Sari la conținut

Ce fel de tractiune preferati pe Duster? 4x4 sau 4x2?

Postări Recomandate

Am mai scris odata comportamentul masinii atunci cand, in modul AUTO, intra si "spatele".

Eu am facut cateva experimente pe gheata, si da, te arunca de "fund" insa numai daca forjezi / bruschezi masina, daca accelerezi fin traiectoria masinii este destul de precisa.

Asadar, atentia cand luati viraje pe suprafete alunecoase, nu dati "blana", pt ca va arunca in sant, accelerati progresiv.... . In momentul cand o forjezi puterea se transmite violent catre puntea spate si de aici apar si problemele...

..parerea mea :thumbsup:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 164
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Eu prefer 4x4. Este o opțiune personală, nu un adevăr universal valabil pentru oricine, în orice situație. Nu cred că voi mai cumpăra vreodată o mașină fără sistem de tracțiune integrală. Este mai mul

4x4 bineinteles..nu vad rostul sa iti iei o masina de acest gen si cu o garda la sol asa inalta fara tractiune integrala...

in permanenta auto 4x4. Are 105 mii km in acelasi stil (si la precedentul Duster tot la fel am mers 120 mii km) si doar o cruce cardanica (cu gresor) din cele 2, schimbata la actuala, ca am tras de

Posted Images

Am patit-o eu azi dimineata la plecade de pe loc cand am iesit intr-o strada mai principala, nu-mi dadusem seama ca era polei. Virasem, si ea tot inainte se ducea (o impingea spatele). A trebuit sa dau inapoi s-o indrept dupa ce am reusit s-o opresc inainte de bordura.

Link spre post

revenind: puterea transmisa catre puntea spate, in modul 4wd auto, variaza. ea depinde de pierderea aderentei pe rotile din fata. nu stiu distributia puterii la 4wd auto si nici n-am gasit-o inca, dar in 4wd lock stiu ca este 50/50

se pare ca duster-ul are un LSD pe spate. o sa verific in offroad.

mai jos aveti modul in care arata transmisia la duster 4wd (daca mai este postat undeva scuze, n-am vazut)

n-are LSD pe spate.....din pacate

nissan-x-trail_x.jpg

dacia-duster.jpg

Link spre post

Am patit-o eu azi dimineata la plecade de pe loc cand am iesit intr-o strada mai principala, nu-mi dadusem seama ca era polei. Virasem, si ea tot inainte se ducea (o impingea spatele). A trebuit sa dau inapoi s-o indrept dupa ce am reusit s-o opresc inainte de bordura.

Cred ca ar trebui sa atragem atentia ca modul AUTO este periculos in virajele alunecoase daca nu se reduce mult viteza. Asta ar fi putut sa ne scrie in manualul de utilizare. Si poate noi ar trebui sa lasam deoparte entuziasmul si lauda gratuita la adresa masinutei si sa discutam astfel de probleme cu sinceritate pentru ca, in cele din urma, ne pot salva viata sau portofelul.

Am vazut un filmulet cu un accident cu duster, cred ca pe daciaclub, se numea ceva de genul "un prost cu un duster face accident". Ceva asemanator. EI bine, omul nu era prost asa cum il caracterizau privitorii ci pur si simplu a intrat in curba pe polei cu modul AUTO (indicat a fi folosit chiar in manual) si i-a fugit spatele, s/a oprit si l-a lovit o duba ce venea in urma.

Link spre post

Nu stiu ce sa zic dacian, insa trebuie totusi sa cunosti limitele masinii, si aici nu ma refer numai la Duster. Ai incercat sa turezi ma masina cu tractiune spate sa vezi ce face? Iti spun eu, face mult mai urat ca Dusterul si anume te vei roti de nu te vezi, asa ca eu zic ca tine de sofer, cum isi dozeaza greautatea piciorului pe pedala de acceleratie raportat la conditiile carosabilului...

Nu vad de ce ar scrie Dacia in carte, sa fii atent la viraje pe sectiuni de carosabil cu polei, e ceva de la sine inteles zic eu... si valabil pt orice masina.

Referitor la laude, acestea se refera strict in raport cu pretul masinii si nu facand comparatie cu cele de > 30.000 de EUR, Dusterul este o masina corecta, ATAT.

In concluzie, atentie la polei :-)

Link spre post

Mie nu mi-a fugit spatele, ci pur si simplu "nu a vrut" sa vireze. Cred ca fata incepuse sa invarta in gol si a intrat spatele care m-a impins drept. Plecasem de pe loc putin in forta, fara sa-mi dau seama de polei, in parcare nu aluneca. Pe gheata plec mai usor.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...