateva zile inainte semnul spiralat, palpaia, se stingea apoi se aprindea din nou si a facut asa vreo 5 minute dupa care s-a stins si nu s-a mai aprins. In tot acest timp masina se comporta normal dpdv al accelerarii, franarii,etc ==> concluzia: una sau mai multe bujii dusa/duse si de avut in vedere spre schimbare pana vine frigul :)

Cu piesele am venit eu, la service am platit doar manopera: aproximativ 170 lei pentru revizia normala(schimbat filtre, ulei) si apoi inca aproape 300 lei pentru schimbat placute frana, bascula, tester si schimbatul becului de la numar

Total piese + manopera pentru revizia cu filtre+ulei+bascula dreapta+schimb placute frana+prezoane noi+tester/diagnoza+schimbat bec numar aproape 1500 lei.

Link spre post

Nu mai pot sa editez postul de mai sus dar as fi vrut sa completez ca mi-am adus aminte...

Daca as fi luat piesele din service ar fi costat:

- bascula undeva la 500-550 lei, tocmai schimbasera la un alt Duster si mi-a aratat factura 

- placutele de frana 300 lei 

- prezoane: 22 sau 26 lei/bucata nu mai stiu exact, cautasem cu baietii de acolo din service(Dacia) sa vedem ce pot sa aduca si la ce bani

Chiar daca Dacia are pana in vara o campanie cu 20% reducere si la manopera si la piese daca le cumperi de la ei(masina sa aibe 4 ani+ era un alt criteriu) overall am iesit mult mai bine venind eu cu piesele si platind in service doar manopera chiar daca nu am mai beneficiat de nici o reducere. 

Link spre post

Un prezon trebuia sa fie pe undeva pe la vreo 7 lei, maxim 8... mi se pare nebunie că reusesc să prindă câte un client și să il jumulească așa... 

Prezoane bune de Cielo erau 4 lei dacă îmi aduc bine aminte. Dar deh, suntem la mâna lor... 

Link spre post

@i96nds: stiu ce zici 

Gandeste-te totusi ca eu prezoanele nu le-am luat din service si tot am dat 15 lei/ bucata(sincer si 10 lei mi se pare multicel pentru o bucata de fier mai mult decat simpla dar trecem peste).

Atunci ma grabeam, era deja tarziu(~17:00), masina trebuia sa ramana la service ceea ce nu aveam planificat si nu prea mai aveam timp sa caut cel mai bun pret, sa comand si sa si vina a 2-a zi dimineata asa ca am ales varianta acestui magazinas cu piese auto de prin Militari in apropierea serviceului.

Uitandu-ma acum vad ca se gaseau si la 14/bucata(fara intentie de reclama ca nu am nici un interes https://www.epiesa.ro/surub-roata-dacia-duster-1-5-dci-4x4-febi-bilstein-36254/5389/100213/autoart-193809386/) si foarte posibil sa se fi gasit si mai jos de atat dar pana la urma am zis mersi ca le-am gasit repejor si aia a fost insa cand te gandesti ca am dat 285 lei pe niste simple prezoane suna putin SF :D

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• EXTRA Discount IRONMAN pentru Duster. Avem o campanie dedicată pentru cei care vor să echipeze Dusterul cu suspensie IRONMAN - include și +3.5cm. Pentru Duster 4x4, kitul complet de suspensie are deja reducere pe site, iar prin codul dedicat primit pe WhatsApp (cerut la 0723573323) se mai adaugă încă 10% discount. Kitul complet include: arcuri + amortizoare + 2 kituri camber + kit coborâre motor Garanția este de 4 ani, fără limită de kilometri. Reducerea suplimentară de 10% este on top ce exista deja pe site, se poate aplica și la piese separate, nu doar la kitul complet, dar pentru asta trebuie cerut codul unic pe WhatsApp (cerut la 0723573323) înainte de plasarea comenzii. Plata cu cardul prin NETOPIA poate fi făcută în până la 12 rate, la majoritatea băncilor din România, cu excepția CEC. Campania este valabilă până la 30.06.2026, pentru produsele aflate pe stoc. Link Duster: https://ironman4x4.ro/187-dacia
    • E 1,3TCe cu GPF, deci mai trebuie executate niște proceduri după înlocuirea fizică, nu doar șters erori. De înlocuit doar după verificare cablaj (cu schema în față), preferabil cu unul nou (eventual SH) nu aftermarket.  
    • Buna ziua,  Am depistat exact de la ce vine eroarea: de la senzorul de presiune diferentiala filtru de particule (cod 227707094R). El este amplasat destul de accesibil. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: ce probleme ar putea aparea daca schimb eu acest senzor? E vorba de un surub si doua coliere de desfacut. In afara de resetare erori dupa schimbare, mai trebuie facut ceva? Multumesc 
    • Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
  • Creează nouă...