Sari la conținut

Duster sau noul Sandero Stepway?

Postări Recomandate

Acestea fiind spuse eu marturisesc ca, cel putin pana le voi retesta pe amandoua, raman la Duster pentru:

Potenta 4x4, spatiu interior, pozitie mai inalta la volan, confort mai mare la rulare (Trebuie sa fie mai mare avand in vedere suspensiile de care vorbeam, masa usor mai mare, dimensiunile mai mari si chiar rotile mai mari).

Chiar daca probabil majoritatea zonelor off road in care voi folosi Duster ALTCINEVA le-ar putea accesa aproximativ la fel de lejer cu un Stepway 2 sunt convins ca eu nu as baga Stepway-ul cel putin la fel de des in zonele respective pentru ca intotdeauna as avea un blocaj psihic creat de intrebari gen "Dar oare poate? Pana la urma e un crossover 4x2...E o masina de asfalt cu ornamente...Nu cred ca e facut pentru asta"

Pierd in schimb placerea (cel putin vizuala) in interior pe care ti-o da minunatul bord de pe Stepway 2 si cei 6000 de iepuroi...Sau mai bine zis vreo 600 de RON lunar in cazul meu dat fiind faptul ca o sa achizitionez masina prin leasing sau credit auto.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 95
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca orice masina dintre cele doua ti-ai lua tot o sa-ti para rau, solutia este sa o cumperi pe cea mai ieftina: o sa-ti para rau pe mai putini bani.   Din cele aratate de ddalcu eu inteleg ca ii pl

E frumos stepway dar eu as alege tot duster. Inaltime anvelope duster 215x0.65 = 139.75 mm R16 Inaltime anvelope stepway : 205x0.55 = 112.75 mm Anvelopele de duster sunt mai inalte cu 2.7 cm cee

Referitor la suspensii, Dusterul are suspensii medii, nu sunt chiar asa de moi - asta fiind parerea mea desigur ca propietar de Logan si de MCV, deci am baza de comparatie - iar in viraje pot sa spun

Si ar mai fi o chestiune de luat in considerare:

Unii oameni (foarte multi in Romania, mai putini in alte tari cu nivel de trai mai ridicat) sunt interesati de conceptul "masina = simbol al statutului material". Personal nu sunt interesat de acest aspect. Din contra, consider ca este mult mai sanatos sa ai un "low profile" chiar daca banii iti permit mult mai mult.

Dar nu trebuie sa negam ca exista acest interes (se poate numi si "snobism") in special in Romania unde ecourile comunismului si a lipsurilor materiale ale inaintasilor nostri se simt inca destul de puternic.

In acest context cred ca Duster iti ofera si o usoara "ridicare de statut" comparativ cu Stepway 2. Asta pentru ca multi habarnisti din jurul nostru considera produsele Dacia niste gunoaie (multi sunt de-a dreptul socati sa afle ca Dacia pune la dispozitie ABS sau ESP...Nu s-au interesat niciodata pentru ca le-a fost confortabil sa considere o caruta cu caroserie orice produs Dacia) Senzaia de gunoi in mintea lor este perfecta atunci cand privesc o Dacia din clasa compacta (Logan si Sandero) sau chiar monovolum (Lodgy si Dokker) dar perceptia le este puternic zdruncinata de un Duster pentru ca stiu ca este un SUV. Prin urmare simt ca un "gunoi" din clasa SUV produs de Dacia costa cat o compacta NOUA de genul celor pe care ei si le aduc din Germania in celebra psihoza cu masini de 10 ani si doar 15000 de km care au apartinut unei bunicute care le folosea doar Duminica pentru a merge la biserica... :)

Link spre post

Dacia costa cat o compacta NOUA de genul celor pe care ei si le aduc din Germania in celebra psihoza cu masini de 10 ani si doar 15000 de km care au apartinut unei bunicute care le folosea doar Duminica pentru a merge la biserica... :)

Iarasi incurcam locrurile.

- compacte noi nu prea se aduc din afara, sau foarte putine

- compacta noua cu dotarile spre cele ale Dusterului bate peste 22 mii ( Duster 18-19 )

- alea ale bunicutelor nu intra in socoteala fiindca;

1. cea mai buna masina = masina de firma

2. urmatoarea in categoria cea mai buna masina = masina noua

3. de aici putem discuta modele, versiuni, preturi, piete etc.

Pace!

Link spre post

discutia este putin ciudata pentru ca sunt doua masini din clase diferite, chiar daca d.p.d.v. vizual ele seamana.

este ca si cum ai compara un touareg 4x4 cu un tiguan 2x4.

intreaba-te daca ar fi sa alegi intre cele doua modele de mai sus ce ai cumpara.

(nu stiu daca exista touareg 2x4)

Link spre post

Greu cu scrisu.Pentru mine se imparte problema fix in 2, vreau 2x4 iau sandero sau altceva, pentru 4x4 iau Duster ca nu ma indur sa dau mai mult.

