Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 714
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

@Morar26

Eu am ales motorizarea TCE ECO-G 100, care, în opinia mea, corespunde în mare măsură cu ceea ce spui că ți-ai dori de la mașină. În oraș este mai mult decât ok - la drum întins face exact ce spui tu că ai vrea să facă. Consumul excelent (!!!!)  consum ECHIVALENT benzină: 3,8 - 5 % (maxim 5,5%) la drum întins și 4,5 - 6 % (maxim 6,5%) în oraș, în funcție de condiții de trafic, stil de condus și utilizare AC; Stop/Start; Eco - cel putin așa este în cazul meu (am obținut și consumuri mai bune de atât, făcând, cu diferite ocazii, ”experimente”  fără AC, trafic redus, rulat ”la consum”). Cand spun consum echivalent, mă refer la câți litri de benzină cumperi cu banii pe care îi dai pe GPL pentru a rula 100 km.  

La drum întins, mașina face față la depășiri fără probleme (ideal este să retrogradezi, în functie de nevoie, o treaptă sau chiar două pentru a obține punctual viteza de care ai nevoie pentru a depăși - eu m-am obișnuit sa-mi calculez în așa fel depășirile, încât să le fac, în cea mai mare parte din situații, fără a fi nevoie să retrogradez). În oraș este foarte ”fâșneață” și nu o să ai nici un fel de problemă. Ce am spus mai sus este valabil doar dacă nu cumva esti obisnuit să conduci decât mașini puternice care rup asfaltul la cea mai mica atingere a accelerației. 

După un calcul simplu, pe care l-am detaliat în topicul în care mi-am prezentat mașina, reiese că, dupa 150000 km si 6 ani de utilizare (cam 25000 km/an), considerand ca o voi revinde cu minim 7000E, la care adaug si o economie de 7000E reprezentand diferenta intre a rula pe GPL versus benzină, ajung exact la pretul dat de mine pe masina (cu programul rabla si o mică promotie de 965E - un bonus de 200E - 1000 RON pt varianta pe GPL). mai multe detalii despre aceasta masina poti citi în topicul de care spuneam. 

Ar fi multe de spus, dar ma opresc aici - ce mașină/motorizare vei alege, doar tu decizi, însă m-as incumeta sa spun ca Duster e o alegere corecta. 

PS - referitor la preturi de listă:  pre facelift/facelift

varianta  Comfort ECO-G 100  pre facelift 15100 E  - varianta  Comfort ECO-G 100 facelift 15750 E 

Nu stiu care sunt diferențele la celelalte motorizări dar aici sunt 650 E pentru ce oferă Dacia, în plus, pe facelift.

Văd că încă mai apare în oferta RABLA, Duster  Comfort ECO-G 100  pre facelift cu 12300 E - mi se pare foarte bună oferta. 

Editat de Sa1fire
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua

As dori sa cumpar un duster second hand voiam initial,dar este complicat🙄ok,pe scurt as dor diesel 4x4 auto,din 2018 ,si aprox 60 000km ,preferabil begru.....momentan ce gasesc este in jur de 17000 eu🙄am sunat la dacia si una noua ,dupa progr rabla ar fi 19800eu .....intrebaream mea.....are sens sa cumpar noua platesc 3000eu in plus sau ma incred in km din anunturi?

A doua intrebare ...daca tot cumpar second hand si am posibilitatea sa aleg intre motor fara ad blue si motor cu ad blue....ce ma sfatuiti sa aleg?

Multumesc Elena

Link spre post

Eu am un Duster 2018 echipare Prestige și niște opționale, motor Diesel fără adblue fiindcă l-am luat mai devreme de iunie 2018, găsești jurnalul pe forum. Prețul a fost 17900 euro plus cât am mai dat sa cumpăr voucher-ul rabla. In prezent are 52000 km la bord si mai are garanție extinsa pana în 2023. Sa înțeleg ca acum, după 3 ani, l-aș putea vinde cu 17000 euro? :) Mă pui pe gânduri. Probabil m-aș mulțumi și cu 15000. Dar nu am motive sa-l vând. Sau știu și eu..? Mai am doua mașini. Totuși, neeee. Sau.. chiar vrei?

Eventual, vezi aici povestea

Dar stai, asta nu e tot:)

In preț probabil as băga și rotile de iarna,  cârligul de remorcare cu priza 13 pini, barele transversale Thule bla bla. Doar așa, #casăfiebine.

Link spre post

Daca ai bani de noua, ia noua. Mai ales ca poti alege extragarantie, deci te duce 5 ani fara griji.

SH, fara AdBlue ! Dar aici e o loterie...m-am uitat si ai maxim 5 variante disponibile pe piata din Romania - 2 negre, 2 orange si poate 1 alba. Toate in jurul sumei de care pomeneai, 17.000 euro. Restul manarite sau cu AdBlue.

Si sigur o vrei neagra ? O sa se vada orice imperfectiune, zgarietura, defect iar vara e jale cu ea, fiind o culoare care nu reflecta caldura.

Link spre post
La 17.08.2021 la 22:46, foxbat a spus:

SI inca o parere ( nu ii spun sfat pentru ca difera mult opiniile) - daca va agatati de un consum de caburant si vi se pare ca este un capat de tara - cea mai inteleapta alegere este sa achizitionati un Duster la mana a 2-a. Difernta de pret fata de nou va acopera calculele si daca gasiti si ceva garanie ramasa, si mai bine. O masina noua din start are 30 % devalorizare in prima luna deci pierdeti bani.

Succes in alegere!

Solutia ar fi excelenta, dar, din pacate pentru mine (si din fericire pentru proprietarii de Duster), masina nu se devalorizeaza cu 30% nici dupa 1-2 ani... Mi-as lua imediat cu 14.000 - 14.500 de euro un Duster Prestige de la inceputul lui 2020, cu maxim 30.000 - 40.000 de km (masina cu pret de achizitie de 20.000/21.000 de euro). Pur si simplu nu gasesti asa ceva...  pe autovit sau olx vad Dustere 4x4 Prestige sau SL BlueLine din 2019/2020 cu 17.000 - 18.000 de euro. In conditiile in care am primit o oferta de Duster Prestige 4x4 cu 19.360 de euro de la reprezentanta, cu scaune incalzite si culoare metalizata, nu prea merita sa imi iau un SH cu cel mult 1.500 - 2.000 de euro mai ieftin, prefacelift, utilizat deja vreo 30.000 de km.

Link spre post

Esti sigur ca vorbim de un 4x4 150 CP, 2020 . SL  pe care il ai la 19360 ?

Masina a fost peste 21k noua, deci la 17k dupa un 1an si jumatate, inca 3.5 ani garantie si 24k km ti se pare ca nu merita?

Uita-te la topicul meu si la anuntul de vanzare. Inteleg ca ai da 14k pe el ?:)))))

Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...