Sari la conținut

Postări Recomandate

Bun... revin cu noutati.: dupa cum mi-am pus in cap, astazi am avut ceva timp liber si am dat jos capacul de protectie superior de la motor, cu scopul sa verific rezistentele la injectoare, daca se pupa cu cele din materiale oferite cu bunavointa de catre Gil26, caruia ii multumesc inca o data! Nici nu-l dau bine jos, ca deja vad ceva suspect: firele care vin din cablajul principal catre injectorul mr.3 erau pozitionate execrabil, fara a fi izolate si frecau direct de capacul de chiulasa... Si nu mare mi-a fost mirarea sa vad cablul verde ca are izolatia roasa pana la conductorul multifilar de cupru! Similar, dar ceva mai putin s-a intamplat si la un cablu de la injectorul 2, acolo abia a inceput sa se vada sarma. 

Deci incepe sa se lege cu rezultatul ''diagnozei oficiale'' facuta la reprezentanta Dacia, de unde reieseau defecte pe circuitul de comanda al injectoarelor 1 si 3. Numai ca, ''expertul'', mi- a dat rapid diagnosticul de injectoare defecte la cil.1 si 3...

Am masurat cu aceasta ocazie si valorile rezistentelor bobinelor la injectoare si valorile au iesit identice la toate 4, mai exact 199  K ohm, exact la mijlocul plajei de valori de referinta ( 150 - 250 K ohm).

Ca o remarca personala, trista si de final: este o masina buna Dusterul, de aceea l-am si luat, dar ce este romanesc la el, lasa de dorit, exact ca la antica Dacie 1300, unde tot timpul se strica cate ceva si aveai de bricolat. Este inadmisibil sa faci o izolatie de 2 lei, cu banda izolatoare cheap, tocmai la cablajul injectoarelor, supus la caldura, vibratii si frecari. Nu numai ca acele 2 fire de final nu ar fi trebuit sa fie lasate libere, dar, mai mult, izolatia acelui cablaj trebuia facuta obligatoriu cu banda panzata, cum are orice masina care se respecta, dar s-a facut economie, fiindca aceea este de 10 ori mai scumpa decat banda izolatoare ordinara, de plastic... Dar...deh... las' ca merge si asa, ar zice Dorel.

Am atasat poze si sper sa fie utila pe viitor aceasta informatie, altor posesorii de Duster PH2 Euro 5, fiindca sigur ''asa face toate'', mai devreme sau mai tarziu. Eu v-as recomanda chiar sa verificati preventiv cablajul injectoarelor si sa-l izolati profi, cu simt de raspundere, pentru a nu in situatia mea.

WhatsApp Image 2022-01-04 at 20.52.28.jpeg

WhatsApp Image 2022-01-04 at 20.51.42.jpeg

Editat de tynn23
  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 404
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Senzor supraalimentare turbo, ăsta te interesează, restul nu contează. E motor K9K658.

Din păcate unii confundă forumul cu grupurile de feisbuc, postând cu un total dezinteres pentru regulament și etichetă (profil, topic prezentare ), așteptând să li se repare mașina singură sau să repa

Am rezolvat dupa mai multe incercari si chiar si test la Dacia. La ei aparea eroarea DF054, dar a trebuit luata problema prin testare. Initial inlocuit traductorul de presiune EGR, apoi se depistase

Posted Images

Din câte știu eu, cablajul acolo este înfășurat cu bandă textilă. Și chiar dacă nu ar fi, nu are cum să frece pentru că fixarea se face prin cleme care țin fix cablajul, tocmai pentru a nu freca.

Iar ca nota informativă :

Motorul 1.5 dCI pe care îl ai tu este același din 2012 până acum, pe toată gama Dacia, mai ales în zona respectivă. Sunt mici modificări, însă motorul în sine e același. Indiferent că vorbim de Duster 1 PH2, Logan 2, Sandero 2, MCV 2, Dokker sau Lodgy.

Gândește-te câte Dacii, mai ales diesel, s-au vândut de atunci până acum și câte ar fi trebuit să rămână pe drumuri din cauza acestui defect comun, mai ales că multe au depășit cu siguranță 100.000 km, unele chiar în regim off-road ( cele de la Petrom mai ales ). Nu mai vorbim de vechime...

În încheiere, în reprezentanțe, 99% sunt schimbători de piese, nu ingineri electrici  sau mecanici. 

