Sari la conținut

Postări Recomandate

In weekend-ul ce tocmai sa-ncheiat am incheiat si eu un test pe masina mea.

Pe ruta Bucuresti-Ploiesti-Predeal-Rasnov si retur, am incercat sa ma mentin cat de cat in vitezele de calcul ale consumului minim (max 90-100 km/h) si cu stil de mers cu multa atentie pentru a nu folosii frane si acceleratii rapide. Aglomeratia nu a fost mare pe DN1 nici la dus si nici la intors totusi, prin statiunile de pe Valea Prahovei am si fost in situatia de a merge ft incet.

Am ajuns la un consum mediu de 5,6 l/100 km, ceea ce mi se pare extraordinar de bine tinand cont ca am si traversat muntii de 2 ori.

Psihic cum ai rezistat? :)

P.S.: pe munte si eu consum mai putin, viteze mai mici, pe urcare nu consumi foarte mult in plus, in timp ce coboririle le poti face in frana de motor (daca nu e drum de viteza).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 985
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Asta cu roata de rezerva e ok! N-am mai auzit-o... Si nici lichidul de parbriz nu e necesar, restul daca sunt pe min, e ok! Plinul niciodata, doar cate 50 de lei o data la pompa. Si economisesti cred

Desi ce ai scris mi se pare o ironie ieftina si gratuita, o sa-ti dau cateva motive - de la primele alimentari mi s-a parut ca am un consum real mai mare decat cel afisat pe CB, tinand evidenta reala

Roata si scaunele care nu sunt folosite. Si torpedoul sa fie gol

Posted Images

Just for the fun of it.... :)

Astazi a trebuit sa fac cateva drumuri scurte(2-3km sau mai putin pe alocuri) care au insumat vreo 12 km parcursi pe 4X4 lock din cauza minunii de afara iar media de consum pe aceasta distanta(resetasem aseara CB cand am ajuns acasa) este de fix 17 % :baby:

Era de asteptat tinand cont ca mai sus de treapta a 3-a nu am urcat ba chiar si aia mai rar ca am avut de mers mai mult pe stradute laturalnice care nu au fost curatate si asa cum spuneam mai sus cei 12 km au fost facuti cu mai multe drumulete f scurte.

Pe de alta parte all season+4X4 lock a rulat fara probleme prin zone cu zapada de 20-30 cm. Se mai simtea pe ici pe colo ca dadea sa fuga sau chiar mai fugea cate putin de fund prin curbe stranse insa se redresa f repede si usor.

Link spre post

Astazi a trebuit sa fac cateva drumuri scurte(2-3km sau mai putin pe alocuri) care au insumat vreo 12 km parcursi pe 4X4 lock din cauza minunii de afara iar media de consum pe aceasta distanta(resetasem aseara CB cand am ajuns acasa) este de fix 17 % :baby:

Prin ce zona a Bucale-ului te-ai dat tu de ai avut nevoie de LOCK? Cred ca pe la mine prin Pantelimon e zapada ceva mai mare decat in oras. Ca deh... pe-aici intra/iese vantul din Bucuresti :)

Incearca... Incercati cu totii sa mergeti pe AUTO, nu pe LOCK, caci ceea ce se-ntampla afara nu-i de LOCK... e, pe alocuri, de putin mai mult "SPAN"

Azi am vazut vre-o 5 BMW-uri pe strada... crezi ca dac-ar stii ca mergi pe LOCK ar rade de tine?

Link spre post

Multumesc pentru sfat, voi merge/incerca oricum si pe Auto.

Personal ma intereseaza putin spre deloc ce ar zice X sau Y. Cand am avut masina fara 4X4 aia era si ma descurcam asa cum se putea(chiar si cu tractiune spate unde-a fost cazul apropo de bmwuri) dar daca tot am posibilitatea acum sa folosesc 4X4..de ce nu ? :) Mai ales ca nu am cauciucuri de iarna ci all season am preferat sa stiu eu ca 4X4 este la treaba permanent.

Zona este Drumul Taberei insa nu bulevard pentru ca pe acolo e decent in schimb pe stradutele din spatele blocurilor este minunat cu 20-30 cm zapada si sleauri in care trebuie sa te bagi sa mai faci loc la unul, altul, etc

Nu sunt vreun priceput in 4X4 dar cel putin pentru siguranta mea si a celor din jur am considerat ca e mai bine sa "ma dau" cu 4X4 lock.

Link spre post

Multumesc pentru sfat, voi merge/incerca oricum si pe Auto.

Personal ma intereseaza putin spre deloc ce ar zice X sau Y. Cand am avut masina fara 4X4 aia era si ma descurcam asa cum se putea(chiar si cu tractiune spate unde-a fost cazul apropo de bmwuri) dar daca tot am posibilitatea acum sa folosesc 4X4..de ce nu ? :) Mai ales ca nu am cauciucuri de iarna ci all season am preferat sa stiu eu ca 4X4 este la treaba permanent.

Zona este Drumul Taberei insa nu bulevard pentru ca pe acolo e decent in schimb pe stradutele din spatele blocurilor este minunat cu 20-30 cm zapada si sleauri in care trebuie sa te bagi sa mai faci loc la unul, altul, etc

Nu sunt vreun priceput in 4X4 dar cel putin pentru siguranta mea si a celor din jur am considerat ca e mai bine sa "ma dau" cu 4X4 lock.

Nu e vb de siguranta sau altceva... e vb de faptul ca daca mergi prea mult in LOCK pe frigul acesta si, incalzindu-se zona de electrocuplaj, este posibil sa se faca condens si sa inghete! Electronica cu condensul si cu frigul nu fac casa buna!

Link spre post

Dacă tot a deviat puțin discuția, m-am distrat azi pe seama unui Mercedes care încerca să plece de pe loc pe o străduță cu o mică pantă... S-au învârtit roțile pe loc vreo 5 minute până a început să înainteze ceva... 3 mașini mai în spate, unde nu era încă pantă, și toți se simțeau viteji încă, era un BMW care adormise cu mâna pe claxon...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...