Sari la conținut

Probleme indicator consum

Postări Recomandate

Eu m-am obisnuit cu "pacaleala" indicatorului.. De mult nu il mai iau in seama.. De exemplu, de la ultimul plin, de dupa IND, am tot "full" dupa ce am mers zilnic cu masina. Dupa ce se duce prima liniuta, scade vertiginos, cam 1-2 liniute pe zi la drumurile mele, deci stiu ca dupa ce nu mai am full, mai am cam inca 1 saptamana pana la plin. Toata lumea care se urca la mine in masina si vede indicatorul "ooo.. mergi cu plinul facut".. de unde.. o fi jumate probabil.. :)

Sotia a luat masina intr-o zi, cu 4 liniute la motorina, si dupa un drum scurt pana la cumparaturi s-a intors cu 2. M-a sunat speriata.. "Esti nebun!? Cat consuma masina ta? E hummer?!"

@t0rquemada - Din informatiile tale, a aparut pt PH1 un update decent care rezolva corect problema? Ca daca e tot vreo mermeleala cum au fost updaturile de ECU la PH2, mai bine ma lipsesc...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 393
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Defapt ai făcut ceva, ai consumat din carburantul din rezervor - suficient cât să facă recalibrarea singur.

Eu la toate masinile detinute in peste 33 de ani am alimentat pana la primul “click” al pompei si nu am vazut “becul rosu”, lucru valabil si la masina actuala: alimentare pana la primul click si cand

Dacă în loc de L/100km ai km/L atunci: a) cineva s-a jucat aiurea b) mașina e de afară, dintr-o tară cu km/L - cam greu e teritoriul european   Se rezolvă din diagnoză.

Posted Images

La mine "se blocheaza" o perioada destul de lunga la jumatate sau putin peste jumate si apoi scade vertiginos, 1 liniuta/zi, cateodata si 2 liniute pe zi :) chiar daca fac aproximativ acelasi numar de km zilnic.

De cateva zile bune ramasese la 1 liniuta peste jumatate, in weekend a scazut 1 liniuta si-a ajuns la jumatate, azi dimineata a mai scazut 1 si-am ramas cu 3 liniute asta in conditiile in care dinainte de weekend in rezervor mai aveam aproximativ 18-20 litri, tot cam aceasta cantitate ramanand si acum(nu am facut cine stie ce drumuri zilele trecute)

Cum isi face el calculele cu acele liniute god knows dar nu ma bazez pe ele, ma raportez la numarul aproximativ de kilometri pe care-i mai pot parcurge luand in calcul media din acel moment de pe CB si cum aproape niciodata nu las acea medie sa scada sub 100km asta inseamna ca am cam tot timpul ~10.5-11.5 litri in rezervor, asta fiind media mea uzuala prin Bucuresti.

Link spre post

Devine enervant la un moment dat. De doua ori mi-am luat teapa pot spune. Am parcat cu rotile de pe partea dreapta pe trotuar iar cand sa plec mai aveam 2 liniuțe, fug repede sa pun benzina cand surpriza a încăput îndesat abia de 50 de lei. Alta data am mers cu full la benzina cam o săptămana si nu mai scădeau iar cand sa plec de la servici vinerea, mai aveam 3 linii. Stau si ma întreb daca este o problema de la producător de ce nu cheamă in service lotul cu probleme si doar câteva? Dar.... bine suntem in România si cam asta ne ocupa tot timpul....

Link spre post

@fnicolau, ai idee de un pret informativ la sonda aia ? Eu era sa raman in pana prostului cand am venit de la IND. E si vina mea ca eram optimist privind consumul si ma bazam pe indicatia de cati litrii a consumat, dar poate ca eram mai atent avand o indicatie de nivel mai aproape de adevar. Am mers 50km cu becul aprins si un morcov care crestea pe masura ce ma afundam in drumul comunal ales.

post-3261-0-99272200-1442226123_thumb.png

Link spre post

Eu era sa raman in pana prostului cand am venit de la IND. E si vina mea ca eram optimist privind consumul si ma bazam pe indicatia de cati litrii a consumat, dar poate ca eram mai atent avand o indicatie de nivel mai aproape de adevar. Am mers 50km cu becul aprins si un morcov care crestea pe masura ce ma afundam in drumul comunal ales.

In Hitias este PECO la iesirea catre Buzias - asa ca info - ca tu ai facut dreapta inainte sa iesi din sat ca sa mergi la Sarbova.

Link spre post
  • 3 months later...

Incerc sa raspund aici pt a fi in zona mai apropiata de subiect, desi am doar de adaugat o observatie initiala legata de afisajul de consum:

Saptamana trecuta am facut ITP, si am vazut ca mi-au resetat CB sau probabil ca au umblat la soft. ... dupa 300 km parcursi incepe sa imi arata valoarea exacta si scade din acele pavele. Intr-un final circul cam 500, 550 km chiar daca mie imi arata 350 sau 390 km. ...

Ai facut ITP la service Dacia, eventual cuplat cu o revizie? ca in rest nu mi s-ar parea normal sa umble altii la software...

Eu tot ce pot sa iti spun din ce am observat la mine:

- pana acuma tot timpul am facut plinul oricat de multa / putina benzina aveam ramasa in rezervor

- ieri am bagat doar vreo 12 litri si mai aveam doar 2 linii (aia de "rezerva" plus una)

- dupa alimentare nu a crescut deloc nivelul pe indicator !?!

- dupa cca 15 km parcursi prin oras la un moment dat arata 3 linii

- inca nu am verificat autonomia estimata, o sa ma uit mai cu atentie si daca e ceva revin cu un update

@torquemada avea un hint acum cateva post-uri pe tema asta:

"Problema e că la ph2 ai rezervor de 50L iar indicatorul pe 8linii indică 45L(așa e gândit), iar în momentul în care consumi jumătate de liniuță acesta se stinge, dând impresia de "consum"."

Link spre post
  • Mak changed the title to Probleme indicator consum
  • Mak pinned this topic
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...