Sari la conținut

Postări Recomandate

Nici la mine nu era in fata. Era in portbagaj, in compartimentul ala micut din dreapta unde e cricul si coarba. Dar probabil ca batea cumva de se transmitea zgomotul prin sasiul masinii de m-i s-a parut mie ca s-ar auzi de la trenul de rulare fata. Am mers azi destul ca sa fiu sigur ca nu se mai manifesta bataia. Raman greierii din montantul B, am fost pe la reprezentanta (trebuia sa ridic cartea de identitate a duster-ului) si a ramas ca la revizie sa ii caute pentru a fi anihilati.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 111
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu mai sprijini picioarele pe ele!

Daca auzi un zgomot (vibratie) in usa spate la anumite turatii sau drumuri mai proaste vezi ca s-ar putea sa fie de la capacul lampii de frana de pe haion. Eu asa am patit si a durat ceva pana sa desc

Va rog sa nu postati ironic, daca puteti ajuta cu o informatie scrieti, daca nu , nu faceti misto, se va lasa cu sanctiuni, multumesc pt intelegere.

Posted Images

E bine sa mergi la reprezentanta sa-i dea de cap.Eu prin 2010 cand l-am luat aveam niste greierasi in zona tablou bord.Demontat TdB si repozat un cablaj (de fapt un colier care fixa cablajul pe traversa de sub plansa bord).La anumite turatii intra in rezonanta si vibra pe spatele tabloului de bord.Se auzea doar fara lautari(radio) conectati.

Link spre post

Eu uneori am un zbarnait undeva prin usa, cred, sau asa am impresia, parca ar fi o tija de la inchidere care ar lovi in tabla usii, sau cel putin asa se aude. Si am mai auzit unul recent undeva prin bord, cand m-am intors de la mare pe portiune aia nasoala de drum, cand iesi / intri in bucuresti. Mi-am amintit de taicameo, cand zbarnaia bordul la 1300 si ii mai fu.ea cate un pumn :D Eu m-am abtinut.

Link spre post
  • 4 weeks later...

@Negura, acelasi zbarnait l-am constatat si eu, am scris despre el mai sus.

O sa fac un pic de off-topic, dar cum e si on-topic si e cam greu de separat in doua povestea urmatoare, scriu aici totul.

Si cum sunt greierofob, am zis sa ma duc la service sa ma plang de el. Si cum remarcasem si problema vibratiei coloanei de directie la viraj pe macadam/teren accidentat/piatra cubica, am zis sa ma plang si de ea. Si cum de asemenea constatasem vibratii in volan daca trageam de el stationat pe loc (mai ales daca rotile se afla pe o suprafata usor mai aderenta sau nu chiar plana), problema care si alti colegi de au constatat-o si se pare ca are la cauza o usoara subdimensionare a pompei de servo, hai sa o trec si pe asta pe lista.

Bun, zis si facut, sun intr-o zi de luni la reprezentanta, enumar problemele, mi se zice amabil ca sa vin cu ea de dimineata, ca sa aibe timp sa le verifice si sa le rezove pe toate, ma programeaza joi la 8:45. Ma prezint vesel la ziua si ora programata, enumar inca o data problemele, mi se cere cheia, talonul si nr de telefon, si mi se comunica amabil ca ma suna dansii cand e totul rezolvat. Nu mi se face fisa si nu mi se da nimic la semnat.

In jurul orei 13:00 ma suna de la reprezentanta ca sa vin sa iau masina, e totul ok. Neincrezator, intreb daca au constatat toate problemele enumerate de mine, daca au gasit sursa fiecareia in parte si daca sunt rezolvate. Da, da, mi se raspunde, e totul ok.

Ajung pe la 16:15 la reprezentanta, si mi se comunica inca o data ca masina e ok. Intreb, si cum s-au rezolvat. Raspunsul: simplu, masina nu are nimic. Atunci cer sa vina cineva cu mine sa verific ca macar la stationare cand trag de volan nu mai vibreaza volanul. Astept cateva minute, apare un domn din service, vine cu mine, constatam ca vibratia exista. Nu se facuse nimic la masina, binenteles. Iesim in test-drive (il las pe el sa conduca). La prima zona cu denivelari usoare usile vibreaza. Imi raspunde senin ca nu au apucat sa verifice vibratia reclamata si ca le-a iesit din minte sa cheme si pe cineva de la tinichigerie dupa ce au verificat vibratiile din volan (care se manifestasera inca inainte de la plecarea de pe loc). Gasim si o portiune cu denivelari in curba, apare si vibratia in coloana de directie cand sunt atacate denivelarile cu rotile cabrate.

Urmeaza lectia de mecanica, cum ca e totul perfect, dar asa e din constructie directia la Duster, este o masina mai "barbateasca", denivelarile drumului sunt transmise in coloana de directie si in volan, dar e totul normal, asa trebuie sa faca, nu e o problema tehnica, sa stau linistit. Intreb, ok, dar cu vibratiile din usi ce facem, tot asa trebuie sa faca? Mi se raspunde ca dansul e de la mecanica, nu stie, dar sa fac o programare pe tinichigerie si se rezolva.

