Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

• 2 weeks later...

In asteptarea dusterului facelift, cautam ceva anvelope de iarna si am mai multe variante.

Ar fi o varianta ieftina SEMPERIT Speed grip 2 la 1500 setul. Am vazut cateva teste si ies binisor. In plus, sunt foarte silentioase(69 fata de 72 cat au Continentalurile stock).

Varianta de top ar fi NOKIAN WR SUV 3 la 2000 setul. Acestea au caraceristici mai bune pe hartie(C la carburant si tot C la adetenta pe ud), in plus vin cu niste inovatii si sunt speciale pentru SUV(nu stiu la cat ajuta in conditiile in care voi face 80% din drumuri pe asfalt). Dezavantajul ar veni de la zgomot(au 72 db la fel ca cele stock)

Celelalte variante in jurul sumei de 2000-2100: Dunlop 4D, Goodyear UB 8, Continental CrossContactWinter, toate marci premium insa cu caracteristici pe hartie inferioare Nokianului.

Intrebarea mea este: ce recomandati din cele enumerate mai sus(pot fi si altele omise de mine)? Este importanta sa iau o anvelopa dedicata SUV chiar daca merg foarte mult pe asfalt?

PS: ca si o curiozitate, am gasit un test facut desigur de germani in care anvelopele continental cu care vine incaltat Dusterul au iesit pe primul loc .... la anvelope de vara pentru SUV-uri. Si eu care imi puneam baza pe ele pentru la iarna. :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In asteptarea dusterului facelift, cautam ceva anvelope de iarna si am mai multe variante.

Ar fi o varianta ieftina SEMPERIT Speed grip 2 la 1500 setul. Am vazut cateva teste si ies binisor. In plus, sunt foarte silentioase(69 fata de 72 cat au Continentalurile stock).

Varianta de top ar fi NOKIAN WR SUV 3 la 2000 setul. Acestea au caraceristici mai bune pe hartie(C la carburant si tot C la adetenta pe ud), in plus vin cu niste inovatii si sunt speciale pentru SUV(nu stiu la cat ajuta in conditiile in care voi face 80% din drumuri pe asfalt). Dezavantajul ar veni de la zgomot(au 72 db la fel ca cele stock)

Celelalte variante in jurul sumei de 2000-2100: Dunlop 4D, Goodyear UB 8, Continental CrossContactWinter, toate marci premium insa cu caracteristici pe hartie inferioare Nokianului.

Intrebarea mea este: ce recomandati din cele enumerate mai sus(pot fi si altele omise de mine)? Este importanta sa iau o anvelopa dedicata SUV chiar daca merg foarte mult pe asfalt?

PS: ca si o curiozitate, am gasit un test facut desigur de germani in care anvelopele continental cu care vine incaltat Dusterul au iesit pe primul loc .... la anvelope de vara pentru SUV-uri. Si eu care imi puneam baza pe ele pentru la iarna. :)

Este atat de perceptibila diferenta de zgomot de la 69 la 72 db incat... Hai sa fim putin seriosi! Mai multi decibeli cred ca ai de la antena radioului!

Chiar daca mergi mai mult pe asfalt, tot un suv/crossover se numeste, iar anvelopele sunt impartite pe categori de autoturisme. E-adevarat ca pentru 500 ron si 3 db diferenta ai putea sa-ti iei niste anvelope de turism iar atunci cand vine iarna, sa te-ntrebi de ce nu-mi merge ca lumea masina ca doar eu am si 4x4 si... doar ce mi-am pus si anvelope de iarna!

Link spre post

@psystem Ce top ai vazut la nemti si care dintre anvelopele stock erau pe primul loc? Presupun Continentalurile...ca si eu sunt curios.

Eu mi-am luat Blizzak-uri pe baza topului asta http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_winterreifen_Test_215_65_R16.aspx

Eu nu simt zgomot suplimentar fata de cele stock (eu am Michelin-uri) deci de la 69 la 72 nu cred ca e sesizabil pt tine.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...