Sari la conținut

Postări Recomandate

Chiar nimeni nu a mai avut aceasta problema. Oare sa fiu atat de ghinionist si sa cedeze de 2 ori acel sistem de prindere? Voi incerca sa fac cateva poze.

Recomand sa te gindesti si invers. Oare nu motorul tau trepideaza prea tare? Conductele fiind fixate se ranesc de la zmuciturile motorului?

Sa ceri in service sa se verifice tampoanele de fixare ale motorului.

Doar o parere de a mea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 404
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu pot sa ma abtin... Iarna nu-i ca vara... aerul!

Raportez din incinsa grecie: se pare ca problema cu AC s-a remediat. Am mers cu el mai multe ore in continuu, fara probleme. Ba chiar parca acum face si mai racoare. Deci, daca vor, pot.

Ca sa incercam sa te ajutam (din experienta)... Sistemul functioneaza cel mai bine pe treapta a doua a ventilatorului. La treapta 4, nu face fata atat de bine sistemul de racire pentru debitul de aer

Posted Images

Recomand sa te gindesti si invers. Oare nu motorul tau trepideaza prea tare? Conductele fiind fixate se ranesc de la zmuciturile motorului?

Sa ceri in service sa se verifice tampoanele de fixare ale motorului.

Doar o parere de a mea.

Multumesc. Asa voi face. Am inlocuit din nou clema dar verific periodic sa vad daca mai e intreaga. E posibil daca vibreaza prea tare sa cedeze din nou. O sa rog cand mai merg pe la service sa verifice si tampoanele de fixare. Intre timp am confectionat o piesa aproximativ identica dintr-un material mai rezistent. in caz ca cedeaza iar o voi monta pe aceasta.
Link spre post
  • 3 weeks later...

Sesizare la vocea clientului

Buna ziua, sunt posesorul unui autoturism marca Dacia Duster 1.4 dci 110 HP, 4WD si am o problema cu aerul conditionat . Dupa o folosire de 2-3 ore, acesta nu mai raceste si paralel cu aceasta scade fluxul de aer generat de ventilator ca si cum ar fi infundat. Am sesizat acesta problema pe la 8000 km dupa un drum mai lung. Ca atare am dus masina la un service autorizat, acestia spunandu-mi ca in instalatie este mai mult freon, aducand freonul la cantitatea recomandata de ei, m-au asigurat ca problema este rezolvata. Odata cu sosirea anotimpului calduros, m-am lovit de aceiasi problema, mergand din nou la service, acestia l-au testat 20-30 de minute si mi-au spus ca totul este in regula. Le-am spus ca testul lor nu este relevant, fenomenul petrecandu-se dupa o perioada de timp mai mare si ca dupa o pauza de 15-20 de minute isi revine la normal. Acest fapt m-a facut sa intru in contact cu mai multi posesori de Duster pentru a afla daca si ei s-au lovit de aceasta problema, cam 50% din cei cu care am vorbit mi-au spus ca au probleme asemanatoare si cand au fost la service au primit cam aceleasi raspunsuri.Mai jos postez un link care va directioneaza catre o discutie pe aceasta tema de pe un dedicat marcii.

http://forumduster.r...er-conditionat/

Din cele constatate de mine trag concluzia ca este o problema de fabricatie.

Astept un raspuns de la dumnevoastra.

PS. Aceasta sesizare o voi posta si pe forumul dedicat marcii.

Confirm si eu, problema a aparut si la mine la intoarcerea din concediu dupa vreo 5 ore de functionare neintrerupt, pe caldura mare. Am sesizat scaderea fluxului de aer dar abia dupa ce am auzit zgomote din gurile de ventilatie si mi-am adus aminte de problemele ridicate aici. Atunci am verificat fluxul de aer pe toate treptele si am observat ca doar zgomotul creste proportional cu treptele de ventiulatie, nu se simte nici o schimbare la flux care si asa era foarte slab. E clar o problema de obturare. L-am oprit o jumatate de ora, dupa care iarasi parea sa functioneze normal. Apoi am facut a pauza mai lunga dupa care s-a mai inserat asa ca nu a mai aparut fenomenul.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Probleme.si.la.mine la A/C. Intoarcere de la Vama, temperagura suflata prin ventilatie a urcat pana.cand nu se ma simtea diferenta intre ventilatie normala si A/C. Asta se intampla dupa vreo 1,5.ore de functionare continuă. A doua oara s-a intamplat venind de la.iasi, dupa ceva mai mult de 2 ore de functionare. Am fost la.verificare la cobalcescu si au spus ca au verificat si ajustat , fara detalii. Acum cateva zile s-a intamplat din nou la întoarcere din vama dupa ceva mai mult.de o.ora de functionare. Am sunat la cobalcescu din.nou si mI-au spus ca ei au verificat deja tot si ca e o problema cunoscuta la care dacia lucrează, dar nu s-a găsit o rezolutie.inca. O sa scriu la.VC astazi sa vad ce imi spun....Daca durează la.fel.de.mult ca in cazul turatiei variabile care nici acum nu are solutie, poate avem A/C normal in vara 2015 :(

Link spre post

Subscriu cu aceeasi problema! :(

La mine s-a intamplat de doua ori intr-o zi, vara trecuta. La un drum mai lung, dupa aproximativ 2 ore. Problema a durat 30 minite, dupa care si-a revenit de la sine. Dupa inca 30 min a reaparut si nu a disparut pana a doua zi. :(

Intrebare este: daca inginerii de la Dacia rezolva problema asta, or sa ne cheme si pe noi in service sa ne repare problema gratuit? :)

Link spre post

Subscriu cu aceeasi problema! :(

La mine s-a intamplat de doua ori intr-o zi, vara trecuta. La un drum mai lung, dupa aproximativ 2 ore. Problema a durat 30 minite, dupa care si-a revenit de la sine. Dupa inca 30 min a reaparut si nu a disparut pana a doua zi. :(

Intrebare este: daca inginerii de la Dacia rezolva problema asta, or sa ne cheme si pe noi in service sa ne repare problema gratuit? :)

Asa ar fi normal, pare sa fie un defect de serie.

Link spre post

Se intampla la multe masini lucrul asta, in special daca tineti aerul condiționat pe recirculare. Se intampla sa înghețe vaporizatorul(ce are forma unui radiator) si nu mai trece aerul prin el. La masinile cu aer conditionat automat nu prea se intampla lucrul asta din cauza ca sistemul face "decongelare" automat. Voi ați facut-o manual....

Se mai poate întâmpla sa se infunde drenarea apei de la acest vaporizator, asta daca observați ca nu curge apa sub masina dupa o stationare.

Link spre post

Crede-ne. E un fenomen anormal. Am mai avut masini cu ac manual si nu am avut nicio problema. Am mers cu megane 2 cate 10 ore in continuu si nu a inghetat nimic. Cu logan 1.4mpi am batut toata tara la 40 de grade, nu a inghetat. Cu micul tico, fara probleme.

Ca atare, nu e un fenomen normal. E un deffect de proiectare care trebuie adresat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...