Sari la conținut

Postări Recomandate

Eu am pus benzina Rompetrol 99 (sau 98 nu mai stiu) si am fost foarte foarte multumit de cum mergea motorul. Parca si consumul s-a micsorat. Dar dupa ce am consumat jumatate de rezervor am sesizat ca masina merge tot ca inainte si consumul si-a revenit. 12,1 in oras.

Rezervorul urmator va fi Efix 95.

Motoarele noastre nu prea stiu sa faca diferenta intre combustibil obisnuit si cel premium. Sa fi avit un motor care sa se invarta in jur de 200CP ai fi observat diferenta. (facusera britanicii un astfel de studiu la un moment dat)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 985
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Asta cu roata de rezerva e ok! N-am mai auzit-o... Si nici lichidul de parbriz nu e necesar, restul daca sunt pe min, e ok! Plinul niciodata, doar cate 50 de lei o data la pompa. Si economisesti cred

Desi ce ai scris mi se pare o ironie ieftina si gratuita, o sa-ti dau cateva motive - de la primele alimentari mi s-a parut ca am un consum real mai mare decat cel afisat pe CB, tinand evidenta reala

Roata si scaunele care nu sunt folosite. Si torpedoul sa fie gol

Posted Images

M-am luat dupa un tabel publicat undeva aici pe forum si in care se facea comparatie intre diferitele tipuri de benzina de pe piata. Din cate imi amintesc testele s-au facut pe o masina honda si pareau (ce; putin pentru un necunoscator) foarte profesioniste.

Link spre post

Nu am comparat eu castraveti cu pepeni, altii au muscat ceea ce au scris niste ziaristi francezi, au inhatat-o din zbor cu eleganta.

Aici ai dreptate.

Eu parca sa zic ca atunci cand ii bag motorina d-aia mai buna de la Petrom, are mai mult zvac. Da' se si consuma mai repede, mi-a iesit diferenta in numar de kilometri aproximativ cu o treime mai putini. Ce-i drept am facut masuratorile astea o singura data si nu foarte foarte precis, deci ar trebui sa repet experimentul ca sa pot zice exact.

Link spre post

Iată concurenţii…iată clasamentul

Cu numai 0,48 €/km în primul an de rulare la 10.000 km/an, SUV-ul low-cost se situează înaintea unor modele de maşini mici, cum ar fi Peugeot 107 sau Smart, care au în cel mai bun caz un preţ de cost pe kilometru de 0,55 €. Şi Dacia Sandero, cu 0,50 €/km, depăşeşte Audi A1 (0,92 €) sau Mini (1,29 € în cazul Mini Cooper S).

Salutare tuturor. Am citit ,,clasamentul'' din Gandul si nu pot sa nu remarc (inca o data) neprofesionalismul jurnalistilor. Nu ni se spune care este structura asa zisului ,,cost de exploatare''. Eu va expun ceea ce consider a intra in costul de exploatare pentru masina mea: benzina, asigurare,impozit, revizie. Am luat anul 2011. Deci:

- am parcurs in 2011 6600 km cu benzina in valoare de 3276 lei

- asigurarea a costat 430 lei

- revizia de 1 an 482,09 lei

- impozit 68 lei

Total 4256 lei adica 945.8 euro (curs 4.5). Cost pe km (uimitor, nu ? ) 0.14 euro !

Voi face o analiza si pe GPL cand fac un an (in iulie). Astept alte opinii de la alti utilizatori. O zi buna tuturor !

Link spre post

Dar pretul masinii nu ar trebui sa intre si ala pe undeva la calcul? Sau n-ai dat bani pe ea?

Am dat bani pe ea, bineinteles. E vorba de cost operational. Dar sa zicem ca punem si pretul masinii. Sa luam 200 000 km perioada de viata a masinii. E rezonabil, bine intretinuta. Deci cam 20 ani la 10 000 km/ an. 14000 / 20 ani inca 700 euro pe an. Adica 7 centi pe km. Deci 0, 22 euro / km in total. Veti spune ca in 200000 cade tabla, cauciucuri etc. Corect, dar asta se intampla la toate masinile. Si puteam foarte bine sa merg pe jos sau cu bicicleta !

Link spre post

Dar din moment ce se mentiona un articol in care se comparau prune cu rosii, exista diferente si la preturile la cauciucuri, etc intre ele. :) Si 20 de ani mi se pare enorm de mult pt Duster, mai rezonabil ar fi sa luam in calcul ca si timp de viata perioada pana cand se incadreaza ca vechime la programul rabla.

Link spre post

Calculul de amortisment al unei masini se face pentru 200.000 km sau, maxim 8 ani (durata de viata).

Acum, daca faci 10.000 pe an si o amortizezi in 8 ani s-ar parea ca-ti bagi un cost de amortizare pe km de te doare capul.

La toate costurile se mai adauga si un pret de vanzare (SH) aproximat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...