Ajungem inapoi in reprezentanta, i se comunica receptionerului ca intradevar exista usoare vibratii in volan si joc in coloana de directie in situatiile descrise de mine, dar sunt perfect normale, mi-au fost explicate. Afirm si eu ca accept explicatiile, si, desi nu sunt extrem de multumit de ele, in cazul in care simptomele nu se agraveaza, pot trai cu ele.

Intradevar, din cele citite pe , nu eram singurul care sesizase jocul in coloana de directie si vibratiile in volan. Pentru joc in coloana ar fi trebuit schimbata caseta, dar cum jocul nu era puternic si de la voi, cei care mai aveti aceeasi problema, am inteles ca nu se agraveaza in timp, asa ca trec peste, iar partea cu vibratiile in volan datorate subdimensionarii pompei, problema care apare mai ales la relanti cand se trage de volan in stationare, nu prea exista solutie, asa ca trec si peste ea.

Readuc in discutie problema zornaitului in usa, sesizata si de @Negura, si sunt programat la tinichigerie luni (dupa cum am zis, era joi). Luni, adica ieri, duc iar masina dis-de-dimineata la ei. Sunt sunat in jur de 11:30, si sunt rugat sa vin sa ridic masina si sa mi se explice problema. Din exprimarea de la telefon stiam ca iar nu au facut nimic.

Ajung la 12:30 la ei, mi se cere sa astept sa vina colegul la tinichigerie care s-a ocupat de problema, apare dupa cateva minute, si imi explica destul de afectat ca asa fac toate. Ca si la Mercedes-urile noi e aceeasi problema, nu are ce sa-i faca. Cum ca de vina ar fi plasticul ecologic, si ca vibreaza niste nituri ce prind fata de usa si care ajung pana in foaia de tabla. Si ca daca vreau neaparat sa o rezolve, el o rezolva, da jos fata de usa, pune peste tot "lipici" (probabil un bi-compozit gen poxipol, dar termenul folosit a fost lipici) si o pune la loc, si nu va mai vibra in viata ei, dar si daca mai trebuie data jos fata de usa atunci se rupe tot pe acolo cand e data jos.

Am intrebat daca aceasta solutie este conform normelor de garantie Dacia, raspunsul a fost ca normal ca nu, si ca daca ma duc la un alt service candva si am o problema ce presupune demontarea fetei de usi, si mai sunt in garantie, reparatia fetei de usi ca urmare a ruperii elementelor de prindere nu va fi acoperita de garantie. Logic, doar. De asemenea, a sustinut foarte aprig ca nu exista nici o alta solutie pentru remedierea problemei. La intrebarea mea, dar de ce usa stanga nu face, raspunsul a fost simplu: va face si ea. Si va vibra si bordul cu totul la iarna. La sfarsit, m-a consolat: dupa ce o sa intre ceva praf in usa, o sa se depuna pe acolo si nu o sa mai scartie. Halal consolare.

Acum, vine intrebarea mea catre voi. Sa trec peste greierofobia mea, sa ignor zornaitul (inca nu este extrem de enervant, la drum in afara nu prea apare, pentru ca viteza face ca vibratiile din drum sa fie amortizate), sa accept si jocul din coloana de directie pentru ca sunt destul de multi care il au si aparent nu se agraveaza in timp, sau sa scriu la Vocea Clientului sa reclam nemultumirile mele?

L.E. Precizez ca si la a doua programare, la tinichigerie, nu mi s-a facut fisa de interventie.

Editat de DonQuijote
Link spre post

Eu zic sa reclami la Vocea Clientului. Dusterul meu nu are nici un zgomot sau scartaieli (are aproape 1 an) si nu bate coloana de directie cand merg pe denivelari.

Deci explicatia "asa fac toate" nu tine.

Mergi peste ei.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Editat de cosminium
Link spre post

@DonQuijote: Sunt de acord cu @cosminium, mergi peste ei. VC obligatoriu, dar eu as face o reclamatie si la OPC pentru faptul ca nu s-a facut fisa pentru nici una dintre "interventii", si problemele ridicate de tine nu au fost puse pe hartie. De asemena in momentul primirii masinii in service se face proces verbal de primire in care se trece kilometrajul, si se consemneaza eventualele zgarieturi, infundaturi etc pe care te pun sa semnezi inainte sa-ti ia cheile masinii - am impresia ca nu ai vazut tu asa ceva de la ei...

Trist.

Editat de timekruzer
Link spre post

La interventia de ieri, 25 august, la predare am fost intrebat despre kilometraj. Nu a verificat nimeni masina de zgarieturi sau alte cele, nici macar nu au fost sa o vada, mi-au cerut doar cheia si talonul. De semnat insa, nu am semnat nimic, si nu am vazut nici o fisa de interventie (greu de facut o fisa de interventie cand nu prea s-a intervenit, de altfel).

Amuzant este si statusul interventiei in contul meu MyDacia:

Urmărire reparaţie vehicul

Numar inmatriculare TM99GMR Reparator AUTOEUROPA RENAULT Ordin de reparatie 120067226 Data ordin de reparatie 08:39 25/08/2014 Data estimata de finalizare 08:36 25/08/2014

:)

Am trimis o sesizare, respectuoasa, la VC. Astept raspunsul lor cu nerabdare ;)

Editat de DonQuijote
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...