Sari la conținut

Interfaţă de monitorizare/diagnoză pe Duster - OBD II

Interfeţe OBDII utilizate  

56 membri au votat

1. 1. Ce interfaţă aţi folosit pentru monitorizare/diagnoză?

Postări Recomandate

Mi-am luat si eu un adaptor cu ELM327 pe bluetooth de pe OLX. M-a costat 50 de lei. A venit si cu un CD cu 2 programe, DashCommand parca si Torque. Nu mai tin minte exact ce versiuni, dar cam vechi. L-am testat pe Dusterul meu (2010, 1.6V 4x4) si spre surprinderea mea nu imi da multe informatii. Ma asteptam sa vad macar consumul (oricare) dar el nu si nu. Doar turatia, viteza, temperatura lichidului de racire, tensiunea bateriei si cam atat. Parca mai dadea ceva si pe la throttle dar nu prea am inteles la ce ma uitam. Mai zicea parca ceva si despre o presiune de aer si temperatura aerului la admisie. Oricum da ceva dar nu sa ma dea pe spate. La 50 lei nu ma astept sa miracole sau sa imi verse povesti despre Dusterul meu.

L-am incercat si pe cealalta masina, un Opel Corsa D din 2007, iar aici vedeam tot asa de putini parametrii, chiar mai putini decat la Duster.

Din ce am observat majoritatea parametrilor care ii furnizeaza adaptorul OBD sunt dati si de bordul Dusterului, mai putin cele de presiune.

Probabil cu ceva "tweaks" as putea scoate mai mult de la el. Dar nu stiu daca renteaza.

Ma interesa la un moment dat sa fac ceva de genul HUD, cu proiectie pe parbriz a datelor citite de pe OBD, si pentru asta cred ca turatia si viteza sunt mai mult decat suficiente, doar ca ziua pe lumina mai greu :D

Sper sa ajung sa fac si ceva poze.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 86
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Acestia sunt senzorii activi pe care ii vede aplicatia:

Cauți sondă CAN (RTL2002) pentru Dacia/Renault

Daca tot s-a mentionat atasat cateva PID-uri Torque pentru un Duster ph3 HJD AdBlue motoare K9K872\874, desigur ca se pot allege cele dorite, denumirea se poate modifica (mai scurta), importante sunt

Posted Images

Cumpara din android market aplicatia Advanced EX for Renault.

Se instaleaza apoi ca plugin in Torque, selectezi tipul de Duster pe care il ai

si abia dupa aia ne zici ce poti sa citesti de la motor :)

Link spre post
  • 8 months later...

Revitalizez putin topicul asta, mai ales ca intreba si @ovi pe un alt topic ceva similar...

As vrea sa cumpar o interfata CLiP speciala pt Renault si Dacia (ambele noastre masini sunt din grup si taica-meu are un Almera).

Asa ca rog cunoscatorii (si ma refer in special la @t0rquemada :) ) sa ofere sugestii de unde merita cumparat asa ceva, poate si ceva link-uri si la ce sa fii atent cand decizi.

Asta pt ca exista si pe dx.com (china) la vanzatori MVP insa si pe OLX prin tara, la preturi intre 100 si 200 E si nu stiu care ar fi diferentele, daca sunt fake sau nu, etc...

Multumesc anticipat si daca aveti drum prin Cluj rasplatesc raspunsurile castigatoare cu o bere / cafea / ceai / ce-a fi :)

Editat de Killer82
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...