Link spre post

Corect si subscriu, nu cred ca este bine sa generalizam, cauzele unor probleme tehnice pot sa fie comune dar pot sa fie si particulare, ex tinand cont ca masina colegului este SH destul de probabil ca s-a “umblat” anterior pe acolo, martorii (inclusiv erorile) pot sa fie generate de mai multe cauze tocmai de aceea trebuie facute verificarile necesare (unele preliminare mai simple sau altele mai complicate ce necesita diagnoza, masuratori, circuite, etc.), cu putin timp in urma am vazut motorul unui coleg totul era “bandajat” pe acolo (inclusive conductele) iar el sustinea ca “nu s-a umblat la masina”, la masina mea motor K9K626 toate firele conexiunile mufele etc. sunt izolate conform. Pe de alta parte insa cred ca orice experienta este binevenita si poate sa fie de ajutor si celorlalti mai ales ca asa cum bine s-a scris din pacate in unele reprezentante (sa fie clar ca nu ma refer la toate) sunt si doar “schimbatori de piese”.

PS: pe langa ce s-a discutat pe celalalt topic (discutia despre asta a fost in mai multe topice) pentru ca s-au mentionat masuratorile\verificarile pe langa procedura de diagnosticare, schema electrica, etc. mai adaug aici o captura cu pozitia pinilor pentru un injector (culorile firelor sunt in schema). Sa auzim numai de bine!

La 30.12.2021 la 9:35, Gil26 a spus:

@tynn23 nu stiu daca “o parte din mister s-a elucidat”, martorii aceia se pot “aprinde” din multiple\diferite cauze, apoi asa cum bine s-a scris anterior incarcarea pilotata si gestionarea energiei sunt mai complexe (dar si o baterie “necorespunzatoare” poate genera diferite erori “interesante”), insa “mersul neregulat al motorului” este o alta lunga discutie iar erorile respective trebuie diagnosticate corespunzator, cine a facut diagnoza avea informatiile necesare iar aceasta nu inseamna doar citire\stergere erori trebuie facute verificarile necesare (unele si in functionarea motorului prin parametri\stari corespunzatoare, circuite electrice…) indentificate cauzele, etc…atasez doar ca info un extras din procedura referitoare la DTC020325 injectorul3 pentru masina colegului dar reiterez ca analiza injectiei (K9K) uneori poate sa fie mai complexa.

Injectoare1.png

Injectoare2.png

Captura1.png

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post

La fiecare evoluție, s-a adăugat ceva și s-a scos altceva: niște mesh peste furtune și bandă textilă (atenție că e de 2 tipuri simplă și antităiere !) antităire pe anumite porțiuni de cablaj dar secțiunea firelor e mai mică (rezultat fix pix) și pe unele mufe "fixatori" de copex/cablaj

Link spre post

@PufarinaUcigasaAr fi bine daca chiar a umblat cineva la masina si a refacut izolatia cu banda izolatoare ordinara, dar ma indoiesc... Asta putem vedea doar daca vor fi alti colegi curiosi/ ingrijorati de aceasta problema si vor desface si ei capacul de motor, punand poze cu cablajul injectoarelor.

@t0rquemadaE clar ca o sa incerc sa fac o izolatie cat mai profi, ca doar o fac pentru mine si m-a pus rau pe jar problema asta...

Una peste alta, sper ca asta sa fi fost singura cauza a problemei, insa o sa desfac tot izolerul de pe cablajul principal, sa ma asigur ca nu mai sunt si alte surprize ascunse.

Multumesc tutror celor care au scris  (inclusiv celor care m-au luat peste picior :)) si sper inca o data ca i-am dat de cap si ca poate va ajuta si altora  experienta mea!

Link spre post

Dacă banda izoler nu prezintă semne că e scoapta, dă direct peste ea banda textilă.

Și ar fi bine să lucrezi cu bateria deconectată complet - atât + cât și -. Iar dacă tot deconectezi bateria, să fii sigur că ai la îndemână codul radio 😅

Link spre post
Acum 7 ore, tynn23 a spus:

Asta putem vedea doar daca vor fi alti colegi curiosi/ ingrijorati de aceasta problema si vor desface si ei capacul de motor, punand poze cu cablajul injectoarelor

Asa e si la mine -- se vede in poze.

Nu pare sa fie fir gol pe undeva, dar banda s-a rupt pe alocuri. Am mai dat izoler si data urmatoare dau textila.

Parerea mecanicului e ca nu e de acolo -- nu par probleme desi izolerul ala clar nu e ce trebuie.

Numai bine!! Daca mai apare ceva pe partea asta anunt.

WhatsApp Image 2022-01-05 at 18.14.04.jpeg

WhatsApp Image 2022-01-05 at 18.13.28.jpeg

Link spre post
  • Mak pinned this topic
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...