Sari la conținut

Duster 1.5 dci 4x4 - Zgomot ciudat de la motor între 1800 și 2000 RPM (în special în viteza a 6-a)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Renault are deadline maine, 28. Dupa aceasta data, voi cauta / folosi asistenta juridica.

Dupa aproape 5 ani de asteptare, a fost montata flansa noua pe masina. In sfarsit este liniste in masina si intre vitezele 65-70, respectiv 94-105km/ ora! Ce ar trebui inlocuit pentu colegii

Am fost sunat de la Dacia, vor fi schimbate acele flanse la ambele Dustere, RAR de asemenea m-a informat ca a primit adigurari de la Renault Romania ca se va face... sa vedem cand si cum...

Posted Images

Acum 1 oră, SANDU a spus:

Rog moderatorii sa ia masuri cu acest foxbat, de langa Bucuresti,ca nu este prima data cand imi adreseaza jigniri.Cine se crede dumnealui?In primul rand eu am o varsta si lucrez in domeniul auto din 1980.Daca vrea sa gaseasca defectul sa puna mana sa verifice nu mura in gura si apoi sa aduca jigniri.Eu mi-am verificat personal masina mea si vad ca PPV m-a inteles.Eu nu am postat decat rezultatele de la lucrari efectuate de mine la Duster si nimic mai mult.Am experienta necesara sa constat defecte la o masina.

Va rog sa rezolvati,astfel eu ma retrag de pe forum.O zi buna la toti dusteristi.

Man.

Intre o jignire (ceea ce cu mana pe inima iti spun) si  o cerere de clarificare a afirmatiilor este mare diferenta.

Inca ceva - intre un "post" pe forum si "omul" care posteaza -iar este o diferenta.

Am comentat la POSTUL-ul tau (in continuare raman la ce te-am intrebat)- si nu am nicio treaba (nu te cunosc) cu tine. Nicidecum sa am vreo intentie de a jugni un necunoscut.

Daca varsta face sa nu mai intelegem glume/incercari de lamurire, cu regret, asta este. (mi-as dori sa mai fiu tanar si eu dar deh, ceasul curge). Faza cu "papa" este dintr-un celebru banc pe care tinand cont de varsta pe care o  afirmi trebuie sa il stii.

Daca exista afirmatii pe care le-am facut si care sunt jignitoare - TE ROG SA PRIMESTI - PUBLIC - SCUZELE MELE.

In ce priveste afirmatiile tehnice - este foarte simplu:

Ai cum sa argumentezi si sa explici asa cum fac toti cei care sunt "pe meserie" - ca sa mai glumesc putin - te asteptam cu detalierea problemelor mentionate. Poti sa te inspiri din ce posteaza moderatorii in informatiile  tehnice pe care le ofera.

In ce priveste "rezolvarea" - cu inlocuitul uleiului  - incerci sa ne spui ca o operatie de intretinere periodica rezolva problema pe care ai auzit-o cu stetoscopul? :)

Cam atat pot sa zic, in masura in care doresti sa ne mutam pe PM,  cu bucurie iti stau la dispozitie.

Doamne ajuta si sanatate @all.

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am scris la Dacia VC prin August 2022 intreband daca le este cunoscut zgomotul si daca au si solutie. Nici un raspuns concret pana acum. M-a sunat o data cineva spunand ca va mai dura pana pot sa imi raspunda. Inteleg din asta ca nu sunt sperante de rezolvare. Ar trebui trecut pe lista de dotari standard:D

Ah..si la reprezentanta seful de service zice ca nu a auzit niciodata asa ceva, iar un mecanic intrebat in privat zice "toate fac la fel  si nu este solutie". 

Editat de ttt2021
Link spre post

Scuzele se accepta pentru cele doua fraze care sincer m-au deranjat.                                                     Fluieratul este de la rulmentii din cutia de viteze cat si din grup diferential spate(mai putin).Acesta se produce cand alinierea rulmentilor se face la aceasta turatie(1800-2000 rot/min).Dupa parerea mea exista o uzura controlata in lagarele de asezare a rulmentilor la cele doua carcase ale cutiei de viteze,datorita fabricatiei in exces.Inlocuirea uleiului de transmisie a adus ceva diminuari ale fluieratului si chiar este ok.Raman dispus sa vorbim.Dacia nu a luat nici o masura desi eu am facut demers catre ei.

Link spre post

Am facut si eu sesizare. Nu am inca un raspuns.

Am schimbat preventiv uleiul in cutia de viteze la 7000 km.

Daca scoti mufa de la cuplajul spate si mergi asa cu ea, nu se mai aude nimic. Daca o ridici si mergi cu viteza respectiva, din nou nimic.

Fenomenul apare doar in momentul in care apare incarcare pe transmisie.

Eu aici m-am oprit cu investigatiile si nu voi mai continua deoarece nu mai am idei. 

Link spre post
  • 1 month later...

Tocmai am citit pe un forum german ca ar fi aparut o nota tehnica nr TN 62915 privind identificarea zgomotului si informarea Renault pentru decizia de reparatie. Am intrebat de dealer-ul local, nici macar nu a avut bunavointa sa se uite in sistem.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...