Suspensiile de passat, apropo de discutia de mai devreme erau net superioare, amortizoare pe gaz, tot felul de bare de torsiune si alte traznai super scumpe compun o "armonie" care iti protejeaza foarte bine integritatea. Cauciucuri mai late de 16". Cand am sarit peste nenorocirea aia de asfalt lasat de "inteligentii" de la drumuri in mijlocul soselei am paradit bara, scutul, si o gramada de plastice, initial am crezut ca s-a rupt roata., atat de puternic a fost socul, si totusi cand am verificat geometria rotilor pe computer era perfecta. Deci suspensia e calculata de niste oameni destepti. In 3 ani am reusit doar sa ii paradesc 4 bucsi si o geanta de aliaj zgariata in lateral ca nu am putut sa ma abtin sa merg doar pe asfalt, am mers inclusiv pe un drum forestier cu ea, ca doar nu o tineam de bibelou. Dar ca te cam doare sufletul...

Mie personal 16.5k euro mi se pare o suma destul de mare pentru o masina marca dacia. 18.5k deja ma ia cu fiori. Pur si simplu dusterul mi-a placut dar sincer nu cred ca face atat. Si imi place si in continuare foarte mult. De, placerea se plateste.

Consumul ala de 4 mixt e chiar atragator la sandero. Mai ales in perioada asta de recesiune economica.

@jay lasa suspinele :) . Tu chiar te-ai bucurat din plin de masina ta.

Daca tii strict la partea economica un sandero sau chiar un logan e o solutie mult mai ok.

Link spre post
  • 2 weeks later...

E frumos stepway dar eu as alege tot duster.

Inaltime anvelope duster 215x0.65 = 139.75 mm R16

Inaltime anvelope stepway : 205x0.55 = 112.75 mm

Anvelopele de duster sunt mai inalte cu 2.7 cm ceea ce se simte foarte mult si uzeaza mai putin componentele suspensiei.

Pe unde am fost eu cu dusterul si asta fara a cauta aventura stepway murea de multe ori.

Am prins de exemplu lucrari de asfaltare si devierea drumului a fost facuta prin albia crisului repede pe drum improvizat, am prins inzapezire unde toate masinile 4x2 cu anvelope de iarna au ramas impotmolite si am si tractat doua pe deal in sus, am prins blocaj de drum cand am fost nevoit sa ocolesc pe un drum pe care numai carutele si tractoarele il practicau cu o coborare atat de abrupta incat am coborat in 4x4 lock cu frana de motor pe 4 roti, am folosit duster-ul pe post de tractor - am taiat crengi de copaci ce erau deasupra casei si le-am tras cu duster-ul sa nu cada pe casa. Dusterul mai are avantajul ca poti transporta sus atat pe bare transversale cat si in interior obiecte lungi.

Am fost pe drumuri unde am folosit la maxim unghiul de atac si unghiul de rampa.

Cand era criza de locuri de parcare am parcat in locuri unde nu se incumeta nimeni pentru ca nu mai iesea de acolo.

As putea mult sa vorbesc de duster, e o masina minunata si nu ma tem cu dusterul decat de offroad-erele adevarate.

Nu am fortat limita si situatiile in care am fost si am iesit cu usurinta cu duster-ul au fost situatii reale, tipice unei tari ca romania.

In final: cat voi trai imi voi cumpara numai duster daca pastreza calitatile offroad.

Link spre post
  • 4 months later...

- Eu as merge pe stepway

- e mai ieftin, toti zic ca ce vor face cu dusterul, dar sincer ti-e mila de el la fata locului

- ai avut logan si stii bine pe unde poate trece, cuplul la stepway e ca la duster, garda la sol e la fel, zicea cineva de cauciucuri cu 2 cm mai mari la duster, super le vei simti din plin :)).

- singurul minus cred si sunt sigur vor fi suspensiile - la duster sunt moi, bune la offroad dar la viteza in curbe se simt prost aceste suspensii

- tu te trebuie sa te gandesti: merita sa dai 6000 de euro pe 4x4 si pe un pic de spatiu in plus la portbagaj (habitaclul are cam ACELASI spatiu)?

- mai zicea cineva ca dustesrul are CP putere in plus. Ei bine NU e asa. Imparte masa dusterului la 110 si masa la stepway la 90 CP si vezi cate kg pe cal putere iese? In raportul asta vezi puterea nu numarul cailor dau puterea la 2 masini de greutati diferite.

- la stepway ai designul, dotarile si pretul ca si plusuri.

- daca vrei sa te cateri pe munti, sa nu strangi din dinti la drumuri nasoale si cand iei gropi, sa te doara in banana ca o zgarii de crengi de copaci si alte dinalea si daca stii ca vei dezvolta o pasiune pentru astfel de drumuri du-te pe duster. Daca nu, ia stepwayul. Pentru excursii la munte ai garda la sol la fel si aia e indeajuns. Sa ne zici ce ai ales!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...