Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutări,

Ați apelat careva vreodată la servicii de înmatriculare de genul http://www.servicii-inmatriculare.ro/preturi/ ?

Citind lista cu alergătura care trebuie făcută, sunt tare tentat să apelez la o astfel de firmă și să scap de durerile de cap. Prețul nu mi se pare exagerat, până la urmă mereu timpul înseamnă bani :).

Grija mea e legată de ideea de a lăsa actele unor străini.

Aveți ceva experiențe pozitive/negative în acest sens? Ceva recomandări?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 187
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Da corect, greșeala mea.   Sent from my SM-G900F using Tapatalk    

Va salut domnilor! Va urmaresc de ceva vreme si acest forum a avut o mare contributie in achizitionarea noului meu Duster. L-am inmatriculat ieri si pot sa va spun cat a costat: Duster Laureat 1.5

Dr_dumi, exact prin asta am trecut si eu in iunie, la sectorul 2. Aveam copie de pe carte trimisa de fabrica, nu mi-au acceptat dosarul la anaf fara original; a durat 3 zile calculul, in ziua 3 (joi)

Posted Images

Salutări,

Ați apelat careva vreodată la servicii de înmatriculare de genul http://www.servicii-...are.ro/preturi/ ?

Citind lista cu alergătura care trebuie făcută, sunt tare tentat să apelez la o astfel de firmă și să scap de durerile de cap. Prețul nu mi se pare exagerat, până la urmă mereu timpul înseamnă bani :).

Eu am apelat la servicii de acest gen. Dar am apelat la niste prieteni care au o firma (in Bucuresti) si se ocupa cu asa ceva.

Dar, atentie la preturile care sunt publicate acolo... ele nu includ si taxele care se platesc gen, impozit, taxa talon, taxa numere, taxa secretizare RAR!

Link spre post

Salutări,

Ați apelat careva vreodată la servicii de înmatriculare de genul http://www.servicii-...are.ro/preturi/ ?

Salut. Eu asa mi-am inmatriculat Dusterul. :thumbsup: Adica, aici in SM am 2 firme pe care ii cunosc bine care se ocupa de astea. Una dintre ele, e un prieten ffbun... care nu mi-a luat nimic pe serviciile oferite... insa m-am revansat eu... i-am dat actele, cheile de la masina, masina si... mi-a adus-o inmatriculata... s-a ocupat de toate :frantics:... eu zic ca merita... mai ales daca stai prost cu timpul si rabdarea... cat despre seriozitatea lor... nu pot vorbi numai despre cele pe care le cunosc... la capat mi-a aduc masina si dosarul cu chitantele pe care le-a achitat. Oricum, aici e vorba de un prieten... depinde de om, de firma si de situatie ;)

Sanatate!

Link spre post

Si eu am folosit serviciile unei firme de profil. Dealer-ul de unde am luat masina mi-a recomandat-o (bine, initial, cand am rezervat masina, dealer-ul mi-a spus ca se ocupa ei de inmatriculare, gratuit insa imediat ce a venit masina, angajatulului lor - care alerga cu actele pentru inmatriculare - s-a gandit sa-si dea demisia). Ideea e ca am apelat la firma recomandata de dealer si le-am dat banii de taxa de mediu (vreo 2000 ron) plus actele necesare (atentie! nu este nevoie de masina asa ca nu dati masina si/sau cheile).

Dupa o saptamana m-au sunat sa ma duc sa iau actele. Am platit onorariul lor, adica 200 ron, ceea ce mi s-a parut absolut rezonabil (numai cozile si timpul pierdut, plimbandu-te intre institutiile statului abilitate sa ciupeasca ceva in procesul inmatriculare, merita banii astia) si mi-au inmanat numerele definitive, talonul si dovada platii taxei de mediu (plus actele originale pe care le dadusem initial).

In concluzie, dupa parerea mea, merita. O idee buna este sa apelezi la o firma pentru care ai o recomandare de la un apropiat.

Later Edit!

Chiar daca apelezi la o firma recomandata de un apropiat, neaparat sa inchei cu ei un proces verbal cu actele si sumele de bani (sa specifie fiecare suma si destinatia ei) pe care le-ai dat si care este serviciul pe care il presteaza "Servicii de inmatriculare auto". Procesul verbal sa fie stampilat si semnat de ei si de tine iar tu sa iei originalul (cel pe care au semnat ei).

Oricum va trebui sa le faci si o procura notariala in care se specifica faptul ca x (de regula o persoana, angajata a firmei de inmatriculari) se va ocupa de demersurile necesare inmatricularii pe numele tau a masinii cu seria de caroserie xxxxxxx.

Link spre post

Eu abia ce mi-am terminat singur inmatricularea.

Timp consumat:

1. Drum pana la RAR in Bucuresti pe Calea Grivitei - a durat 20 de minute acolo. Nu trebuie masina !

2. Drum la primaria de sector - acolo am stat cam 40 de minute. La un chiosc cu xerox se face fisa de inmatriculare - 10 lei.

Impozitul l-am platit mai tarziu, online ;) Tot aici am platit taxa de inmatriculare de 60 lei. Atentie, depinde de sector locul unde se plateste.

3. Primul drum la Trezoreria de sector - adica fostul ANAF - pentru taxa de mediu. A durat cam 15 minute

4. Al doilea drum pentru decizia cu taxa de timbru de mediu + plata taxei - a durat tot cam 20 de minute.

5. Drum pana la CEC - am platit taxa de talon - era aproape, am stat 10 minute.

6. Drum in sediul din sos. Pipera a directiei de inmatriculari - unde se depun actele.

Asadar in total am pentrecut cam 3 ore pe drum, in masina, si inca o ora la cozi... sa zicem 4 ore total, impartite pe mai multe zile.

Am mers in niste zile cand era destul de liber prin oras, ce e drept.

In orasele mai mici eu imi inchipui ca va dura chiar mai putin.

Am folosit hint-urile de aici: http://www.mygarage.ro/auto-moto/152672-ghid-inmatriculare-masina-noua-martie-2013-a.html

Multa bafta !

Link spre post

Sa fac o mica precizare... trebuie masina la RAR pentru cei ce au adus-o din alta parte decat RO :thumbsup: ... Numai bine!

PS. Oricum, fiecare e liber sa aleaga in ce mod vrea sa isi inmatriculeze masina, in functie de timp, de bani etc. Totul depinde de conjunctura.

Link spre post

Daca masina este noua nu e nevoie sa te duci cu ea la RAR insa este necesar sa ajungi la ei cu tot cu masina daca o iei SH(fie ea productie autohtona deja inmatriculata).

Ce nu este insa obligatorie acolo este prezenta noului proprietar, la RAR putand sa mearga oricine in locul tau(cu actele aferente si masina dupa caz) sau cel putin asa era anul trecut :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...