Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 985
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Asta cu roata de rezerva e ok! N-am mai auzit-o... Si nici lichidul de parbriz nu e necesar, restul daca sunt pe min, e ok! Plinul niciodata, doar cate 50 de lei o data la pompa. Si economisesti cred

Desi ce ai scris mi se pare o ironie ieftina si gratuita, o sa-ti dau cateva motive - de la primele alimentari mi s-a parut ca am un consum real mai mare decat cel afisat pe CB, tinand evidenta reala

Roata si scaunele care nu sunt folosite. Si torpedoul sa fie gol

Posted Images

Observ că încă se face confuzie între:

-consumul instant (100% irelevant)

-consumul mediu (preferabil pe întreg kilometrajul mașinii)

-consumul real (benzina/motorină consumată pe o anumită distanță)

Eu cand spun consum mediu, mixt sau real ma refer la unul si acelasi lucru: consumul calculat la pompa, plin la plin. Ii zic mediu pentru ca e posibil ca pe o portiune din traseu sa fie 5.5%, iar pe alta portiune 9,5%, mixt pentru ca sunt luate in calcul mai multe conditii de drum (stat pe loc cu motor la ralanti, mersul piticului prin oras, mers intins cu 60-70 km/h chiar si pe unele portiuni intravilane, etc.) si real pentru ca nu este citit de pe CB (in masura in care nici pompa nu minte, dar deobicei pun de la aceeasi benzinarie si aceeasi pompa).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

3. Nu circulati cu luminile aprinse decat daca e necesar

Eu nu am sugerat nimanui sa mearga noaptea fara lumini...dar sunt destui care merg ZIUA in oras cu luminile aprinse.

Sa revenim la probleme legate de consum.

Editat de costelandrei20
Link spre post
  • 2 weeks later...

1.2 TCe 4x4, plin facut cu benzina Mol Evo99 dupa 334 km; au intrat 26,2 litri, consum "real" 7,84 litri/100km. CB indica 7,3 litri/100km.

Conditii: anvelope de iarna, mod eco oprit, tractiune 4x2, S/S dezactivat mereu, fara pasageri si fara bagaje, 50/50 in oras si pe drumuri nationale in apropierea orasului.

Link spre post

Are consum suplimentar si... uzura inutila a sistemului!

De ce, oare, o scrie la catastif cum se utilizeaza transmisia?

Consum suplimentar in modul AUTO am si eu, cam 1/2L la 100/km. La uzura suplimentara nu stiu ce sa zic, cardanul oricum se invarte indiferent de pozitia selectorului.

Faptul ca poti sa rupi transmisia in mod LOCK pe asfalt, e normal, totusi dusterul are diferential central blocabil.

Link spre post
  • 3 weeks later...

Bacău - Cluj Napoca :

3 persoane + bagaje ...

traseu :

1. Bacău - Piatra Neamț - Bicaz - Gheorgheni - Sovata _ Tg. Mureș - Cluj Napoca - tot traseul 4x2 pe DN, județene ...

371 km - 30.5 l deci un consum de 8.2 %

Petrom de 95

2. la întoarcere același traseu doar că din Cluj am ieșit pe A 3 ( cam 50 km sunt dați în folosință )

358 km - 26.2 l deci consum de 7.3 % - ( nu am alimentat când am ajuns în oraș ci în apropiere de Bacău - de aceea sunt mai puțini km la întoarcere ) :ahappy:

Omv de 95

timp - 6 ore

cauciucurile ei din fabrică...( continental );

dacă se grăbeau puțin și-mi ajungeau cauciucurile până să plec ...

vedeam și cu cele noi cât consumă..( Nokian wrd 4 )

stimă!

Editat de quarelin
Link spre post

Traseu: Bucuresti-Albita-Sipoteni-Calarasi-Drochia-Sculeni-Iasi-Vaslui-Bucuresti

Distanta parcursa = 1400 km;

Carburant consumat = 90 litrii;

Regim de viteza: intre 75-150km/h

Viteza medie la dus...95km/h, iar la intors... 78 km/h

Anvelope: all seson Conti...

2 persoane+bagaje...

Editat de gyzmo
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...